Liberalii îl așteaptă pe Hellvig

Fostul director SRI Eduard Hellvig se poate întoarce liniștit în partid fiindcă liberalii nu se vor împotrivi, au declarat, marți, surse din conducerea partidului citate de Știri pe surse.  „Dacă el va lua decizia să revină în PNL, ușa partidului este deschisă. Îl așteptăm cu brațele deschise”, ar fi spus ei. 

Liberalii nu au dorit să comenteze dacă a existat deja o discuție cu Hellvig pe această temă, iar fostul director SRI nu și-a anunțat public planurile, existând speculații că acesta ar putea viza inclusiv o candidatură la prezidențiale.

Întrebat dacă Hellvig ar putea reveni în PNL, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe a fost marți reținut în declarații.

„De numele şi mandatul său în funcţia de secretar general poate se leagă cele mai importante succese liberale şi politice pe care PNL le-a avut. Dar, în momentul de faţă, este cel puţin pentru mine şi pentru orice alt membru al PNL extrem de dificil să facă aprecieri în legătură cu viitorul politic, profesional sau instituţional al domnului Hellvig. El este singurul în măsură să decidă în sensul ăsta, să aibă aceste opţiuni”, a afirmat Stroe.

Înainte să ajungă în 2015 șeful SRI, Hellvig a fost secretar general al PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

26 de Comentarii

 1. …ma bucur!…sa-l astepte, sa-l ia acasa si dupa ce isi iau limbile-n gura, sa-l duca unde a intarcat mutu iapa!…sa-l ia si pe plavan, ca tot al lor este…

 2. au distrus amarata de dreapta romaneasca.
  Cu unul in plus sau in minus, vor lua tot 4%.

 3. Surse, adica se-curistii din PNL, adica din PDL, basistii imputiti. Auguri si in cerul gurii !

 4. Si cu el si fara el, PNL tot la lada cu gunoi ajunge ,majoritatea romanilor s-au cam trezit !

 5. De cand Antonescu si-a vandut liberalii autentici PDL-ului securistilor ardeleni, cu totii sau militieni sau mecanizatori agricoli turnatori, nu mai putem vorbi de PNL-ul elitelor liberale. Si-au facut acesti tarani ai lui Astalosh pana si mitropolia lor in Cluj iar ca sa-si traga un partid istoric pur romanesc in ocolul lor a fost floare la ureche. Dar vinovate sunt slugile care au condus si conduc PSD-ul.

 6. Un partid plin de securiști vechi și noi, ăsta nu știa nici măcar să și citească demisia

 7. Hellvig (Serviciile) din partea PNL-PDL, Kovesi (iarasi serviciile) din partea USR, Simion/Sosoaca (iarasi Securitatea/Serviciile) din partea AUR.
  Mai voteaza careva sau e pierdere de timp?

 8. Mai lipsea agregatul securistic de Cluj tocmai demisionat de la capul lui, ca să fie toată șandramaua liberală completă în putreziciunea sa. Apoi o să ne stricăm de râs dacă-l lansează p-ăsta la președinție, că și PNL trebuie să se curețe din ceva.

 9. 4 iulie 1945-Bucarest Uie / Dragă Șoro ,dacă mai trăiai 1 an , intinereai din nou ! Guvern de cualiție Petru Groza al cincilea cu plugaru Ciolacu , toți proletari și liberali sadea . La transpoarte Grideanu-Dej(pcr)-neschimbabil -în devenire *mai sus , la Justețe nepoata lui Gheorghiu ( pnl) , la MFA , Miliție si Siguranță ^rotativa Drăghici , Nikolski , Teohari Georgescu , Vasile Luca(toți tehnocrați) , fiind unu în plus merge ȘEF la PNL, la Externe Ana ( Deca și cu Dej au băgat spaima *n chineji ) numită direct de Komisari. Pe vremea matale erau niște *extremiști: Dinu și Gheorghe Brătianu, Maniu , Mihalache etc. acuma sunt numai *țărăniști monarhiști care se *izmenesc pe Bulevardul Carol -dacă nu erau ei și acum îi zicea * Republicii!

 10. Câtă disperare și excitare la galbejiti, după un general copy paste incapabil, acum îl așteaptă capra pe un securist cu 0 realizări. Nu exista un control civil , parlamentar asupra serviciilor, încă sunt fosile securiste avortoni ai foștilor, legile securității care sunt din 1991 nemodificate

 11. Ca prejdinte pierde dupa johannis nici un liberal nu va mai fi prejdinte.

 12. Baba o-da soldatului
  ……………
  Hai acasă, hai cu mine
  Hai cu mine, să pornim la drum
  Ne aşteaptă casa noastră dragă
  Iarba verde şi poteci de drum

  R: Munţi şi văi – munţi şi văi
  Mori de vânt – mori de vânt
  Râuri repezi – râuri repezi
  Trecători – trecători
  Ne aşteaptă – ne aşteaptă
  Mama, tata – mama, tata
  Prieteni vechi – prieteni vechi
  Fraţi şi surori – fraţi şi surori
  etc

  PS sase: sase,poarta-n casa/cine nu stie,se lasa

 13. „majoritatea romanilor s-au cam trezit !”

  Ne-a spus-o ambasadorul rus: SIEmion e bajet fain, antiamerican… Ca intotdeauna, stim cu cine NU votam.

 14. Părerea mea este că nu-s chiar așa de entuziaști. Par bucuroși de frică. Totuși omul are acumulate multe cunoștințe, și nu prea le cade bine multor liberali. De exemplu le cunoaște numele amantelor. Urmează vremuri interesante. Dacă Helvig preia partidul îi cam calcă pe cap.

 15. Hell(iad)-vig(cu dobinda) cam asta s-ar traduce numele acestei piticanii.

 16. Când aud de politică îmi vine în cap povestea cum un politician din partidul lui Hitler vrea să-si convingă un prieten să intre în politică … după ceva discuții cel ce trebuia convins trage concluzia ..”adică tu vrei ca eu să ii duc plosca (oala de noapte) lui Hitler ? Iar politicianul ii răspunde – aaa nu că eu ii duc plosca lui Hitler tu trebuie să o aduci pe mea ….asta este politica un mare Să Trăiți de sus până jos 😉 așa că numai aveți așteptări de la astfel de persoane ele fac ce înțeleg ei din ce li se ordonă ….

 17. Ăsta-i Partidul Național Liberal?! Helvig?!! O cloacă, pute, niște parveniți ordinari, neam-prost, îngălați și inculți! Se răsucește Brătianu în mormânt, impostorilor! I-ați furat partidul! Furați România! Opriți-vă, leșinături analfabete ( vă rog să nu cenzurați, doamna Alina Gorghiu, absolventă de privat, practică zero în drept este ministrul justiției, ce dovezi mai vreți?!).

 18. Cred ca domnul Hellvig se pregătește de prezidențiale. Dacă ma uit la președinții partidelor politice, vad: Ciolacu, Ciuca, Ponta,Orban, Simion?, Șoșoacă, de la PMP, îmi scăpa numele (momentan), scuze. Mai sunt și alte partide, independenți, dar nu cred ca au vreo șansa. Asa ca, Hellvig sau Geoana. Ciolacu, la ce probleme are cu cartea de munca și studiile, nu are calitatea de prezidențiabil, dar nimic nu mai ma mira. Geoana, va fi iar „bombardat”. Data trecuta cu vizita la Vântu, acum va apărea filmarea (și o vom vedea intruna), când s-a urcat băut la volan, asa cum a fost faza cu Câțu din timpul studenției, numai ca cea cu Geoana e mai recenta.Nu prea a fost mediatizata pentru ca trebuie sa apară la momentul oportun.Asa că…Hellvig are cea mai mare șansă dacă va candida, asta dacă nu apare vreo eminență. Și dacă va apărea, dacă nu are susținere politica, bani de campanie, i-ar fi foarte greu. Completați d-voastra lista cu posibilii candidați.

 19. Ei, da.. Cam așa așteptam pe vremuri și noi pe ”iubitul” coleg, cu ușa intredeschisă și găleata de apă deasupra,..pentru o ”normalizare”..

 20. Helvig?!!Cu un IQ=86, cam cât o maimuță! O cloacă de parveniți ordinari și impostori, jeguri umane, neam-prost, îngălați și inculți!Ați furat partidul! Furați România! Centurista Alina Gorghiu, o drulă a satului absolventă de privat, practică zero în drept este ministrul justiției!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.