Lider Hamas ucis într-o explozie la Beirut

Viceliderul Hamas Saleh al-Arouri a fost ucis într-un presupus atac israelian într-o suburbie a Beirutului.

La o conferință de presă din noiembrie, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că a „instruit Mossad-ul să acționeze împotriva șefilor Hamas oriunde s-ar afla”, în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului. La aceeași conferință de presă, ministrul apărării, Yoav Gallant, a declarat că toți liderii Hamas „trăiesc cu timpul împrumutat… Lupta este mondială”.

Aflat în Liban, al-Arouri, în vârstă de 57 de ani, a fost șeful adjunct al biroului politic al grupării teroriste și considerat liderul de facto al aripii militare a Hamas în Cisiordania.

Oficialii serviciilor de informații israeliene consideră că al-Arouri a ajutat, de asemenea, la planificarea răpirii și uciderii a trei adolescenți israelieni – Gil-ad Shaar, Eyal Yifrach și Naftali Fraenkel – în iunie 2014, precum și la numeroase alte atacuri.

El a ispășit mai multe pedepse în închisorile israeliene și a fost eliberat în martie 2010, ca parte a eforturilor de a ajunge la un schimb mai mare de prizonieri pentru Gilad Shalit, un caporal al IDF răpit de Hamas în 2006. Arouri a fost implicat în încheierea acordului care prevedea eliberarea a peste 1.000 de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene în schimbul eliberării lui Shalit în 2011, scrie timesofisrael.com

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. toti acesti caini turnbati ,care promoveaza terorismul,trebuie starpiti
  Israel va invinge si vine randul Iranului si Rusiei,finantatorii terorismului mondial

 2. toti acesti caini turbati ,care promoveaza terorismul,trebuie starpiti
  Israel va invinge si vine randul Iranului si Rusiei,finantatorii terorismului mondial

 3. Până atunci, mă urc pe trotinetă și fug la Avdeevka, CĂ la Marinka am ratat…
  măRog…😂

 4. A inceput vanatoarea de prosti si Mohamed nu i-a anuntat.

 5. prietenii rusilor mor pe capete doar ca nu sar de la etaj sau doar ca nu dispar ca la beijing si moscova

 6. De Mosad nu scapă nici în gaură de șarpe.
  Cel mai bine ar fi dacă si palestinienii au țara lor, atât cât va fi dar să fie a lor.

 7. Vor fi eliminati toti criminalii. Urmeaza curand si Putin.

 8. Din motive _____, state arabe care ar fi putut sa se bage intre Hamas si Israel, totusi au refuzat s-o faca. Nu s-au bagat si nici ca se vor baga.

  „Live on borrow time” sunt ca si morti, sau pe aproape, referitor la conducerea Hamas.

 9. Sa nu uitam ca fiecare pasare pe limba ei piere daca a imprastiat doar bineturi criminale. Sa nu cadem pe fenta aruncata de ‘sfintii’ israelei.

 10. Atunci cand CRIMELE invadatorilor sant ma drepte decat CRIMELE nativilor😁😁

 11. Despre sionisti se stie ca nu au dumnezeu. Asasinatele dau bine in filme, dar nu rezolva nicio problema sionista.

 12. Următorul terorist eliminat din banda de desene animate proaste e prostacul s. Mătura e mai deșteaptă decât acest gunoi ce așteaptă să fie băgat sub preș.

 13. „ucis intr-o explozie” … termenul corect de folosit, pana si de un pseudo-urnalist care n-a facut „jurnalistica” este ASASINAT. Ceea ce CIA/MI6/Mossad si SBU (dar in mod sigur si multe alte „state civilizate”) considera acceptabil.

 14. pe banditii miliardari satanisti occidentali nu-i ajunge vreo drona?

 15. N-AM STIUT CA SATANYAHU ESTE INSTRUCTOR MOSSAD..! VORBA UNUI MARE INTELEPT IN VIATA ” NISTE EVREI ” VOR PLATI SCUMP PTR BOMBARDAMENTELE DIN BEIRUT..!

 16. Plange Criminalul Nazist Putina cu sughitzuri ca ii mai disparu un pretenar terorist.Acum Are sa isi trimita fosila Javrov sa prosteste la O-NU ca evreii si Occidentu e niste teroristi care ii omoara marionetele nevinovate.Dar are sa se mai racoreasca cu bombe peste ucrainienii, ofticat si pe aia ca i-au gonit deja rusnacii de pe Marea Neagra si care au inceput sa ii bombardeze masiv pe rusnaci la ei acasa in Cotetzul patriei maretze.Mai mult ca sigur ca mai arunca si cativa ghenerali de la balcon ca nu intelege cum,dupa lupte seculare si victorii de povesti rusesti la gura sobei la Bakhmut,aflat la 60 km de Donetsk,capitala regiunii,unde a uns el un guvernator cu mare panarama,acum s-a trezit cu ucrainicii la Avdiivka la numai 7 km de Donetsk.Plus ca ii darama aia toate hipersonicele,armele lui minune,visul lui de-o viata,jucariile lui de suflet ce i le-a adus Mos Gerila Bolsevicu,dar care s-au dovedit doar niste petarde,bune de speriat gainile,care sunt mai proaste ca dronele date de pomana de niste desculti.Dar,no problem,va infrange Ucraina… in alta viata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.