Liderii Hamas nu cedează: „Este ori victorie, ori martiriu!”

Liderii grupării islamiste palestiniene Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, nu doresc să părăsească enclava asediată, în pofida desfăşurării sporite de forţe israeliene, a transmis miercuri Hamas, potrivit dpa.

„Este ori victorie, ori martiriu!”, a declarat miercuri o sursă Hamas de la Beirut pentru dpa, adăugând că Gaza este pământul lor şi că sângele liderilor nu este mai valoros decât cel al poporului.

Depistarea liderilor Hamas în regiunea de coastă este unul dintre cele mai importante obiective de război ale armatei israeliene.

La peste 100 de zile de la începutul războiului în Gaza, în urma masacrului comis de comandourile Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului, soldat cu 1.200 de morţi, unii lideri ai Hamas se află în continuare în Fâşia Gaza.

Se crede că aceştia s-ar ascunde în imensa reţea de tuneluri subterane de sub Fâşia Gaza. Aceasta reprezintă o provocare enormă pentru armata israeliană. Forţele israeliene se concentrează în principal pe găsirea lui Yehya al-Sinwar, şeful Hamas în Fâşia Gaza.

Între timp, Hamas a reiterat că respinge soluţia cu două state. „Soluţia este să scăpăm de această ocupaţie”, a declarat fostul lider al Hamas, Khaled Mashaal, potrivit unui comunicat.

„Poporul nostru palestinian cere eliberarea, libertatea de sub ocupaţie, independenţa şi înfiinţarea unui stat palestinian”, se afirmă în acelaşi comunicat, în care existenţa Israelului este respinsă „categoric”.

O soluţie cu două state înseamnă că Israelul şi un stat palestinian independent şi democratic ar convieţui paşnic unul lângă celălalt. Aceasta a fost întotdeauna văzută ca o soluţie la conflictul de lungă durată între Israel şi palestinieni.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, secretarul de stat american Antony Blinken a făcut din nou campanie în favoarea unei soluţii cu două state. Totuşi, această soluţie este considerată nerealistă, cel puţin pentru moment, notează dpa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

10 Comentarii

 1. De fapt ei vor martiriu, ca sa se duca la Allah si Mehemet al lor si sa-si ia in primire cele 72 de virginici cu care sa petreaca toata perioada de apoi, chiar si cand virginele nu vor mai fi virgine, ci ditamai babele……[Rumburak]

 2. EVIDENT ne este :
  Liderii Hamas au COLEUȘI !
  Iar VITEJII trolaci Urcaci de pe forum au și ei: NEVOIE MARE…
  Luptă cu URSul bătând nervos în tastatură și ronțăind nervos.
  Câte-un CarBaxin cu 2 pahare de apă, măRog…😜
  [°°°RăuBorKaK-UrKaK BuimaK-RăuBorKaK°°°]

 3. Chiar și cu soluția 2 state, tot război va fi. Acolo e musai: ori, ori sau care pe care. Pentru că nu ascultă de Iisus Hristos, Care zice, printre altele, că trebuie să-ți iubești dușmanii. Nu au primit harul Duhului Sfânt. Asta e cauza tuturor conflictelor și nu doar în Orientul Mijlociu…

 4. acelasi articol scris in still batjocoritor fata de palestinieni…”în urma masacrului comis de comandourile Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului, soldat cu 1.200 de morţi…”
  ca numai despre aceasta aminteste acest autor mereu anonim…
  despre genocidul israelian tace malc…copii si femeile palestiniene, civili nevinovati ucisi cu buna credinta si bestialitate cu nemiluita, peste zeci probabil chiar peste suta de mii…milioane de oameni nevinovati in suferinta..
  despre aceasta acutorul tace malc…
  probabil si el e sionist israelian…

 5. Au trecut 100 de zile si situatia in tot orientul mijlociu este infinit mai rea decat inainte. Si va fi si mai rea. Lui Bibi i s-a intins o cursa si a cazut ca berbecul in ea. Necazul mare este ca i-a tras si pe cei ai lui dupa el.

 6. Pana una,alta martirii sunt femeile și copiii mai puțin șefii Hamas.

 7. astia se vad martiri…wow. martirii nu ucid, nu violeaza si nu decapiteaza public, bhai! voi sunteti niste psihopati antrenati de serviciile noii oranduiri s a ta nice! nu mai prostiti pe nimeni mah cu „razboaiele” si „terorismul” vostru. o provocare si o crima pentru a inlocui populatiile teritoriilor pe care le vreti ocupate pentru resurse. hai siktir!

 8. Criminalii HAMAS s-au martirizat destul pe 7 Oct, cand au decapitat copii si parinti cu cazmaua, au violat evreice, i-au impuscat ca pe iepuri si au luat 300 de evrei ostatici.
  Ptr atrocitatile astea o sa-i primeasca Allah cu bratele deschise in raiul musulman. Lui Allah ii plac criminalii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.