Liga Campionilor. Victorie superbă pentru CSM Bucureşti la Gyor

CSM Bucureşti a învins formaţia maghiară Gyori Audi ETO KC, cu scorul de 26-24 (15-9), sâmbătă seara, în deplasare, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Campioana României a obţinut o victorie superbă la Gyor, la capătul unui meci pe care l-a dominat de la un capăt la altul, chiar dacă a permis liderului grupei să revină pe final şi să spere în întoarcerea scorului.

”Tigroaicele” au produs primul eşec echipei maghiare în acest sezon european, Gyor venind după 11 victorii consecutive.

În tur, Gyori Audi ETO s-a impus la Bucureşti cu 27-23.

În Ungaria, în prima repriză, CSMB a avut şapte goluri avans, 13-6, iar la pauză conducea cu 15-9. Gazdele au început în partea secundă o cursă de urmărire şi au reuşit egalarea în min. 52, 22-22, dar nu au izbutit să treacă în avantaj. La 24-24, CSM a marcat de două ori şi a obţinut victoria.

Pentru echipa antrenată de Adrian Vasile au marcat Grace Zaadi Deuna 8 goluri, Trine Jensen Oe˜stergaard 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Cristina Neagu 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Elizabeth Omoregie 2, Alexandra Dindiligan 2, Monika Kobylinska 1.

Laura Glauser a apărat 9 şuturi (32,14%), iar Marie Skurtveit Davidsen a avut 4 intervenţii (44,44%).

Golurile gazdelor au fost reuşite de Veronica Egebakken Kristiansen 6, Viktoria Gyori-Lukacs 6, Bruna Aparecida Almeida de Paula 4, Nadine Szollosi-Schatzl 2, Eun Hee Ryu 2, Estelle Nze Minko 2, Kari Brattset Dale 1, Yvette Broch 1.

Sandra Toft a încheiat cu 6 intervenţii (33,33%).

Meciul a fost arbitrat de norvegienii Eskil Braseth şi Leif Andre Sundet, iar delegat EHF a fost austriacul Christian Kaschuetz.

În alte meciuri din Grupa A, vineri, IK Savehof a fost învinsă acasă de Buducnost BEMAX Podgorica cu 27-23, iar sâmbătă
Odense Handbold şi Brest Bretagne Handball au terminat la egalitate, 29-29. Duminică se va juca partida SG BBM Bietigheim – DVSC Schaeffler.

În penultima etapă, CSM Bucureşti va juca acasă cu SG BBM Bietigheim, în data de 11 februarie.

Clasament
1. Gyori Audi ETO KC 22 puncte (12 jocuri)
2. Odense Handbold 17 (12)
3. CSM Bucureşti 15 (12)
4. Brest Bretagne Handball 14 (12)
5. SG BBM Bietigheim 12 (11)
6. DVSC Schaeffler 9 (11)
7. Buducnost BEMAX 5 (12)
8. IK Savehof 0 (12)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Mda. Győr lupta pentru calificare de ultimã orã. Sau nu…

  2. cumva I CSM – INTERNATIONAL..s a dus naibii si handball ul feminin..scriu bre ..stiu la ce sa ma astept ..stiu ca s peee neagra lista..

  3. Ia partea bună! Handbalul nu e sport de femei, le stă rău. Sînt supărat doar că au stricat handbalul masculin, sport bărbătesc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.