Limitare drastică. Plafoane reduse la plățile cash

Guvernul limitează plățile în numerar. Românii puteau cheltui până  acum pînă la 10.000 lei cash, însă  noile măsuri agreate în Coaliție prevăd ca, în magazinele cash & carry, plățile să se facă  în limita a 2.000 de lei cash. Măsura, potrivit guvernului, a fost luată  pentru a combate evaziunea fiscală.

Plafoanele la tranzacții sunt:

a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană;
b) încasări efectuate de către magazinele de tipul cash and carry, care sunt organizate și funcționează în baza legislației în vigoare, de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană, potrivit documentului.

„Sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry.

Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 1.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 1.000 lei/2.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar”, mai scrie în document.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

32 de Comentarii

 1. In 2020-21 a fost un test. din test a rezultat ca sunteti prosti, lasi, speriati, usor de manipulat. niste oi care accepta orice.

 2. Un vot incorecte politic cu politica impinsa cu forta de blocul care se pretinde democratic?

 3. este un abuz in numele a tot felul de inventii de infractiune. statul discretionar ne-a transformat pe toti in INFRACTORI neprinsi! minority report sau cand absurdul devine realitate.

 4. Daca e vorba de combaterea evaziunii de ce nu interzic peste tot platile cash?oare masura e „servita” de bruxelles?

 5. Și care sunt ”persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1)”? Treaba cu evaziunea fiscală și spălatul banilor este praf în ochi. De fapt este încă un pas (din ciclul ”pas cu pas”) pentru renunțarea la banii fizici în folosul exclusiv al băncilor care bineînțeles că vor percepe comisioane pentru aceste operații.

 6. Bineinteles ,ca vor fi si exceptii. Legea va fi doar pentru prostime.Daca politicienii,primesc salariul doar cash ,la casierie ,[fata de muritorii de rand care sunt obligati sa incaseze bani doar cu cardul] ,cum vor platii ei produsele de lux pe care le vor cumpara?Vor face cozi la banci sa depuna banii?Cum vor folosii ei parandaratul ,de sute de mii de euro ?

 7. Bine că ne iau cu binișorul deși se știe că vor elimina cashul de tot. Acum 2000, mâine nimic că evaziunea persistă chiar și la 5 lei cash. După concepția acestor cititori și executanți ai ordinelor tușii Unssula15% scrise pe bilețele, în 2030 nu vom mai deține decât portofelul digital cu bani expirabili și cu toate informațiile despre noi înmagazinate acolo: sănătate, identitate, bancare. Nu tu casă, nu tu televizor, nu tu mașină că cică vor fi de închiriat toate. Cele pe care le deținem acum vor trece în proprietatea cuiva dar nu ni se spune a cui. Oricum tot nouă ni le vor închiria că n-au alți clienți cuminți. Bine măcar că vor instala din 100 în 100 de metri pe stradă câte o stație de prizare a prafurilor halucinogene și euforice ieftine, numite droguri, ca să fim fericiți chiar dacă nu vom mai deține nimic. E obligatoriu și să fim fericiți că așa a decretat Kaka Schwab. Yuval Harrari a zis că ne dă și jocuri pe calculator contra cost cu portofelul digital.

 8. Pas anterior anularii banilor Cash. Asta cu evaziunea ii doar o justificare.
  Măsura a fost deja implementata în alte tari UE fără efecte relevante asupra evaziunii fiscale.
  … parte din agenda capetelor „luminate”

 9. Cand o sa aflati cu adevarat ce tehnologii interzise si cu adevarat naziste foloseste sistemul pe romani declaratiile lui obositul general Rog or sa fie doar o gluma tembela. Dar deocamdata poporul habar nu are ce se face si cum la adresa sa. Suntem un lagar mai mare controlat strict si pervers prin inginerii si tehnologii interzise de legi, dar daca romanul nu stie nici nu poate face vreo plangere pentru ca habar nu are de nimic… Tehnologii satelitare manipulare control chiar inducere de vise totul pentru a nu misca in front. Sistemul nu admite concurenta, dar si cand va pierde o sa fie dezastru, tot din cauza lor. Sa avem rabdare! Planurile lor vor fi distruse! Spectaculos de frumos…

 10. Repetitie pentru „Nu veți deține nimic și veți fi fericiți” sau cum zicea nea’ala Schwab.

  Droguri sa fie de toate pentru toti. Deja sunt.

 11. Patrioti tradatori am vazut, nu ma mira existenta unor patrioti evazionisti fiscal, care n-au bani de parcare masina, ca de circulat nu se pune problema. Giorgel, juratul din Israel, finul santajistului condamnat si pedofilul viitor bicondamnat, Dan Diacomnescu Direct, ne-a asigurat ca are, doar, 54 de voturi din necesarul de 234 sa dea jos guvernul, dar ca la anul va avea 50% +1 voturi sa guverneze. M-am mai linistit, Romania are viitor din AUR !

 12. E valabil si pentru grupurile infractional organizate politic din Romania? E valabil si pentru cei cu turnulete, cu palarii uriase negre, fustoaselor care invart milioane din orice zona a tarii, ursare? Saptamana trecuta, am vazut unul fin neamurile lui Stanescu-taietorul si topitorul de fabrici si orice feroase bune, la o masa cafelita si bereuita cu un scula stelar, e valabil si pentru cele doi entitati? Sau doar pentru masa larga a saracitilor prin lege?

 13. Nu mai suntem in stare sa cumparam un calculator de 2500 sau 3000 de lei valoarea calculatorului . Numai sa platesti intr-o zi 2000 de lei si a doua zi sa mai platesti 1000 de lei si sa ridici calculatorul de la Magazin dupa ce ai achitat Integral Valoarea Calculatorului . Sau sa faci Transfer prin Banca achitant Integral Suma in Contul Magazinului .

 14. Vă dați de ceasul morții că nu mai puteți folosi banii cum vreți (lucru rău, desigur) dar pare că nu vă pasă că structura rasială a țării este pe cale de fi schimbată nu în zeci de ani cum s-antîmplat în occident ci peste noapte.

 15. NU VOTETI PSD SI PNL , ALIANTA COMUNISTA CRIMINALA CARE ACTIONEAZA PENTRU DISTRUGEREA ROMANIEI .

 16. Când platesti Calculatorul cu o Suma se face Factura si se stie cine este Cumpărătorul Calculatorului . Si te prezinti la Magazin cu Facturile Achitate si Ridici Calculatorul !

 17. Este rau pentru Comerciantzii care Cumpără Mărfuri ! Trebuie sa aibe Card Bacar ! Si marfurle nu le vand cu card Bancar . Mărfurile le vand chesch ! Si trebuie sa depuns Banii in Banca din Banii de Vânzări de Mărfuri !

 18. Care este sursa acestei ”informatii”, ce contine ”documentul” in integralitatea sa, cum este intitulat si cine este emitentul ?
  Daca nu spuneti datele de mai sus rezult5a ca faceti manipulati ordinare si ca voi si presa sinteti doua entitati PARALELE !
  Ca sa nu spun ca lasati impresia ca vreti sa incitati populatia si sa cresteti gradul de nemultumire !

 19. Ce faci daca vrei sa-ti cumperi un Frigider de 2100 de lei ? Si vânzătorul a-ti spune ca nu poti sa achiti zilnic decât 2000 de lei ! Vii a doua zi la Magazin cu încă 100 de lei si-ti face Factura !

 20. a sosit si scadenta ….

  PSD & PNL a introdus AMNISTIA Fiscala Mascata .

 21. Se apropie scadenta. Democratia moare in uralele multimii.
  Inselatoria de peste doua secole isi arata adevarata fata.

 22. Si cum altfel impui plafonu lunar de CO2? Ai macat trei mici si o swaorma, gata pe saptamana asta. doar gandaci cu salata in rest.

 23. „PSD & PNL a introdus AMNISTIA Fiscala Mascata”

  pe principiul: unde dai si unde crapa ! Patriotii „drastic” revoltati ca se diminueaza evaziunea fiscala. Vrem o tara ca afara, dar noi n-am ajuns la nivelul Frantei din 1992 in materie de utilizare a cardului, adica de circulatie la vedere a banilor !!! Deci, avem 30 de ani retard si il alegem pe Claudiu inTarziatul ! Iar finul lui Dan Diaconescul Direct spera sa conduca aceasta tara. Incotro ? Spre un viitor din Aur de 14 carate, cel mult.

 24. alogenii paraziti au ocupat toate institutiile tarii, ca lupii imbracati in blana de oaie si au intrat cu viclenie si minciuna in stana de oi !
  Ridica-te de sub asuprirea alogenilor paraziti !
  Nu mai da putere alogenilor paraziti iudeomasoni folosind cardul bancar, inselaciunea „banilor” digitali, pe card, momeala „vaucerelor” lor digitale intrand in lagarul lor digital! Foloseste numai banii cash, fizici sau troc pentru a fi om liber !
  Pretextul viclean al iudeomasonilor globalisti satanisti e evaziunea fiscala !
  Pai e de un miliard de ori mai bine cu evaziune fiscala decat sa fim sclavi si dependenti de sistemul diabolic de control digital al iudeomasonilor globalisti, antihristi, care au luat locul lui Dumnezeu si se cred dumnezei si construiesc lumea dupa chipul si asemanarea lor – o lume cu oameni coborati mai jos decat animalele, alaturi de demoni in iad :lacomi, perversi, mincinosi, agresivi, desfranati imorali…
  Aceasta este lumea de maine a iudeomasonilor din occidentul „civilizat”!
  Pretextul mincinos si viclean al evaziunii fiscale este ca nu se strang bani la buget si din cauza asta nu avem bani de autostrazi spitale educatie pensii salarii…
  Pai pana acum, de 33 de ani nefericiti de „valori” perverse occidentale iudeomasonice, unde s-a dus bogatia tarii si toti banii tot profitul daca nu la corporatiile multunationalele si bancile patronate de iudeomasonii satanisti globalisti care au acaparat totul ?!
  Pentru ca prin acest profit sa fie finantate politicile lor criminale, diabolice de transformarea popoarelor in populatii, fara identitate, provocand invaziile de negri arabi si asiatici, razboi, revolte, euromaidane…promovand desfraul sodomia si drogurile…iata unde se duc banii corporatiilor cu „evaziunea” lor fiscala! Ce va fi cand vom deveni sclavii lor total si global inchisi in lagarul lor digital? Putem sa ne inchipuim macar scenariu apocaliptic care ni se pregateste!?
  Si sa nu reactionam???
  Doamne fereste!!!

 25. Magazinele Mari Chesh & Cherry sunt METRO , SELGROS , altele unde se vand Alimente . Dar la METRO trebuie sa ai Adeverintza Fiscala sa ai Firma ! Altfel de la METRO nu poti sa faci Cumparaturi !

 26. …primo:cei care fac evaziune serioasa nu cumpara de la aceste magazine, de unde se cumpara, preponderent, cu bonuri de masa-au avut grija si de acest aspect, le vor converti in bani pt a putea fi impozitate…primii cumparatori fac achizitii prin conturi-si cardurile implicite-deschise in paradisuri fiscale….deci, nema prindere evazionisti!…taxa de 70%pe averi nejustificate!…matusa tamara va spune ceva?…in esenta, ca nutret pt prosti si invelirea ciocolatei de marmota, doar o problema de comunicare, caltabosii transpirati-ciuca si ciolacu-impacheteaza austeritatea in lupta impotriva bogatilor…parerea mea?…le va iesi, in cocioc au ramas ffff multi prosti…

 27. ce-ti trebuie frigider, masina de spalat, televizor de 2000 de lei daca nu ai card si iti iei pensia de la postas sau de la patron?

 28. …singura solutie pt reducerea evaziunii fiscale o ofera fiscul anglo-american:ducerea tva la peste 25% si deducerea pt persoana fizica!…deduci pe baza de bon fiscal, verificare incrucisata, locuri de munca pt bugetarii care tre sa plece…un instrument prin care poti incuraja ramuri industriale, poti face bani!…pt stat, nu pt furat…

 29. …la 19;52 un cretin incearca sa reinventeze roata inventata de statul roman…de ce?…iti spun eu: masina de spalat, tv-ul peste 2000 lei iti reduc factura uriasa, impusa de acelasi stat, la energie…sau poate pt ca, in timp ce aceia care-si fac cumparaturile de zeci de mii de euro din conturi paradisiace, bugetari fiind-poate are si omul muncitor dreptul sa-si cumpere ce ar tre sa-si permita sa cumpere cu un salariu suficient pe o luna!…tocmai vbeam despre prosti…

 30. Cum sa-ti cumperi IPhone de 5000 de lei ? Daca la Magazin primeste decât 2000 de lei pe zi ? Iti cumperi IPhone de la Second Hand cu 1500 de lei ca nou !

 31. O inmormantare te duce la cel putin 10 000 lei. Cum ii dai ? Preotii au POS ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.