Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat, joi, că la Jocurile Olimpice de la Paris România a depăşit cu mult performanţele de la precedenta ediţie, Tokyo 2020, şi a subliniat că sportul românesc nu a murit.
„Tot ceea ce trăiesc astăzi aici este extraordinară frumos. Sunt foarte mândră de voi, ştiţi foarte bine cât vă iubesc. A fost o ediţie foarte grea, în primul rând pentru că este foarte greu să ajungi acolo, să ajungi să te baţi cu cei mai buni. Dar iată ca sportivii români au reuşit. Astăzi, România a depăşit cu mult performanţele de la Tokyo, a dublat practic numărul medaliilor de la precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice (n.r. – de la 4 la 8). Sper ca România să încheie într-un mod frumos aceste Jocuri, pentru că iată, sportul românesc nu a murit. Sportul românesc a înviat, dar asta nu înseamnă că nu are nevoie de ajutor. Pentru că nouă, celor de la canotaj şi din tot sportul românesc, ne place să câştigăm”, a spus preşedinta prezentă la evenimentul intitulat Seara canotajului şi dedicat sportivilor de la această disciplină care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris.
Fosta canotoare a menţionat că deşi a participat la cea de-a 11-a ediţie a Jocurilor Olimpice a trecut la Paris de la tristeţe la bucurie de foarte multe ori.
„La Jocurile Olimpice am trecut prin toate stările, de la agonie, la extaz. Am plâns, m-am bucurat, iar am plâns, iar m-am bucurat şi tot aşa, singură m-am îmbărbătat. Asta este regula jocului, câştigă mereu cel mai bun, cel mai inspirat, cel care are dramul acela de noroc. A fost a 11-a mea participare la Jocurile Olimpice, la 6 ca sportivă şi 5 ca oficial, aşa că eu cred că sunt călită. Dar la fiecare ediţie trăiesc nişte sentimente pe care îmi e foarte greu să le descriu în cuvinte”, a explicat Elisabeta Lipă.
Canotajul românesc a obţinut cinci medalii la JO 2024, două de aur şi trei de argint, încheind pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni la Paris, după Marea Britanie şi Olanda.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.