Listele comune rămân pe masă în trei județe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că varianta listelor comune PNL-PSD pentru alegerile locale din municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău este în analiză şi o decizie va fi luată doar pe baza argumentelor electorale şi nu „pe intuiţia cuiva anume”.

„În acest moment, şi nu am făcut niciun secret, aşa cum la municipiul Bucureşti şi la sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeaşi abordare în municipiile reşedinţă de judeţ acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Aici discutăm de municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău, motiv pentru care am discutat cu preşedintele filialei Timiş”, a spus Ciucă, joi, după după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a explicat că „datoria” PNL este găsirea formulei care să asigure câştigarea alegerilor.

„Dincolo de ceea ce reprezintă analiza şi perspectiva pe care dumnealor o au la nivel local, datoria noastră este să găsim formula prin care cu adevărat să putem să ne asigurăm câştigarea Primăriei Timişoara, pentru că este simbolul a tot ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România. Nu s-a luat încă o decizie, încă avem negocieri în coaliţie şi atunci când vom avea perspectiva că ne apropiem de final, cum am procedat şi la Bucureşti, (…) am discutat cu toţii în interiorul conducerii executive a Partidului şi conducerea filialei Bucureşti, la fel vom proceda şi la celelalte judeţe şi vom găsi o formulă potrivită”, a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PNL să meargă pe listă separată în aceste trei reşedinţe de judeţ, Ciucă a răspuns: „Este pe voturi, ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga alegerile atât la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cât şi la nivel de judeţ. Decizia, încă o dată, se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiţia cuiva anume. Aici discutăm de responsabilitate şi nu este vorba de persoane, ci de PNL. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, joi, că nu poate să facă alianţă cu PSD la Timiş şi proiectul de dreapta în acest judeţ trebuie să continue şi va continua.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat că va candida la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean Braşov şi va câştiga alegerile „doar pe sigla PNL”, menţionând că va fi o colaborare cu PSD la alegerile locale din judeţ, dar nu crede că va exista un tandem în acest sens la primărie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Daca la Brasov candideaza Scripcaru George , nici STS-ul nu va mai putea sa-l scoata in decor precum a fost scos la alegerile de acum 4 ani. Forzza SCRIPCARU!

  2. Politici distrugătoare contra conaționalilor, contaminări cu pesticide care îmbolnăvesc, importuri de orice deșeuri pentru consum, totul face parte dintr-un program stabilit cu ani în urma. Liste comune, partide comasate într-unul, nu e altceva decât dorința plavanului, ce nu au reușit folosindu-se de Dragnea alți căpoși, reușesc acum, îndeplinind dorința acerbă plavanului: dispariția PSD și posibil PNL. Succesuri’, băieți!

  3. Ati gasit formula de a candida pe liste comune psdnl? Nu cumva v-ati orientat dupa operatiile de anus contra naturii?

  4. Nicu si Marcel nu stapanesc partidele unde-si zic sefi. Daca primarii rebeli pleaca la drula+orban+tomac isi vor pune in posturi pe cine vor ei ? Hahaha ! Primarii aceia trebuie dati afara imediat, asa se raspunde la orice santaj. Plus, inregistrat si dat la procuratura, sa faca puscarie ca Dan Diaconescu Direct, santajul este de penal. E necesar sa faca o singura data acest lucru, apoi nu mai inceasca niciunul asa ceva.

  5. În viața mea, ce a ma rămas din ea, nu voi vota cu PNL-ul antinațional și cu aripioarele sale. Nu pot ierta PNL-ul pentru arestul meu la domiciliu în timpul plandemiei și pentru zecile de mii de bătrâni și cancerosi uciși de doctori și jandarmi și îngropați ca animalele. Nu voi vota liste cu impuși de la centru. Nici liste cu traseisti politici. Cu PSD, nici atât. Cu partidele de familie, nu. Vreau schimbare. DAR NUMAI ÎN BINE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.