Litoralul românesc se deschide pe jumătate

Mai mult de jumătate dintre locaţiile hoteliere din cele aproape 500 de pe litoral vor fi deschise de 1 Mai, la acestea adăugându-se mii de apartamente de vacanţă pentru cei care vor să aleagă litoralul românesc în minivacanţa ce va fi prelungită cu Sărbătorile Pascale, susţine secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), Corina Martin.

„Peste 250 de locaţii hoteliere din cele aproape 500 de pe litoral vor fi deschise de 1 Mai şi se adaugă multe mii de apartamente de vacanţă disponibile pentru cei care vor să aleagă litoralul romanesc în minivacanţa ce va fi prelungită cu Sărbătorile Pascale (…). Deschidem în forţă cu SUNWAVES, Festivalul de muzică electronică ce atrage în fiecare an câteva mii de turişti, dintre care 80% sunt turişti străini! Derulăm o nouă ediţie de ‘Festival du Bonheur’ – sărbătoarea gastronomică binecunoscută, deja, la Mamaia şi continuăm cu zeci de evenimente şi concerte în cluburi, restaurante, Piaţeta Casino Mamaia şi Piaţa Ovidiu Constanţa, dar şi la Vama Veche – staţiunea care are 90% grad de ocupare la acest moment”, a spus Corina Martin.

Potrivit acesteia, rezervările continuă şi vor plasa Mamaia, Vama Veche şi Eforie în top 3 staţiuni.

„Sperăm să atragem peste 80.000 de turişti de 1 Mai la mare, dar şi de Paşte, atunci când mulţi români aleg să ia ‘Lumină de la malul mării'”, a adăugat oficialul FPIOR.

La rândul său, Daniel Iluşcă preşedintele Asociaţiei Patronale Tulcea – Delta Dunării, a anunţat că pregătirile pentru noul sezon au început în Delta Dunării, iar tarifele de cazare încep de la 200 de lei şi ajung până la 1.500 de lei, în funcţie de serviciile solicitate de turişti.

„Noi, în Delta Dunării, am început deja pregătirile pentru noul sezon. Avem din plin ce să oferim şi cred că anul acesta va fi bun, deoarece avem multe rezervări. S-au construit şi lansat la apă multe porturi turistice în judeţul Tulcea, organizăm foarte multe evenimente, iar pachetele în deltă au inclus toate serviciile, astfel încât turiştii să beneficieze de toate facilităţile. Tarifele de cazare sunt de la 200 de lei până la 1.000 – 1.500 de lei, depinde de serviciile dorite de turişti”, a afirmat Iluşcă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Să mergi in mai pe litoral ,ca să faci ce ? Nici pe sfârșitul luni iunie nu ești sigur de vreme .Nu înțeleg agitația cu luna mai !

  2. S-au dus vremurile in care LITORALUL era plin de POLONEZI, CEHI ,UNGURI , NEMTI !!! Acum toata floarea cea vestita a EUROPEI de est , pleaca in MALDIVE , MAURITIUS , SEICHELLE !!! Nu mai vin la sarantocii care ii tratau BINE !!!Poate ne spune marele expert in GEOGRAFIE TURISTICA numitul BANCIU de ce ???

  3. Banciu de la „prima” se considera „pe sine” o figura renascentista (un fel de Leonardo da Vinci).
    Problema nu e cu el, ci cu pacalicii care se uita in gura lui.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.