Liviu Antonesei- Din Foișor: „Hidra” sub protecție!

sculptură

Articol preluat integral de pe blogul scriitorului Liviu Antonesei

Nu mai reiau detaliile cazului, s-au umplut presa și internetul de vestea reacțiilor pitecantrope ale unor locuitori ai Orașului Culturii, că se le spun cetățeni ar fi o exagerare, la vederea sculpturii Hidra de Costin Ioniță, expusă în parcul de la Fundație, în cadrul evenimentului Luna Sculptorilor, care a împînzit orașul cu lucrări ale unor artiști români – insulte și injurii aduse artistului și operei sale, lovirea lucrării cu picioarele și diverse obiecte contondente etc. Artistul și-a manifestat consternarea și a spus că, de fapt, îi este milă de aceste persoane apucate. Știu eu dacă merită să-ți fie milă de niște ipochimeni care aliază perfect prostia, lipsa de cultură și ura… Mai degrabă mi s-a făcut milă de nepoțica de 7 – 8 ani supusă delirului estetico-mistic dezlănțuit al bunicii sale.

De mai bine de zece ani, lucrarea a fost expusă, începînd cu Piața Presei Libere din București, în mai multe orașe din țară. A fost primită în genere bine, s-au emis și critici, dar în ce privește manifestările acestea de bestialitate, de violență verbală și fizică, Iașul, Orașul Culturii, a deschis calea. Nutresc nădejdea să o fi și închis, ca să-și păstreze nelăudabila exclusivitate.

În fața acestor manifestări incredibile, municipalitatea a reacționat cumva, a înconjurat opera lui Costin Ioniță cu un gard metalic de protecție. Nici nu știu dacă e o soluție bună, nu știu dacă nu ne mai facem o dată de rîs…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Lucrarea e de un kitch suprem, o jignire pentru orice forma de simt estetic!E din seria cu „teapa” de pe Victoriei, „cateaua lesinata” de la Muzeul de Istorie Bucuresti, „monumentul martirilor anticomunisti” ori, mai nou, stauia dedicata Europei Libere!
    Nu are nicio treaba cu arta, pare a fi o bataie de joc la adresa publicului, un fel de operatiune „Mickey Blue Eyes” , daca va aduceti aminte filmul cu Hugh Grant…

  2. oroare in lumina zilei. cosmar pentru copii. spalare pe creieri si spalare de bani.

  3. Dovada ca este arta, este ca a reusit sa va impresioneze profund si pe tine si celelalte persoane instinctuale.

    In fata primitivismului, pui lacat artei!

  4. DACĂ ASTA SE NUMEȘTE ”ARTĂ”….. E VAI DE NOI CÂT DE MULT AM DECĂZUT CA POPOR! MI-E PUR ȘI SIMPLU SCÂRBĂ!

  5. ASTA.I ARTA CUI???Dupa ce .a ti continuat in ultimii 34 de ani sa manipulati sa teleghidati Si sa tineti Si sa bombardati o natie Intreaga CU ignoranta ,lipsa de educatie etica,morala ,AVETI PRETENTII???….VOI SANTETI RUPTI DE REALITATE DIN CAUZA CA JUSTIFICATI SI PROMOVATI IDEOLOGIILE RAULUI SI LE DATI CREDIT,CU ASA ZISELE OPERE DE ARTA….Moldovenii si Romanii au cultura lor crestina ,PROMOVATI frumosul,esteticul,armonia,rationalul, nu hidosenia si parazitismul horor!!Nu acept si Nu ma intereseaza bolsevismul si urmasii lor pusi pe piedestal.Macar sa fi pus o placa Cu ce REPREZINTA ,idiotilor..Sau sa fi facut o statuie cu romani torturati in inchisorile bolsevic/nkvd.iste conduse de jizdanii sau exodul romanilor trimis la munca fortata in Occident.

  6. Ce mai urmeaza? Statuie cu ochelarii GUCCI ai lui Jador? Chilotii Danielei Crudu? Banii lui Tzanca Uraganu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.