Liviu Antonesei l-a învins în justiție pe Gabriel Liiceanu

După lupte seculare care au durat un cincinal fără șase săptămîni și s-a desfășurat pe trei cîmpuri de luptă – Tribunalul Iași, Curtea de Apel Iași și Înalta Curte de Casație și Justiție a României – procesul declanșat în contra mea de Gabriel Liiceanu și Editura Humanitas s-a încheiat prin victoria mea. Această victorie finală a fost precedată de victoriile de etapă la instanțele anterioare. ÎCCJ a decis: „Decizia nr. 1884 Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenţii – reclamanţi Liiceanu Gabriel şi Societatea Humanitas S.A. împotriva deciziei civile nr. 228 din 10 mai 2022 pronunţate de Curtea de Apel Iaşi – Secţia civilă. Obligă recurenţii – reclamanţi Liiceanu Gabriel şi Societatea Humanitas S.A. la plata către intimatul – pârât Antonesei Liviu a sumei de 3.311 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă.” Suma se referă la cheltuielile acestui termen, pe cale separată vom solicita sumele corespunzătoare termenlor de la instanțele precedente… Că tot voiau acuzatorii mei nedrepți – așa i-a socotit Justiția – cîte 50.000 de euro fiecare cu titlul „repararea onoarei”.

Nu mai intru în detalii, vreau să aduc numai mulțumirile mele celor care mi-au fost aproape în acest cincinal vag kafkian, începînd cu maestrul Nicolae Volovăț, care m-a apărat cu un profesionalism rar întîlnit și cu o prietenie impecabilă. Mulțumesc rudelor și prietenilor, colegilor din breasla jurnaliștilor și scriitorilor, sutelor de persoane necunoscute care, în diverse maniere, și-au manifestat simpatia pentru cauza mea care coincidea cu cauza libertăților de opinie și expresie. Mulțumiri speciale jurnalistului ieșean Ciprian Nedelcu – el mi-a dat vestea proastă în preajma Crăciunului din 2018, el a urmărit desfășurarea procesului de la început la sfîrșit, el mi-a dat și vestea bună de azi. Sprijinul lor m-a ajutat să rezist în relativ bună stare unei hîrtuiri ce părea să nu se mai termine… Atașez linkul către decizia ÎCCJ…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12

5 Comentarii

  1. Felicitari! si ma mir, sincer, avand in vedere confiscarea justitiei din Romania…

  2. Liviu Antonesei ..ce a fost si ce a ajuns . Trist nene Antonesei. Cine il cunoaste pe acest Liviu isi aduce aminte de anii 90 cum promitea sa fie intelectual de soi.Si a ajuns un fel de Gadea sau Mircea Badea.

  3. Pe cine intereseaza acest fals dizident care s-a judecat cu un alt fals dizident
    Scrieti baieti orice,numai scrieti

  4. Nu stim despre ce-i vorba, dar daca-i cu Liiceanu…injuram cu spor.

  5. **Gabriel Liiceanu și scriitorul ieșean Liviu Antonesei se judecă într-un dosar în care șeful Editurii Humanitas cere daune morale de 100.000 de euro, după ce Antonesei a declarata că ”a primit cadou Editura Politică”.** (ziare.com)
    domnul liiceanu a pierdut la rand o multime de procese… un b ol se vi c procesoman :))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.