Liviu Dragnea, dușman comun cu Donald Trump

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a epuizat destul de rapid toate strategiile necesare păstrării pe linia de plutire a PSD și a României. Șeful Camerei Deputaților s-a erodat cu bună știință atât în fața opiniei publice, cât și în propriul partid prin războiul pe care l-a pornit împotriva lui Sorin Grindeanu, Victor Ponta și a tuturor celor care își permit să nu se supună directivelor sale și să mai și crâcnească. Mai mult decât atât, lupta din interiorul PSD a escaladat la exterior, afectând întreaga țară prin instabilitate politică.

Pe acest fond și fără vreun alt vinovat care să deconteze neputința PSD de a genera bunăstare pentru România, PSD și liderul său au pornit la o adevărată vânătoare de soluții, astfel încât Dragnea să nu-și înmormânteze propria carieră și să-și bage în aceeași groapă și partidul. Cea mai la îndemână rezolvare a fost angajarea unor strategi de imagine. Românii au fost dați la o parte în favoarea unor adevărați „rechini“ politici de peste Ocean.

Soros, retrogradat în acarul Păun

Președintele Liviu Dragnea nu doar că scoate din buzunar sume de-a dreptul exorbitante ca să-i plătească pe cei doi noi sfătuitori ai săi, dar a fost de acord chiar să aplice o nouă strategie de imagine prin care să-și recapete credibilitatea și popularitatea pierdute în ultimele luni. În ciuda eforturilor de tot soiul, succesul se lasă așteptat. Lobbyiștii Roger Stone și Elliott Broidy sunt doi membri ai echipei de artizani ai noii strategii a PSD și a lui Liviu Dragnea. Cei doi specialiști ai marketingului politic internațional trebuie să spele imaginea deteriorată, dar și să vină cu strategii de manipulare a maselor, cu toate că nu prea știu nimic despre România și nici despre modul de gândire al poporului.

Surse din partid au declarat pentru Cotidianul că cei doi consultanți nu au venit până acum cu un plan credibil de revigorare a imaginii lui Dragnea și de creștere în opțiunea de vot a partidului, în ciuda sumelor mari pe care le încasează. O parte din membrii CEx sunt supărați că singura idee a lobbyiștilor a fost să-l transforme pe magnatul George Soros în dușmanul națiunii. Și Sebastian Ghiță a folosit fără nicio izbândă „placa cu Soros“ în ultima campanie electorală. „Soros îmi vrea răul și vrea să distrugă PSD“, tot insistă Dragnea pe acest mesaj, la fel, și unii din vectorii de imagine și comunicatorii PSD. Toți aceștia sunt contraziși de opoziție, care susține că miliardarul american de 86 de ani nici nu știe cine este Liviu Dragnea și nici nu-l interesează persoana acestuia.

Luat de FBI de lângă Trump

Roger Stone, lobbystul american la care a apelat Dragnea și PSD, a fost într-adevăr consultantul lui Donald Trump, înainte ca acesta să ajungă la Casa Albă, doar că a avut probleme cu inspectorii de la FBI. Aceștia l-au anchetat pentru că ar fi fost intermediarul dintre Trump și Rusia. De asemenea, FBI a demonstrat că Stone a avut mai multe interacțiuni cu hackerul Guccifer, cel care a avut un rol important în distrugerea campaniei lui Hillary Clinton. Și după ce a fost dat afară de Trump lobbystul de la PSD a continuat să-l susțină pe actualul președinte american, atacându-l pe Soros, care, într-adevăr, îi sponsorizase campania electorală lui Hillary Clinton. Stone s-a făcut remarcat și pentru unele remarci rasiste și sexiste, motiv pentru care a și fost interzis la CNN. Nici colegul său de manevre politice din „laboratorul PSD“ nu este vreo ușă de biserică, ci mai repede un prag tocit al vreunui lăcaș de cult. Elliott Broidy a scăpat ca prin urechile acului de închisoare, după ce și-ar fi turnat colaboratorii de afaceri. Acesta a fost anchetat pentru fapte de corupție făcute din postura de consultant și de om de afaceri.

Remunerația, transformată în secret de stat

„Pentru o prestație atât de slabă ca cea de până acum, lobbyiștii americani nu ar trebui să încaseze atâția bani de la partid. Sunt foarte costisitori și n-au făcut vreo dovadă că sunt mai plini de idei decât cei de la noi sau cei din Israel. Suma este clar foarte mare, având în vedere că este atât de strașnic păstrată la secret. Domnul deputat Mircea Drăghici o știe sigur. E printre puținii oameni de la partid care știu exact câți bani se duc la consultanți“, ne-a declarat un pesedist nemulțumit de decizia lui Dragnea de a se lăsa pe mâinile lui Stone și Broidy. În opinia acestuia, Victor Ponta, cu toate păcatele sale făcute față de partid, devine o alternativă din ce în ce mai interesantă, mai ales că nu se știe când și ce îi pregătește justiția lui Liviu Dragnea.

Recomanda
Laur Emre 88 Articole
Author