Loți Boloni dă din casă

 Laszlo Bölöni, al doilea tehnician român ca longevitate după Mircea Lucescu și aflat încă în activitate, a acordat un interviu unuia dintre cele mai prestigioase cotidiane sportive din lume, LEquipe, referitor la echipa națională a României la EURO 2024.

Loți Bölöni  tocmai și-a încheiat legăturile cu echipa FC Metz în condiții nu tocmai plăcute, întrucât, cu el pe bancă, formația din Alsacia-Lorena a pierdut dramatic barajul de supraviețuire cu Saint Etienne, retrogradând în Ligue 2, de unde venise cu numai un sezon mai înainte. Însă Bölöni a semnat deja cu belgienii de la Standard Liege care nu au uitat cum au ieșit campioni cu el la timonă în sezonul 2008-2009.

Bölöni  este însă considerat de presa din Hexagon drept un antrenor foarte experimentat care poate analiza judicios orice situație legată de fotbal. Prin urmare, i s-au adresat pentru a caracteriza modul în care ar trebui să evolueze în opinia lui naționala României pentru a avea șanse de calificare din grupă.

„Prioritatea noastră e să rezistăm bine în apărare, apoi să rupem ritmul. Trebuie să jucăm la sigur și să profităm de orice ocazie pentru a ajunge rapid la poarta adversă, unde trebuie să fim preciși”.

Pentru ziariștii francezi, jucătorul cheie al naționalei române este unul dintre cei mai experimentați, căpitanul Nicolae Stanciu.

„Nicolae Stanciu este singurul jucător din lot care a fost prezent la ultima participare a României la un turneu final major, EURO 2016. Acesta are 31 de ani, 68 de selecții și 14 goluri. Este, fără îndoială, cel mai important jucător al acestei selecționate.

Nicolae Stanciu este un lider, este tehnic și o voce importantă în vestiar. Acesta a evoluat în acest sezon în Arabia Saudită, la Damac FC, după o perioada petrecută în China. Nicolae Stanciu va juca un rol fundamental pentru România, care va încerca să producă o surpriză la EURO 2024”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

10 Comentarii

 1. Ratangiul de Staicu n-o baga in atze nici de la 11m ! Astia suntem, atata putem !

 2. Ratangiul de Stanciu n-o baga in atze nici de la 11m ! Astia suntem, atata putem !

 3. Mda, precizia vine din siguranta, concentrare si talent. Loți le-a avut pe ambetri. Sa faca multe trageri. De exemplu de la careul mare si de la 11m ca daca ratezi in amicale in oficiale dai ca la ruibi, si din careul mic iar in casti sa aibe fluieraturi si beti 2 pahare de tuica. Atunci in stare de realitate ai sa iti recapeti si siguranta si concentrarea mai ramanecl talentul acolo e doar treaba selectionerului sa ghiceasca valoare.

 4. Nu știu cîte diplome și dottorate vă mai trebuie ca să invățați a scrie corect un nume maghiar.. Se pare că limba maghiară e prea dificilă pentru un romîn..

 5. Ha, ha! Nghie nghi-o plăcut to’deuna di nea Lozzi! Român verde, ce mai incoa’ ș’ ‘ncolo…

 6. „ca să invățați a scrie corect un nume maghiar.. ”

  Noi suntem francofoni, adica scriem cum se aude sau cum vrem sa se auda. Daca nu-ti convine, trage obloanele !

 7. BUNĂ ziua!
  Cine e Marele Urs? Un nativ de maghiară si ” iubitor de romani”.Din ținutul acela unde sovinismul e la cote nesimțite?
  Veniti călări din zona Mongoliei si a muntilor Altai vorbind o limba care se inrudeste putin doar cu finlandeza
  deosebindu-se profund de celelalte limbi din Europa.
  Au pretenția ca ei sunt primii veniti in Transilvania , ce daci,romani, Sarmizegetusa Ulpia Traiana ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.