
Louis Vuitton a decis să retragă de pe piață bluza inspirată din ia românească. Brandul a recunoscut greșeala și a prezentat scuze statului român, în cadrul unei discuții cu ambasadoarea României în Franța, potrivit adevărul.ro.
Louis Vuitton a retras de pe site-ul său bluza din in inspirată din ia românească, care avea un preț de 5.000 de lire. Brandul a explicat că includerea acestui articol a fost „o greșeală involuntară” și și-a cerut scuze în cadrul unei discuții cu ambasadoarea României în Franța.
„A fost o campanie diferită față de celelalte cazuri, pentru că de data aceasta am cerut brandului LV să scoată acea cămașă numită balon din colecție. În al doilea rând am cerut comunității noastre să participe, să șusțină campania cu mărturii despre acest port tradițional”, a transmis Andreea Tănăsescu, inițiatoarea mișcării „La Blouse Roumaine”.
Ministerul Culturii din România și Louis Vuitton au convenit asupra unui parteneriat pentru a promova meșteșugurile tradiționale românești. Această colaborare va include o serie de evenimente menite să pună în valoare arta și tradițiile românești.
Henri Matisse a pictat in 1935 tabloul intitulat ‘la blouse roumaine’o recunostere internationala a iei,deci ciocul mic aia care nu stiu decat sa dea cu pietre
Tipic mintea blondelor activiste. Româneasca societate a românelor verzi La Blouse Roumaine în loc să aplaude inițiativa Louis Vuitton de promovare în lumea bună, din lumea largă a unei comori vestimentare românești, în România cam uitată, a reușit să o scotă de pe piață. Bravo, să le dea pentru reușită ministerul Culturii condus de doamna Raluca.
Oare romanii au inventat acul,panza si ata? Cred ca doar eschimosii nu-si brodau camasile, in rest cam asta faceau femeile in lungile nopti ale iernii, in toata Europa (chiar si in Rusia)
La celalată știre cu Vuiton și ie scriam că în antichitate, și multă vreme după, europenii de rînd vorneau aceiași limbă. Atunci n-ar fi de mirare să fi avut același port. Românii au păstrat și limba și portul cel mai bine.
Mireasă din Palestina, perioada interbelică, a doua poză, sub titlu:
middleeasteye. net/discover/palestine-historic-life-culture-ethnic-groups-pictures
Și chinezăriile privind producția imensa din piata românească, rămân în proprietatea chinezilor?