LSE: Termenii creștini eliminați din calendarul academic

Una dintre cele mai cunoscute unități de învățământ superior din lume elimină termenii creștini istorici din calendarul său academic. Astfel, în încercarea de a reflecta mai bine caracterul său „internațional”, LSE renunță la termenii Ziua Sf Mihail, Crăciunul, Postul Paștelui și Paștele care vor fi înlocuiți anul viitor cu drept „perioadă de toamnă”, „vacanță de iarnă”, „perioadă de iarnă” și, respectiv, „vacanță de primăvară”, scrie Fox News. 

Toby Young, secretarul general al Uniunii pentru Libertatea de Expresie, a criticat LSE pentru decizia sa.

„Dacă acesta ar fi un efort de a laiciza LSE, aș fi înțeles”, a spus el. „Dar, în realitate, reflectă faptul că LSE, la fel ca majoritatea universităților britanice, se află sub influența unui nou cult religios – biserica lui Woke – care este mult mai dogmatic decât creștinismul”.

Simon Calvert, care este director adjunct la The Christian Institute, a spus pentru The Telegraph: „Avertizăm de ani de zile că creștinii sunt împinși din piața publică, dar problema se înrăutățește acum. (…) Creștinii și cei cu opinii tradiționale sunt adesea hărțuiți. Este foarte ironic când acest lucru se întâmplă în instituții care au fost fondate inițial pe principii creștine și cu fonduri de la binefăcători creștini”.

 

sursa foto:https://universitycompare.com/universities/london-school-of-economics

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

31 de Comentarii

 1. Acasa la voi puteti sa le numiti cum va duce capul plin de bautura si burta plina de „salata bef”. Statul roman este laic, zilele libere pe calendarul ortodox sunt mituirea erectoratului ! Oricum, ardeam gazul si curentul degeaba, vorba unui fost premier.

 2. Crestinii trebuie sa fie dusi la groapa de gunoi a istoriei, o religie ce naste lasi si oameni cu ura de sine. In originile sale ideologia Woke de care se plange domnul vine tocmai din crestinism si ideea de pacat ce se mosteneste din generatie in generatie si numai prin a fi un umanist cu convingeri comuniste ce se descotoroseste de toate cele materiale si se dedica cultului este cel care primeste „salvarea” de acel pacat din partea unui asa zis dumnezeu ce il iubeste. Inlocuieste pacat cu ghinionul de a fi alb si „salvarea” prin autoflagerare si ura de sine cu „salvarea” prin ati da tara la alte popoare si ati distruge structura genetica prin metisare pentru a primii din partea „fortei binelui” a istoriei „mantuirea” promisa si o sa vezi repede ca cele 2 ideologii sunt identice.

  Hai sa vad daca si acum cotidianul ma cenzureaza pentru opinii incorecte politic.

 3. Capitulare în fata islamismului agresiv. Nimic altceva. Numeric, musulmanii, mult mai multi în lume decât crestinii -familii cu multi copii, bigamie, casatorii fantoma -, si-asta n-ar fi nimic, daca lume de cultura, asa cum se-ntâmplase-n Spania musulmana, însa, acuma, în Europa vin toti analfabetii teroristi. Crestinii „bucurându-se”, în propriile, tari deorigine si de autoritati laice lashe, „tolerante” la extinctia rasei albe. Fata de imami, foarte hotarâti. În paralel având loc si-nlocuirea populatiei din Europa, si tot cu musulmani (politica migratoare a UE la invaziile americane de peste tot în lume, de la Coreea, Vietnam, Irak, Libia, Liban, Siria…, la Ucraina). Daca ar fi-nlocuiti UrSSula von der Leyen si clica de ciocli-mbuibati, m-as bucura, numai ca, din pacate, relele, perversiunea, bestialitatea, se bucura de imunitate.

 4. @Valah: esti incult. De parca religia musulmana n-ar fi agresiva. Citeste Coranul, în loc sa scrii tâmpenii. Greu cu tipi ca tine, cu minte woke.

 5. DE CE TREBUIE SA IA CINEVA IN SEAMA NISTE SPALATI PE CREIER? CAND AUZI OXFORD UNIVERSITY AI ZICE CA E UNIVERSITATE DE TOP, NU PRIVATA DE-A NOASTRA. CAND VEZI INSA PE CEI CARE PREDAU ACOLO EUROPENILOR, INTELEGI, ROMANE, CA AR TREBUI SA PLECI DRACULUI ACASA. LECTORI DIN GRECIA, NIGERIA, GABON, LETONIA, LATVIA, INDIA SI BANGLADESH CAT CUPRINDE….ASADAR, CE ASTEPTARI SA AI DE CULTURA SI DE APROFUNDAREA STIINTELOR, CAND EI AU CURSURI STANDARD, LIVRATE DE DICTATURA PROSTOLOGIEI. CE INVATA UN ROMAN IN CLASA A 7A SAU A 8A, EI BAGA IN ANUL 2 DE FACULTATE..ZICETI CA SCOALA ROMANEASCA NU E BUNA? SA VEDETI CE SPALATI PE CREIER SE INTORC STRAINEZII NOSTRI PLECATI LA STUDII…CE CULTURA, CE CRESTINISM, CE FAMILIE, CE IISUS HRISTOS. MA INTREBA O CULTA CINE E MAICA DOMNULUI?! SI CEREA SI PAREREA ALTORA…NU AUZISE NIMENI DIN STUDIOSII EUROPEI U.E. CINE E MAICA DOMNULUI…FRUNTEA STIINTEI EUROPENE, CREIER DE BIBILICA

 6. Califatul britanic e pe duca. O caricatura de rege degenerat, un priministru musulman, ministerele importante dominate de muieri, promovarea ideilor anticrestine. In schimb, o atitudine belicoasa de fost imperiu ajuns sluga yankeilor. Asta e Anglia de azi si are toate sansele sa n-o mai duca multe zile.

 7. „Să-nceap-al lumii vechi apus” (Internaționala-imnul comuniștilor globaliști).Binențeles că nu sunt binevenite conceptele creștine în NWO pentru că postulează dreptul la viață și libertatea intrinsecă a omului, care dă socoteală numai lui Dumnezeu, Cel care spune” cei care vor să fie mai mari peste ceilalți, trebuie să slujească acestora” adică exact fundamentrul democrației.Cine are nevoie de democrație azi? Cei mari? Nțț.Ați auzit cumva de eliminarea denumirilor sărbătorilor islamice? Nuu.Si nici n-o să auziți, pentru că fie wokul cât de feroce cu creștinii, face pe el când aude de bombe, camioane și cuțite și se simte vizat.Rahatul ăsta va pune capac a la tot ce se cheamă viitor pentru oameni pentru că wokomanii sunt inerent mediocrii și vor fi căsă piți de marii tonți ai planetei care vor sfârși prin a se vâna unul pe altul.Politica, amplificată de tehnologie va rade tot ce e bun pentru rasa umană pentru că e în mâna unor inutili care-i urăsc pe ceilalți pentru că nu le iese comparația când se declară dăștepți.Și nici n-are cum să le iese pentru că sunt niste boșorogi expirați cu un plan prost si mintea dusă.

 8. De la inceputul evului mediu, termenul crestin a fost impus. Mi se pare normal sa se elibereze umanitatea de ceva impus. Sa nu zgandarim istoria.A fi crestin nu a fost echivalentul a ceva bun.

 9. @Valah. Va cenzurez eu dpdv gramatical. Se scrie in contextul formularilor Dvoastra „a-ti” si nu „ati”. Ura si propaganda devin ridicole cand se lupta in primul rand cu gramatica…

 10. In curand vor scoate din Istoria Umanitatii si cruciadele, vor cere daramarea bisericilor si vor milita sa ne inchinam spre Mecca de 5 ori/zi, cu turbane in cap si cu cearceafuri cu gauri la ochi, la femei.
  Nu mi-as fi imaginat intr-o Europa crestina o abdicare in asemenea hal de la valorile nostre crestine milenare, in favoarea mizeriei islamiste. Este un fenomenu identic cu cel al adoptarii ,,valorilor” LGBT-iste in defavoarea familiei normale. Totul are loc sub influenta porcinelor musulmane care au invadat Europa, sub aripa protectoare a madamei Merkel.
  Islamul este o religie inapoiata, exclusivista, adepta a tampeniilor medievale (ba chiar primitive) pe care le apara si le propaga cu inversunare. Se vede ca si cu succes…..[Rumburak]

 11. Cu timpul o sa elimine si culoarea alba din acuarele sau din scrisul obisnuit sau chiar hainele de culoare alba. La cata prostie si incultura, deschidere la bine si originalitate, creativitatea va fi doar spre negru, albul sau bucuria de viata vor disparea, ceea ce nu avem voie ca indivizi sa acceptam! Stiti foarte bine, soarele rasare de la rasarit sau estul globului, urca pe cer conform ritualului rotirea pamantului si dupa 8-10 ore, apare apusul sau vest, ulterior inserarea sau innoptarea-noaptea, de ce am accepta doar apusul soarelui si innoptarea daca e si rasaritul soarelui ca reper al zilei, cat si miazazi-sud daca toate sunt reperele zilei? Sa acceptam doar ce ni se furnizeaza ca executare?! Si in acest material, ne-am nascut si trait in religia ortodoxa, de ce alta religie daca Romania e tara ortodoxa? Ca nu credem in popi, e cu totul altceva!

 12. Totusi, islamul si altele ca el, n-au sanse multe de distrugere culturala si sociala – in Tarile crestin-ortodoxe-catolice, unde familiile isi vad de viata lor din strabuni: isi boteaza copii, isi fac nunti la biserici, serbeaza cu fast Sfintii de nume, frecventeaza cu piosenie slujbele la biserici, isi fac semnul Crucii in toate ocaziile. Enerveaza sa vedem pe strazi, femeile musulmane infasurate ca niste mumii, fie vara, fie iarna, dar, in fapt nu intereseaza pe nimeni in fasuratii astia…

 13. Sa aruncam crestinii la lei ! … Sigur in viitorul nu prea indepartat astia or sa-si schimbe si numele : din LSE in LSD … Iar la gura sobei copilasilor putin derutati pentru ca nu stiu carui sex ii apartin li se vor spune povesti de genul : „In „perioada de iarna” un mos barbos a intrat in casa pe horn. Si, profitind de faptul ca „parintele 1” nu era acasa, i-a tras-o „parintelui 2” dupa care si-a umplut si sacul cu bijuterile celor doi „parinti”, statia audio si televizorul si a plecat linistit pe usa” … Noapte buna, copii !

 14. Cred ca un razboi atomic ne trebue neaparat, ca sa inceapa o noua lume totul de la inceput.Asa cum traim la ora actuala cred ca este finalul acestei vieti si trebue luat totul de la zero.

 15. „o religie ce naste lasi si oameni cu ura de sine.”

  Confuzie, o religie (ideologie nemateriala) nu naste, biserica, o institutie paramilitara cu o armata „soldati ai domnului”, poate sa faca ceva (cacefonie obligatorie). Vaticanul este cel mai mare criminal din toate timpurile si voi ii pupati la Curtici-gara. Ascultati cuvintele imnului national !

 16. Evident creștinismul împiedică resetarea sorosilor= vorbește de bine , rău , util , dăunător…Catolicismul a fost rezolvat cu actualul papă. Cu ortodocșii e mai greu dar un război Rusia – Europa de Est dur și îndelungat ar fi minunat..Să sperăm că monștrii nu vor reuși.

 17. Globalismul sorosiszd este gata. Adulatorii sa retina, confruntarea e castigata de Sfanta Cruce!

  Crestinismul reface drumul normal al planetei!

 18. Era noastra, cum ramane cu ea?
  „Radiodifuzorul public britanic BBC a început să înlocuiască în programele sale termenii „înainte de Hristos – î. Hr.” şi „după Hristos – d. Hr.”, cu „înaintea erei noastre – î.e.n.” şi „era noastră – e.n.”, pentru a nu-i ofensa pe ascultătorii şi telespectatorii non-creştini”.
  Exact ce facusera comunistii!
  Si cand incepe era noastra? Pai in anul 31 al domniei lui Octavian Augustus, scria in cartea comunista de istorie.
  Pai ce s-a intamplat atunci?
  AA..AAA. AAA… S-a nascut Hristos?
  Eu propun sa numaram anii din 1942, de cand s-a nascut Biden.
  Cine e pentru, impotriva, abtineri?

 19. Crestinismul nu are nici o sansa ,in max 300 de ani v a dispare iar principalii vinova ti sint nord amerlicanii si gunoaiele din vest europa ,Singura tara care v a rezista Diavolului bolnav occidental v a fii Rusia ortodoxa Toata omenirea este impotriva occidentului si catolicilor crestini care au comis crime ,discriminari si genocite iar majoritatea preutilor catolici sint poppponari si pedofili ,deci crestinii occidentali prin cultura ,still de viata ,mincarea cu chimicale ,steroizi ,droguri poponari sa u degenerat majoritatea barbati lor sau feminizat si le plac copii sau sint poponari ,bisecsuali iar femeile sa u masculinizat, deci trebuie adus alte gene umane din Africa ,Asia ,Sud America si Est Europa care sint superioare genetic ancestor degenerati occidentali si inca un aspect foarte importantant ca din toate tarile crestine occidentale zeci de mii de tineri trec la religia musulmana in fiecare an

 20. Libertatea de expresie nu mai există, poate doar aici unde niște schizi ca tomlin, Valah și alții ca ei se pot exprima!

 21. Marco Silva Tu daca nu esti un idiot util sigur esti un propagandist .Dar chiar si asa, esti lipsit de inteligenta. Ce treaba are Rusia cu crestinismul, imi poti spune ? O tara terorista de secole,care violeaza, tortureaza, ucid, distrug. Tocmai de asta crestinismul este nociv aidoma islamului.

 22. De legile constitutiei ni se rupe,de religie sau credinta la fel,am ajuns ca si maidanezii aia care alearga pe strada ca turbati si se reped unii la altii sa se muste ,cam asa sintem noi la ora actuala.

 23. Distinse Domn: mesajele pozitive/stirile pozitive sunt interzise azi. Credinta Crestina exista. Are „doar ” 2000 de ani . Mult/putin ? Cine sunt eu sa judec? Alegerea adultilor e alta poveste. Fara legatura cu nimic altceva decat bunul simt al celor „sapte ani de acasa”. Copiii sunt responsabilitatea adultilor. Sanatate, Distinse Domn!

 24. Delirium tremens 19:06 – comentariul lunii pe forum!
  marian 20:17 : „Exact ce facusera comunistii!” – si lumea tot nu intelege inca…

  Unde a trait si a creat, totusi, Karl Marx?…aveti trei variante de raspuns:
  1) Fifty-fifty
  2)Suna un prieten
  3)Londra

 25. in europa va fi „pace” (adica totalitarism) pentru ca europa va fi un mare califat – baba vanga.

 26. ceea ce crestini au semanat, culeg acum. sper ca exista suficienta intelepeciune in manifestarea oamenilor si fiecare sa fie lasat sa creada in ceeea ce doreste si ce-l defineste. sint multe alte lucruri care ne apropie.

 27. da, Zalmoxis . eu cred in LIBERTATE. este NORMAL sa ai LIBERTATEA CREDINTEI. de aceea Creatorul ne-a inzestrat cu darul LIBERTATII DE A ALEGE! insa ce ne facem cu #ideologia care vine „stir the pot” care vine peste noi? chiar daca esti educat, cjiar daca stii cine esti, NU vei fi lasat…esti credincios? hm, nu vei mai fi. NU esti credincios, vei fi obligat. esti un INDIVIDUALIST? nu, nu este bine, trebuie schimbat. trebuie sa intelegem ca aceste satane NU au cum sa isi urmeze planul, daca NOI SPUNEM NU! daca nu acceptam. iar pentru asta rebuie sa fim UNITI. toata munca lor este o formula din alchimie: SOLVE ET COAGULA. „dizolva si coaguleaza” – adica pe americaneshte: build back better (adica trebuie sa ne „dizolve” intai – SA DIZOLVE OMUL = transhumanta! RI VOR SA RECONSTRUIASCA CREATIA LUI DUMNEZEU – OMUL!)

 28. @tomlin. Statul roman e laic? Stat laic e Franta, unde biserica nu se amesteca in niciun fel in treburile statului si unde statul nu da niciun ban bisericii.

 29. @ Ion Creanga. Daca vrei sa cred ce spui despre Oxford, da-mi un link unde sa gasesc argumente.

 30. Așa,și? Puțin mă interesează calendarul lor academic. În LSE sunt vreo 40% creștini, ceilalți au alte religii, sau sunt atei, agnostici… Intr-o democrație este ceva normal ca majoritatea sa primeze. Cum se simt cei care nu sunt creștini, dacă trebuie sa tina cont de sărbătorile creștine? Calendarul academic nu are vreo legătură cu creștinismul. Nu ofenseaza pe nimeni, dar trebuie sa se facă valuri. Vai, atac la creștinism. Doar creștinii practicându-si religia o vor face să dăinuie. Dacă o fac doar declarativ, atunci, da!, ar putea dispărea nu numai din calendare academice (ca termeni), ci va fi pe cale de dispariție.
  P.S. Uitati-va cum se comporta creștinul Kiril, sau Putin. Pai ei ataca teritoriul unui stat independent fără sa realizeze câte crime comit, și tot ei se simt amenințați. Știu ca mulți dintre voi sunteți creduli, sau divagati cu americanii, nazistii, dar e simpla propagandă. Dacă-l girați pe Putin și sunteți de acord cu el,”creștinul”, atunci le dați crezare si celor care plang după Transilvania și țin doliu de „Ziua Naționala”, știți voi, tot „creștini”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.