Luare de ostatici într-un local din Olanda

UPDATEToate persoanele luate ostatice într-un oraş din Olanda au fost eliberate, iar suspectul a fost arestat, a anunţat poliţia olandeză.

Mai multe persoane au fost luate ostatice într-un local din oraşul olandez Ede la est de Utrecht, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al autorităţilor municipale, informează dpa şi AFP.

Un larg contingent de poliţie a încercuit zona din centrul oraşului, potrivit media olandeze.

Nu se cunoaşte exact numărul de ostatici, media locale evocând între patru şi cinci persoane.

Potrivit poliţiei, circa 150 de persoane au fost evacuate.

„Vedem că sunt multe întrebări asupra motivaţiei. Deocamdată, nimic nu arată că este vorba de un atac terorist”, a adăugat poliţia locală pe reţeaua socială X.

Ulterior, poliţia olandeză a anunţat că trei persoane au fost eliberate, dar că luarea de ostatici este în continuare în curs.

Poliţia le-a cerut oamenilor să evite deplasările în centrul oraşului, care este situat nu departe de Arnhem.

Serviciile feroviare din zona afectată au fost anulate.

Olanda a cunoscut o serie de atentate şi de comploturi teroriste, însă nu la scara celor din alte ţări europene, precum Franţa sau Regatul Unit.

În 2019, ţara a fost îndoliată de un atac cu focuri de armă într-un tramvai din oraşul Utrecht, atac care a făcut patru morţi. Un bărbat de origine turcă, identificat drept Gokem Tanis, a mărturisit ulterior că a avut o motivaţie teroristă pentru acest atac, care a dus la încercuirea celui de-al patrulea cel mai mare oraş al ţării.

Tot în 2019, poliţia olandeză a inculpat doi jihadişti care ar fi plănuit un atentat terorist ce implica intervenţia de kamikaze şi de maşini-capcană.

În 2004, cineastul olandez Theo van Gogh a fost asasinat la Amsterdam de un bărbat cu legături cu o reţea teroristă islamistă olandeză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Daca nu este vreun magraon tuciuriu, atunci este vreun dezaxat local……[Rumburak]

  2. Nu stiu cum sa distraga atentia opiniei de la teroarea organizată de….din capitala rusiei.

  3. Foarte bine! Doar voi sunteti aia cu politicali corect. V-a iesit pe nas, este?

  4. ISIS-K = ISIS-K.iew ?
    (americanii ce spun la 25 de minute de la eveniment ? cumva ca rusii si-au explodat: NORDSTREAM-ul 😛 ?)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.