Nouă ore de chin. Final în luarea de ostatici din Turcia

Operațiune încheiată după ce un bărbat înarmat a luat joi ostatici angajaţi ai unei fabrici aparţinând grupului american Procter&Gamble în nord-vestul Turciei, într-un aparent protest împotriva atacurilor Israelului asupra Fâşiei Gaza, a informat poliţia turcă şi agenţia de ştiri Demiroren.

Şapte muncitori ţinuţi ostatici la fabrica Procter & Gamble (P&G) din afara oraşului Istanbul din Turcia au fost salvaţi după un chin de nouă ore, afirmă oficiali citaţi de BBC.

Poliţia a intervenit după ce suspectul, care aparent protesta faţă de războiul din Gaza, a mers la toaletă.

Ostaticii nu au suferit răni, conform oficialilor.

Agresorul a fost reţinut fără a rănit după operaţiunea ”meticuloasă” de salvare, a declarat guvernatorul local Seddar Yavuz.

Bărbatul a intrat în fabrica situată în zona industrială Gebze din provincia Kocaeli în jurul orei locale 15:00 (12:00 GMT).

„Muncitorii au fost evacuaţi din fabrica P&G din Gebze. Şapte muncitori rămân ostatici. Patronul este responsabil de siguranţa lor”, a scris anterior sindicatul Umut-Sen într-un mesaj postat pe reţeaua X.

O fotografie publicată de presa locală arăta în interiorul fabricii un bărbat cu faţa acoperită cu o eşarfă palestiniană şi care purta ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv.

O altă fotografie îl înfăţişa pe bărbat ţinând într-o mână un pistol şi cu cealaltă făcând semnul victoriei în faţa unui perete pe care erau desenate steaguri turceşti şi palestiniene, şi mesajul: „Porţile se vor deschide. Fie odihnă în sicriu, fie moarte pentru Gaza”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

 1. Să știi că de-asta nu mai pot evreii. De ostaticii tăi turci. Au ăștia o logică de nu mă mir că n-au încă o țară.

 2. @ leana Popou Genialu’ 20:54
  Să vezi când te-or lua Arabii ostatecă pe tine, Leano…
  Sau asta vrei, nebunateco ?
  măRog…😜
  [●●● RăuPorKKaK ●●●]

 3. Asa trebuie procedat in fiecare tara din hasnaua criminala si nazistta Na to ,Palestina Libera iar peste diavoli ovrei vine tavalugul nu faceti griji

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.