Lucian Bode și rotativa: „Orice este posibil”

O nouă strigare despre rotativa guvernamentală. Orice variantă este posibilă în ceea ce priveşte reconfigurarea Guvernului la finalul acestei luni, inclusiv preluarea de către PNL a Ministerului Dezvoltării, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, liberalul Lucian Bode.

„În condiţiile în care rediscutăm toate ministerele, orice este posibil. PNL are suficiente resurse umane bine pregătite să conducă orice minister, inclusiv Ministerul Dezvoltării”, a spus Bode.

El a explicat echipele tehnice lucrează în prezent la programul de guvernare. „Sperăm noi, la începutul săptămânii viitoare să avem definitivat noul program de guvernare care, de altfel, este actualul program de guvernare, updatat, ţinând cont de faptul că vorbim despre încorsetarea acestui program în limitele bugetului aprobat pentru anul 2023”, a arătat Bode.

Ministrul de Interne a afirmat că, în cazul unei solicitări pentru schimbarea protocolului de guvernare, PNL va cere să fie redus numărul de ministere şi „rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero”.

Astfel, în această variantă, numărul maxim de ministere ar fi 18. „Dacă rămânem în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea 8 ministere, vicepremier şi secretarul general al Guvernului, iar PSD va avea 8 ministere, premier, vicepremier şi cancelarul Guvernului”, a detaliat Bode, care a estimat că la sfârşitul săptămânii viitoare va fi definitivată structura viitorului Executiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8478 Articole
Author

7 Comentarii

 1. Cine zice ăla e! Daca și Bode ne spune că marele PNL are resurse umane, îmi vine să îmi trag un cartuș incap precum cele introduse în parlament in buzunar de o fatuca aur! Succesuri Bode! Mă abțin că sa nu fluier!

 2. Bode Plăgiuță, ca să devină resursă umană bine pregătită, trebuie să-i crească un creier exact în locul unde are doar o sârmă transversală ce-i ține urechile!

 3. Rectificare: LUI Bode Plăgiuță, pentru a deveni resursă umană bine pregătită, trebuie să-i crească un creier exact în locul unde are doar o sârmă transversală ce-i ține urechile!

 4. Gura tovarasului Bode minciuna graieste ca de obicei (totul este posibil…), iata cateva scenarii imposibile:
  a) demisia guvernului, dizolvarea parlamentului si organizarea unor alegeri libere fara interventia si manipularea lor de catre serviciile secrete;
  b) nationalizarea companiilor producatoare si transportatoare de energie;
  c) diminuarea numarului bugetarilor si eleminarea pensiilor nesimtite (ce merite au toti fostii securisti ca Romania a ajuns cum a ajuns);
  d) alegerea democratica a judecatorilor CCR si a avocatului poporului;
  e) respectarea Constitutiei Romaniei;
  d) punerea sub control stric parlamentar a tuturor serviciilor secrete , si diminuarea numarului lor ( nu au facutr nimc pana acum pentru protejarea intereselor poporului roman);

  Chiar totul este posibil , se aude tovarasul Bode and CO ?

 5. Chiar și-așa, orice este posibil, o nulitate să fie ministru de Interne. Evident, „marca” PNL. Bașca, îsi mai dă și cu părerea despre trebile Cetății. Vai, mama mea!

 6. De cate ori il baga la inaintare pe acest papagal incult, PNL-ul mai scade cu un procent electoral. Asa s-a intamplat si cu celalalt ministru de interne Vela care se baga mandru in fata si scotea pe gura numai gogomanii. Dar in cazul aluia pana si Johanis s-a prins si l-au dat afara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.