Ludovic Orban a fost ales preşedintele Forţa Dreptei

Ludovic Orban

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii.

Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.

Vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniţă, Alexandru Kocsis, Adrian Miuţescu, Vasile Nagy, Adrian Oros, Gabriel Plăiaşu, Petrişor Potec, Ionel Puşcaş, Daniel Rusu, Constantin Şovăială, Ion Ştefan şi Antonel Tănase.

În discursul de prezentare a candidaturii pentru această funcţie, Ludovic Orban a afirmat că propune mai multe reforme, începând cu cea a serviciilor secrete.

„Astăzi România este într-un mare pericol. La putere se află două partide care s-au obişnuit să ocupe instituţiile statului, să ocupe administraţia, să ocupe companiile de stat, să dirijeze toate contractele profitabile către clientela economică, două partide care fac un rău imens României, pentru că vor să ţină România prizonieră”, a afirmat Orban.

El a mai spus că „cele două partide stat şi-au dat mâna şi au inventat o opoziţie tocmai ca să le justifice actul profund imoral de a amesteca liberalismul cu socialismul”, menţionând că singura alternativă viabilă la actualul mod de conducere al României care este Forţa Dreptei şi Alianţa Dreapta Unită.

Orban a susţinut că ideile Forţei Drepte nu au fost văzute încă pe televiziuni şi pe media naţională din cauza „cenzurii ca pe vremea lui Ceauşescu”.

„Noi avem idei clare şi (..) trebuie făcute reforme profunde pe care trebuie să ni le asumăm şi am să vi le spun în ordinea importanţei. Din punctul meu de vedere, prima şi cea mai importantă reformă în România este reforma serviciilor secrete, care înseamnă punerea sub control civil, al societăţii civile a zecilor de mii de securişti care (…) vor să influenţeze decizia politică în partide, vor să influenţeze decizia judecătorească în parchete şi în instanţe, vor să influenţeze deciziile administraţiei în orice instituţie publică din ţara asta, vor să facă afaceri şi să îi omoare pe ăia care le fac concurenţă, oamenii de afaceri care le fac concurenţă, vor să controleze societatea românească, aşa cum au făcut o şi pe vremea lui Ceauşescu”, a mai spus Orban.

Potrivit comunicatului, la congres s-au reunit peste 1.200 de delegaţi. Au fost prezenţi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vicepreşedintele USR, Dan Barna, şi preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

24 de Comentarii

 1. Și urmează să fie ”groparul forței”,cât de curând !E cel mai păgubos așa zis politician din România !

 2. Un partid ”de buzunar” cu 26 de vicepreședinți… Pe bune?

 3. Sica, fara maimuta si fara mandolina nu faci nicio branza! Problema ta e ca nu mai ai ce tuhas sa pupi. Pe Klaus l-ai iritat si te-a gonit, iar Ciocolaxu si Ciuciuca nici nu se uita la tine.

 4. Atat de mult a iubit Orban romanii, incat a scos armata cu taburile pe strazi, ca sa ne apere de covid! Abia astept sa il votez!

 5. Racu, Broasca și o ȘICĂ, măR🤣g
  ■(RumburKK- PeZeDea TL & TM -RumburKK)■

 6. La asa forta mica, un asa escroc mare?
  O panarama care n-a muncit in viata lui, doar i-a cantat la zongora lui Iohannis: ,,Ciiineee face si drege? Ioannis”. Un betiv respingator, care n-a fost bun nici macar ca lingau. Cu el dreapta aia s-a potcovit bine……[Rumburak]

 7. fost premier, puteai sa ii decimezi pe hoti si javre. Nici nu ai incercat.

 8. Dacă toți ar face măcar jumătate din ce promit ca să fie aleși am fi la nivelul de trai al ….dar nu mai e nici Elveția ce-a fost !

 9. Mandolina a fost alaturi de Ciolos (alt roman veritabil) cel mai catastrofal premier al Romaniei. Ambii au fost numiti de marele roman Klaus spre a face mult bine Romaniei.

 10. Cu asemenea politicieni de fala Ciuca se poate intoarce la meseria de baza bucatar la popota si Ciolacu la covrigari.
  Forta dreptei daca va trece de pragul de intrare. Orban trimisului Werner sa saboteze opozitia, doar cu prezenta.

 11. 1203 sunt toti membri ai partidului Taria Dreptei ! PSD bea visinata, moliciunea stangii.

 12. @19:09
  + 10 !🎯
  Să te cheme Ludovic și să n-ajungi nici măcar în Statul Major al GărZilor Patriotice Tulcene ! măR😜g

 13. O mare lichea! Scarba si scuipat. Nu mai scapa tara de gunoaie.

 14. M-am uitat la fotografii cu progeniturile bogaților României actuale, zise și beizadele.
  Marea majoritate au moace de indivizi cu IQ mediu -> jos, unii și patibulare, toate emanând aroganță și sfidare. Cocălari și curviștine, ca s-o spun direct. Manelismul la apogeu.
  Cine face avere și apoi își crește plozii ca pe buruieni?
  O buruiană umană, firește.

 15. Forta Dreptei prin spritz si muzica la mandolina, asa va fi aceasta adunatura de zglobii. Oricum nu va intra in Parlament, la europene, ciupind ceva, fiind in alianta cuailalti „dreptaci”…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.