Lui Nicolae Ciucă i-a scăpat porumbelul. Ce spune de pensii..!

Nicolae Ciucă  spune că nu există bani pentru măririle de pensii.  ”Dorim să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a declarat liderul PNL. ”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil”, mai susține acesta, punând astfel semne grave de întrebare cu privire la promisiunile de premierului despre cum vor  creștere  pensiile cu 40%. 

Întrebat dacă nu va exista un aviz de la Ministerul Finanțelor până nu va exista o clarificare din partea Ministerului Muncii, Nicolae Ciucă a afirmat.

”La cifrele anunțate aseară de 55,6 mld, impactul este de aproximativ 3% din PIB, enorm de mult. Trebuie să identificăm sursele de finanțare. Nu putem să venim să promitem oamenilor ceva și să nu avem sustenabilitate”, mai spune liderul PNL.

O dublare va afecta și deficitul bugetar, sunt foarte mulți pensionari care așteaptă de foarte mulți ani această decizie… Vom clarifica, a mai spus Nicolae Ciucă.

Guvernul analizează  joi proiectul privind sistemul public de pensii, precum şi ordonanţa de urgenţă prin care se modifică plafoanele privind utilizarea plăţilor cash.

Ministrul Muncii a anunțat că mărirea  pensiilor va avea loc în septembrie anul viitor, cu 40%,  adică înaintea alegerilor locale, respectiv prezidențialelor și parlamentarelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. sa fiti judecati si condamnati pentru distrugerea economiei Romaniei, masiv din 2020, si genocidul romanilor. sa fiti judecati si condamnati pentru pensionarea unor paraziti ordinari si ticalosi la 45 de ani, oe poensii de zeci de mii de lei! hai(editat)(editat)(editat)ce esti! o sa raspundeti toti tradatorilor pentru ceea ce ati facut!

 2. N-a vorbit Ciuca, ci ,,sustenabilitatea” din pensia lui speciala. Aia care se teme c-o sa devina nesustenabila daca se maresc pensiile iobagilor si iobagelor. Basca, majoritatea pensionarilor voteaza cu PSD, asa ca de ce sa le mareasca PNL pensiile unora care nu voteaza partidul.

 3. Na, că ai ajuns la vorba ăluia cu ”statul eșuat”,.. Acu după ce tot nu ai suveranitate, pasează mingea la un FMI sau alții care să te mai rabde in fotoliu și să ai justificarea că,.. ”uite ei vor, nu eu ”.. Da totuși , bani pentru arme mai ai ? Sau aici de dragul conmisioanelor și a unei șăpci de la licurici, sacrifici totul,,..

 4. Dar când DAŢI bani Ucrainei şi cumpăraţi armament de zEci de miliarde de dolari, pentru asemeneA cheltuieli se gădesc bani, şi ele nu afectează bugetul. Când să daţi ceva poporului, zberaţi că nu sunt bani, dar pentru mizeria de a susţine războiul în Ucraina, sunt, se găsesc, faceţi gURĂ ÎN BUGET ŞI TOT DAŢI. (editat)

 5. Exists o solutie ! Trimitetii pe pensionsri la Cimitir ! SI Raman doar pensionsrii cu pensiii speciale ! Pentru ei sunt bani !

 6. Pentru ”fer” vechi si fratii ucrani se gasesc banutii oricand,pentru amarati niciodata.In puscarie sa putreziti.

 7. De unde bani de pensii daca micii întreprinzători( cei mai mari hoți liberali) fac evaziune fiscală?

 8. Avem nevoie urgenta de avioane supersonice. Pensionarii sunt rugati sa inteleaga si sa mai puna o haina pe ei la iarna.
  Nu avem bani de aruncat…

 9. ‘ Similitudine ‘, legea care va să vină va împărtăsi soarta legii 127/2019, probabil se va aplica doar indexarea tuturor pensiilor cu pronentul de 13.8 și asta pentru că urmează 4 rânduri de alegeri. Una este 13.8 la !125 Ron și alta la 20000/30000 Ron.

 10. ‘ Similitudine ‘, legea care va să vină va împărtăsi soarta legii 127/2019, probabil se va aplica doar indexarea tuturor pensiilor cu procentul de 13.8 și asta pentru că urmează 4 rânduri de alegeri. Una este 13.8 la 1125 Ron și alta la 20000/30000 Ron.

 11. Deci vine ministrul muncii si zice ca se mareste pensia cu 40% si vine prim ministrul Ciolacu si zice ca nu putem sa promitem daca nu avem sursele de finantare!! Astia din guvern vorbesc intre ei sau sunt suparati? Si daca vorbesc in ce limba si ce inteleg?

 12. Atata agitatie la saracanii contributivi!
  Luati de munciti pana la 70 de ani si nu va mai vaitati atat. Sa va pensionati si voi la 45 de ani de vechime.
  Munca la voi si banii la noi.
  Noua, specialilor, ne-au taiat cate 100 de lei si nu ne văităm.
  Ne indexara pensiile speciale numai cu 30%.
  Suportam ca ne impoziteaza aia 100 de lei. Nu e ușor la 45 de ani sa te pensionezi cu 10.000 lei si sa fii pagubit in fiecare luna cu 100 de lei. Pana murim s-ar fi strans o avere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.