Luminiţa Odobescu ne temperează de tot entuziasmul pe Schengen!

Dosarul aderării ţării noastre la spaţiul european de liberă circulaţie este abordat „cu prudenţă, spune Luminiţa Odobescu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat, la Bruxelles, la Consiliul Afaceri Externe.

Anunţul făcut de Austria este un pas important, dar trebuie să aşteptăm acordul parlamentului olandez pentru ridicarea veto-ului pentru Bulgaria, atrage atenția Odobescu.

Abia după aceea putem să spunem că putem să avem o planificare în termeni procedurali a etapelor următoare”, a arătat ministrul.

Şefa diplomaţiei române a precizat că intrarea României în Schengen cu spaţiul aerian se va produce, în „cel mai apropiat scenariu”, în luna martie.

În paralel, a subliniat ea, continuă discuţiile cu partea austriacă.

„Ne coordonăm foarte strâns cu ministerul de Interne. Demersurile continuă la cel mai înalt nivel.

Avem sprijinul tuturor statelor membre, inclusiv al preşedinţiei spaniole (a Consiliului UE – n.r.) şi al Comisiei Europene, care joacă un rol important în întregul proces”, a conchis Odobescu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. cine e entuziast,cand stim secaturile austriece si olandeze,plus jocul dublu ungar
  ce sa spun, am facut hora astazi de fericire!

 2. „mutu mere,mutu vine/mutu mâncă ce rămâne/ ce am fost și ce-am ajuns ?/din berbec -un câine tuns,/și iar verde de dudău /o să fie și mai…bine!!!//cu așa conducători/o s-ajungem -migratori //–PUR ȘI SIMPLU SĂ STRIGĂM /HAI CHINEZI/CĂ V-AȘTEPTĂM//!!

 3. Bineeee…. Cu un ministru de externe ca Luminiţa Odobelescu care este tare ca fularul în negocieri, nu avem nici cea mai mica șansă.

 4. UNGURII-Ș FAC „CEARDAȘUL” LOR ,IAR NOI „BĂTUTA-ȘI CU BANII DUȘI AIUREA”! CU SÂRBII RĂU,CU SLOVACII LA FEL,CU BULGARII ? CE SĂ MAI VORBIM /ȘI NICI CU MAREA NEAGRĂ NU-I MAI CA „PE VREMURI” !!

 5. Fata de pishpirica ala de Aurash care era ministrul lui Johanis, Luminita este ministrul romanilor.

 6. Uitați-vă cum arată femeia asta,are moaca de bucătăreasă!…sau în cel mai rău caz de debarasatoare la lido…

 7. mai angajati pe la ministerul vostru vreo doua duzini de afgani si sirieni. Ca aia s-ar putea sa stie si ceva politica externa. Iar la treaba cu demnitatea, sigur stau mai bine.

 8. Important este ca are scoala mai multa decat toti paduretii tai unguresti. Recunoaste ca v-am ghicit. Fierbeti de ciuda in suc propriu.

 9. Io bag samă vă este ciudă pe Ciucalău și băgați bota prin uluci.
  Vă pare rău pizdeliștilor!

 10. Chiar nu vedeti ca occidentul nu vrea sa accepte pe romani in Schenghen ? Conditionarile astea facute de occident ca sa ne oblige sa luam toti fugarii, parca sa zic ca seamana la fel cu alte metode intrebuintate de occidentali ,atunci cind am intrat in EU si la fel in NATO.Romania daca a intrat in EU si NATO a trebuit sa plateasca tributuri grase occidentului.La fel se procedeaza si acum cu Schenghenul.Ne mulg occidentalii si noi atit de fraieri sintem incit acceptam ori ce.

 11. Mergeti ba la tras apa, face Austria misto de voi.Baga pe gat la romani giamiile si musulmanii.Rade Viena de prosti. Sa ne cante de spe ori pe zi la difuzor magarii ca asa vor pesedeii si peneleii lui ciolache si ai lui rolex de Tarnave. Va trece pe toate la broboada, ca in vremea bratienilor cand erati la iobagie .

 12. Cu alte cuvinte, fetelor, nu vă grăbiți să vă cumpărați de-acuma burka de firmă. Că până în martie mai crește oferta și mai scad prețurile. Și vor mai fi și niște reduceri de Ziua Femeii.

 13. Noi râdem de bulgari…
  Dar ei au ca PM un om de știință.
  A trimis guvernul austriac in origini.
  Noi avem un PM care vindea covrigi in Buzau.
  Desigur, avem si un monument de nesimtire pe post de Presedinte…⁷

 14. @Paulian Ionescu:

  Sau atunci cind ni s-au recunoscut unirile din 1859 si 1918 …

 15. & Din scorbura sa numită ambasadă , domnul Hurezeanu a obținut un ”ok”, de la austrieci, la zbor de liberă circulație ”păsărici” de zi și noapte, cu Luminiță , în spațiul aerian Schengen, ?

 16. interesant individa are aceeasi expresie ca ciolacu si johansky …expresie de asteptare ,supunere …crestina…

 17. Disclaimer:
  -nu am comentat
  deci nu au avut okazia sa cenzureze,
  nu vrem sa planeze dubiu.

 18. In anii 90 Austria era „bariera occidentului” treceai de Austria aveai drumul liber .. Germania ..Italia Franța Olanda Belgia fără să mai fi luat la întrebări (asta in condițiile in cate eram europeni din spatiul ex-sovietic) acum Bulgaria și România reprezintă acest bastion .. căci marea de Emigranți pot ajunge cu mare ușurință in Bulgaria fie din Turcia fie prin Grecia (emigranți din afară Europei)dacă Romania și Bulgaria ar fi in Schengen atunci nu a fi fi opriți nicăieri din Romania se duc unde doresc in Europa …..eu aici nu înțeleg de ce nu sa spus clar cu subiect și predicat …. de către europeni că datorită poziției geografice mai ales a Bulgariei și a faptului că noi suntem vecini cu ei duce la oarecare imposibilitatea intrării noastre in shanghen (asta este suntem la Gard facem facem de pază) ….dar uite că ni se promite apar niste presiuni asupra intrării in Schengen in niște momente ciudate Granița cu Ucraina care este in Război intr-un momentul in care Turcia susține că are 4 milioane de emigranți gata să ii trimită in Occident (musulmanii foarte multi) să ne aducem aminte episodul când în Belarus la granița cu Polonia au fost aduși câteva mii de emigranți și în condițiile in care atât sârbii cât și bulgării(Hitler a înțeles refuzul bulgarilor să lupte împotriva rușilor) sunt Slavi vorbitori ai alfabetului Kilirik… toți la granița cu noi imi face imposibil să cred că noi să ne dorim întrarea in shanghen pur și simplu că stăm in Vama 20-30 de minute in plus …..in condițiile in care NATO in acest moment finanțează și își dă acceptul in 2 razboiae simultan luptă împotriva Rusiei și împotriva populației civile din ce a mai rămas din Palestina …care nu face decât să pună gaz pe foc intre Occident și o întreagă lume Arabă …..

 19. Sub nici o forma nu trebuie ca Romania sa accepte jumatati de masura.
  Ori ne accepta in Schengen asa cum au facut cu toate tarile membre, ori nu ne intereseaza.
  Trebuie sa avem demnitate.
  Demnitate la romani…?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.