Luptă politică încheiată cu demisii

Primarul în funcţie al municipiului Slatina, Emil Moţ, a anunţat miercuri, într-un mesaj postat pe pagina de facebook a Primăriei Slatina, că va demisiona atât din calitatea de primar cât şi din partid, motivând că a luat această decizie „pentru a stopa presiunile constante ale PNL”.

Emil Moţ nu a precizat când va demisiona din funcţia de primar al municipiului Slatina, nici când va renunţa la calitatea de membru al PSD, însă menţionează că la finalizarea etapelor procedurale liberalii pot să numească viceprimarii nunicipiului şi să îl desemneze pe unul dintre ei pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de primar.

Primarul în funcţie menţionează că vor demisiona şi ce doi viceprimari social – democraţi, Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet.

„Vă anunţ că voi demisiona din calitatea de primar în funcţie al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziţie administrativă lină şi pentru a pune stop incertitudinilor generate de situaţia inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-şi preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni. În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel. Este o decizie luată în numele transparenţei administrative şi pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanţii acestui partid, fiind astfel obligaţi, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-şi numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuţii de primar. În acest sens, au şansa să facă administraţie şi să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea şi promisiunile menţionate în campania electorală. Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală şi, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative”, afirmă Emil Moţ în postarea menţionată.

Despre intenţia sa de a demisiona şi din PSD, Emil Moţ susţine că este motivată de dorinţa de a evita „orice anatemă aruncată asupra unei echipe” care a fost votată în Slatina de peste 12.000 de persoane.

„În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetăţeni. Îmi doresc pentru Slatina şi slătineni proiecte importante, care să crească poziţia de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperităţii. Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcţiona, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susţinute şi/sau îmbunătăţite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată şi oportunităţi economice sporite”, a mai menţionat Emil Moţ în postare.

Emil Moţ, aflat la al doilea mandat de primar al municipiului Slatina, a candidat la alegerile din 9 iunie pentru un al treilea mandat, dar a pierdut în faţa liberalului Mario De Mezzo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. ala de la PNL cu ochi de Mefisto nu mai are rabdare sa preia la termen/octombrie primaria deja si-a bagat coada. Va dati seama ca daca ar fi fost prezidentialele in septembrie cum visa Ciuca si Iohannis, pana in decembrie poate si Iohannis era presat sa-si dea demisia. Ce spectacol am pierdut!

  2. Nuuuuu! Minte porcovanul! De aseară, Anca Alexandrescu de la realitatea TV a început să arate dovezi că e in clanul Coldea si vand droguri, trafic de fetițe și orice de ani de zile fara ca poliția, care e complice, sa ia masuri! Din Slatina a pornit infracțiunile și caracatița care a atras in capcana politicienii care la ora actuala sunt vulnerabili(complici cu Coldea și o tuta).

  3. Vrem capul lui …Moțoc!Amestec de droguri și politică cu protecția mafioților pensionari din servicii ,clasa super bogaților din afaceri murdare a României .Cancerul securități lucrează și ne otăvește pe toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.