Luptător de aur: „Culoarea medaliei nu o văd, dar o ştiu”

Sportivul român Florin-Alexandru Bologa a declarat, luni, la întoarcerea din Franţa, după ce cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), la Jocurile Paralimpice de la Paris, că nimic nu este imposibil de realizat şi că lucrul cel mai important este să îţi doreşti.

„Anul trecut am obţinut aurul la Campionatele Mondiale, aveam şi patru medalii la Europene… îmi lipsea din palmares doar aurul la Jocurile Paralimpice, pe care l-am câştigat acum. Nimic nu e imposibil, cel mai important e să îţi doreşti”, a afirmat Bologa la Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă”.

„Culoarea medaliei nu o văd, dar o ştiu. Simt pe ea nişte linii, un hexagon, probabil forma Franţei, iar pe partea cealaltă e desenată o formă asemănătoare turnului Eifel. A fost emoţionant pe podium, mă bucur că această ediţie la care am câştigat s-a ţinut în Europa pentru că am avut mulţi români în tribune care m-au susţinut şi au fost alături de mine. Acest lucru m-a emoţionat şi le mulţumesc”, a adăugat el.

Florin-Alexandru Bologa a fost întâmpinat la aeroport de două dintre cele mai valoroase sportive din istoria judoului românesc, Alina Dumitru şi Andreea Chiţu.

„Nu aveam cum să nu fiu aici, pentru că l-am urmărit pe Alexandru şi este un sportiv care şi-a dorit cu adevărat să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. A dovedit de fiecare dată asta la antrenamente. Mă bucur că a reuşit să îşi îndeplinească visul şi să iasă campion paralimpic. El avea deja bronz, dar nu se compară cu aurul. Acum am venit să îi fiu alături pentru că e important să simtă susţinerea celor de acasă. Este o medalie pe care toţi o aşteptam, o medalie muncită şi meritată”, a declarat Alina Dumitru, campioană olimpică la Beijing în 2008.

La rândul ei, Andreea Chiţu s-a arătat de asemenea încântată de reuşita lui Alexandru Bologa.

„Eu mă cunosc de mult cu Alex, m-am bucurat enorm pentru fiecare reuşită a lui. Acum a câştigat aurul şi mă gândesc că a avut un parcurs mai greu de data aceasta faţă de ediţiile anterioare. Mă bucur foarte mult pentru reuşita lui”, a menţionat Chiţu, vicecampioană mondială şi dublă campioană europeană.

Sportivii din delegaţia României care a participat la Jocurile Paralimpice de la Paris au fost întâmpinaţi, luni, la întoarcerea din Franţa, de preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedinta Comitetului Paralimpic Român, Sally Wood Lamont, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, prieteni şi rude.

România a cucerit două medalii la Jocurile Paralimpice de la Paris, una de aur şi una de bronz, şi a ocupat la final locul 61 în clasamentul pe naţiuni.

La Jocurile Paralimpice de la Paris, Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), iar Camelia Ciripan a obţinut medalia de bronz în proba de simplu feminin la para tenis de masă (WS6).

România a participat cu şase sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki la judo, Eduard Novak şi Theodor Matican la ciclism, Camelia Ciripan şi Bobi Simion la tenis de masă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

  1. Ca fost practicant de judo, n-am cum sa nu fiu impresionat! E ceva ca-n filmele comerciale de arte martiale, doar ca el a fost cel mai bun in realitate! Jocurile paralimpice par doar de umplutura, insa povestile pe care le pot spune sunt inegalabile!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.