„M-au lovit cu pumnii și picioarele! Unul avea cagulă”

A început deja campania electorală în România!

Dan Braga, un social-democrat care vrea să candideze la primăria Brădeni (Sibiu), acuză că a fost „bătut bestial” de oameni care ar avea legătură cu primarul și „avertizat în stil mafiot, de primarul PNL” să nu candideze în alegeri.

„Acum aproximativ două luni, o mașină cu numere de înmatriculare de Harghita mă urmărea în trafic. Am cerut sprijinul Poliției din orașul Agnita, care mi-a venit în ajutor și a identificat conducătorul auto ca fiind Berciu Ovidiu, care a fost amendat doar pentru nepurtarea centurii de siguranță.

În urmă cu o lună, în orașul Agnita, pe strada Fabricii, am fost amenințat de Liviu Modoi (PNL), primarul comunei Brădeni, existând și un martor care a depus în acest sens o declarație la Poliție. Am depus plângere pe numele lui Liviu Modoi, care mi-a spus atunci că, dacă vreau să am liniște, să plec din țară sau să nu mai candidez la Primărie! Mi-a mai zis că, dacă o să mai continui acțiunile și actele de caritate pentru oamenii din comună, o să fiu bătut în curând, o să fiu schilodit și lăsat în scaun cu rotile pe viață! Precizez faptul că, de anul trecut, de când am început diferite acte de caritate pentru locuitorii comunei Brădeni, am mai fost amenințat de Liviu Modoi, personal, telefonic, dar și prin interpuși de-ai dânsului. Primarul a perceput aceste acte de caritate ca fiind o precampanie electorală, știind că vreau să candidez la Primăria Brădeni și și-a simțit funcția amenințată!”, afirmă social-democratul într-un comunicat de presă.

„Lucrurile s-au derulat exact așa cum a spus primarul.

În data de 16.07.2023, în timp ce mă îndreptam spre casă, din curtea bisericii săsești din Brădeni, la circa 20 de metri de casa mea, am fost atacat de două persoane de sex masculin, unul din ei fiind Berciu Ovidiu, iar celălalt agresor purta cagulă! Aceștia s-au năpustit asupra mea și m-au lovit cu pumnii și picioarele, iar cel cu cagula pe cap m-a lovit cu un telescop metalic peste mâini și peste picioare! În urletele disperate după ajutor, norocul meu a fost că unul din prietenii cu care plecasem de la biserică nu a apucat să întoarcă mașina și mi-a auzit țipetele! Acesta a coborât din mașină, iar în acel moment agresorii au luat-o la fugă circa 150 de metri, unde aveau parcată mașina, care s-a dovedit în cele din urmă a fi a lui Berciu Ovidiu! Aceștia au demarat în trombă în direcția Retiș, moment în care am strigat la prietenul meu să meargă în urma lor, ca să vadă numărul de înmatriculare al mașinii, pentru a putea anunța Poliția! Berciu Ovidiu a pierdut controlul volanului în satul Retiș și a intrat într-un cap de pod. Martorii din zonă au văzut coborând din mașină doi bărbați, unul dintre ei purtând cagulă pe față. Cei doi le-au spus să nu sune la Poliție, că au consumat alcool, lucru care nu s-a adeverit în momentul în care poliția a testat conducătorul auto (Berciu Ovidiu). Ajuns și eu în satul Retiș, am văzut mașina tamponată într-un cap de pod, dar agresorii nu mai erau la mașină. În acel moment am auzit o voce de femeie care a zbierat din geamul casei că unul din agresori se află la ea în poartă. Atunci, prietenii mei au fugit după acesta și i-au spus să nu se mai ascundă, că oricum va veni Poliția și vor fi identificați! La circa 500 de metri de mașină am stat, împreună cu prietenii mei și cu Berciu Ovidiu, și am așteptat poliția. Precizez faptul că în tot acest timp am filmat cu telefonul meu până în momentul în care au ajuns polițiștii, ca nu cumva Berciu Ovidiu să fugă sau să spună că l-am bătut sau l-am amenințat! Pe al doilea agresor, cel cu cagulă, nu l-am mai căutat, știind că, dacă va veni Poliția, Berciu Ovidiu o să declare cine a mai fost cu el. Am aflat ulterior, de la mai multe persoane din satul Retiș, că acesta a fost văzut prin sat, iar oamenii s-au speriat văzând că avea cagulă pe față. Din spusele unor persoane, am aflat că acesta a stat ascuns într-un grajd părăsit până a doua zi, în jurul orei 09:00-10:00, când a fost văzut urcând într-o mașină marca Porsche, cu numere de Germania, care a plecat în direcția Bărcuț. La sosirea organelor de poliție, am povestit cele întâmplate și am depus o plângere pentru că am fost bătut, după care am plecat acasă. În urma mea au rămas poliția și cu Berciu Ovidiu, căruia i-a fost întocmit doar un proces-verbal de tamponare, fiind lăsat să plece și să își ducă mașina acasă. Sunt mai mulți martori care au confirmat și declarat cele întâmplate și descrise de mine anterior.

Am fost și la IML, de unde mi s-a eliberat un certificat medico-legal prin care se arată faptul că am suferit leziuni traumatice care s-au produs prin lovire repetată cu corpuri dure, unele din ele cu forma alungită! Fac precizarea că Berciu Ovidiu m-a lovit cu pumnii și picioarele, iar cel cu cagula pe față m-a lovit în zona capului, coastelor și membrelor, cu un obiect metalic telescopic!

Oare PNL Sibiu a devenit chiar un clan mafiot, care a ajuns să-și elimine fizic adversarii politici?

Îmi exprim, totuși, speranța că instituțiile statului vor face, în final, dreptate, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, iar cei vinovați să ajungă după gratii, acolo unde le este locul!”, a adăugat acesta.

Într-o declarație anterioară pentru presa locală, primarul Liviu Modoi a respins acuzațiile și a declarat că și el se simte amenințat.

„Din punctul meu de vedere, atitudinea ofensatoare a lui Braga Dănuț care, realmente, timorează și întreține o stare conflictuală, perturbatoare a activității instituției primăriei, a imaginii acesteia, precum și imaginea mea în funcția de primar, și ca urmare a acestor stări create mă simt amenințat atât eu, cât și familia mea.”, a spus Modoi.

„Acțiunile denigratoare și amenințările sunt proferate de către Braga Dănuț, iar ultima dintre acestea a avut loc la începutul lunii iulie, odată cu venirea domnului Hary Florin Geană, care a intrat în sediul Primăriei Brădeni în timpul programului de lucru, având asupra lui telefonul cu care înregistra și filma, folosind chiar și un ton ameninățtor. A urcat la birourile de la etaj, după care a revenit la biroul de la parterul clădirii unde a adresat expresii calomniatoare la
adresa mea și a unor angajați din primărie.”, a mai precizat primarul Modoi.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8478 Articole
Author

17 Comentarii

 1. Bataia face parte din programul prezidential ,,Romania educata”. Nu se poate face educatie fara bataie, mai ales ca bataia e rupta din Rai.
  Dl Dan Braga poate fi acum fericit: a primit o portie de Rai liberal.

 2. Daca e din Sibiul ‘multicultural’ atunci omul pare a fi cu USR-ul lui Sorosh. Este o realitate ca incep romanii sa devina nervosi cand aud de USR ,onguri si Soros

 3. Intreb si eu, pe baza de ceea ce vad prin provincie:
  – Cumva clasarea dosarelor de coruptie si furt de bani prin carduri false, are limita la maximum 2-3 ani?
  – Cumva pot reveni infractorii dovediti in justitie, in aceleasi functii ca inainte de a fi dovediti infractori de justitie? Sunt destui care se vor iar in functii in politie si… Romania devine justitie fara respect, valoare si practica=stat mafiot prin lege, seamana din ce in ce mai mult cu actuala ukraina. Felicitari guvernelor politice din Romania!

 4. La Sighii ? In „inima rominiei educate „? Deh preshul „ieducat si esuat”impreuna cu culturnica moscovita Turcana.Probabil Alinutza „” saltelutza” tinea de sase…..

 5. Se păruie banditii intre ei, e o competitie „Cine sa faca mai mult bine romanilor” ! In curind o sa avem cazuri ca rafuielile intre cartelurile mexicane, cu căpățîni tăiate si gasite dimineața pe treptele primariilor !

 6. Demoncrația se întoarce…Leberalii românești s-au molipsit după toașii lor amerecani care nu mai știe ce leberali ssts, că e dă stânga-dreapta, cu capitalism dă stânga de moare firmele dupe el de-l iubesc coptorațiile care poate să împarte bani la băieții dăștepți care nu să vrea dășurubați dăn jilț dă ptimare până nu fură tot.
  Defapt nu este de mirare ce se întâmplă, ba chiar era de așteptat, pentru că „extrema dreaptă” din România este complet absentă, ca deeapta dealtfel, niciodată văzută de după Piața Universității încoace. Partidul de-si zice și național și liberal n-a fost vreodată așa, cât despre celălalt partid așa numit social și democrat , a fost, cu derapaje majore PCR cu perestroika dar mai potabil întotdeauna în zona de jos.Îmi pare rău pentru toașu cu ciomăgeala încasatăși pentru că ce citjrăm este un semn că Bruxellessul îi preferă pe primii-mai toxici și mai mercantili, cu mai puțină priza la public- pentru rahaturile pe care urmează să ni le bage pe gât.

 7. PNL/USR o sleahta de mardeiasi, incurajata initial de Johanis si intretinuta la violente de acelasi personaj sinistru. Sleahta dreptace adulmeca esecul pregatit de Poporul Roman pt Catu drogat si betiv, pt. Popescu apt de zidul din Targoviste, pt. primarii usr-isti, pt autista de la Ministerul Invatamantului care a bagat in scoala romaneasca episodul istoric nerepetabil si neimputabil Poporului roman, cu Holocaustul evreilor (dureros) incat, sa-i faca vinovati si pe tineretul roman (ticaloasa femeie) de asemenea orori. Incidentul de la Sibiu cu bataie aplicata cetatenilor care nu sunt cu sleahta PNL/USR se va repeta, probabil, sub ochii blajini ai Procuraturii si Politiei.

  • Fraiere, este vorba de PDL/USR! Raspandesti in prostie afirmatii false. De unde liberali adevarati in Sibiul neamtului second hand? El este cel care a vandut securistilor lui Petrov partidul Bratienilor.

 8. „…o mașină cu numere de înmatriculare de Harghita […] Berciu Ovidiu”!
  Ăștia e rrromînii verrrzi dîn Ținutul Secuiesc, fiii imigranților colonizați acolo dă Ceașkă (Berciu nu e nume ardelenesc, e nume regățenesc), armata dă șovini infiltrați, putorile lu’ Tanasî Daniil șuolduovianu’ papornițar instigator ajuns acolo cu trinu’ „Foamea”……[Rumburak]

  • Bramburace esti un ghebos dovedit. Astia dau pe-afara de prostie nativa dar si-o si afiseaza public cu mandrie. Numele in cauza este intalnit semnificativ in Cluj si Salaj (normal) iar ceva mai modest in Satu Mare. Atat! Iar ti-ai bagat in rahat neamurile . De la palinca milenara vi se trage.

 9. Esti suficient de prostovan incat sa nu te prinzi ca postarea de mai sus este a unui hungur sovin si infect, care scrie mesaje sub numele meu. Specimenul acesta este cel cu nick-ul: @Eduard Motz ot CZernoviTZ.
  Eu, adevaratul Rumburak, nu-s hungur. Sunt muntean……[Rumburak]

 10. Cam asa arata o tara in care exista debandada ,dezordine,nu se respecta nimic ,fiecare are pretentia ca traeste intr-o tara in care democratia ii permite sa faca tot ce vor muschii lui,o tara in care institutiile statului nu isi fac teaba,o tara corupta de la cel mai inalt nivel si pina la ultimul om de rind,o tara vinduta aproape in intregime strainilor,o tara indatorata bancilor straine ,vai de mama noastra !

 11. Ungurache-e plin de Berciu si Berci in Maramures.Daca studiezi putin poate descoperi si cate variante maghiarizate sunt in zona ta.

 12. @ „@ghebos-userist”, 11 august 2023 la 15:15
  „Sunt muntean”… HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  „Sunt muntean șî mă mîndresc, măăăăăăiiiiii, cu neamul meu cel muntenesc, măăăăăăiiiiii”, așea-i, beeeeey?!
  „Acolo unde-s ‘nalţi stejari”…
  La voi e mulți $alkîmi, bre… TIURKEȘTI… Majoritari… HAHAHAHA!
  „Şi cît stejarii ‘nalţi îmi cresc
  Flăcăi cu piepturile tari”…
  Sunteți niște balkanici mici și negri, și LAȘI fără limite…
  „Acolo este ţara meeeeeeeaaaaaaaaa”, Șeseniiiaaaaaa!
  „Şi neamul meu cel șesenesc!
  Acolo eu să mor aş vreeeeaaaaaaaaa,
  Acolo vreau eu să trăieeeeeeeessc!”…
  De-aia ați emigrat cu papornițili goale în Transilvania, putorilor! No comment. :)))))
  Dacă tot am ajuns la identitate muzicală, o dedicațîie țîie șî păntru cei ca tine (de la Țara cioloșului… pardon, Țara Călatei! …ceea ce ați distrus voi, INTENȚIONAT, nemernicilor, într-un țăntănar nenorocit de anexiune):
  https://www.youtube.com/watch?v=v1140TNmK9Q
  https://www.youtube.com/watch?v=vbZ0TxCaWD4

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.