Macron dă asigurări. ”Multiplicarea crizelor” nu va afecta sprijinul Ucrainei

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a asigurat miercuri pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski că revenirea conflictului israeliano-palestinian în centrul atenţiei internaţionale nu va afecta sprijinul europenilor pentru Ucraina, relatează AFP.

„Multiplicarea crizelor nu va slăbi în niciun fel sprijinul francez şi european pentru Ucraina, care va rămâne atât timp cât va fi necesar”, a subliniat preşedintele francez în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean, a indicat Elysée.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre capacităţile militare ale Ucrainei, care se aşteaptă la o nouă campanie de bombardamente ruse în timpul iernii, şi despre „nevoile” acesteia pe măsură ce se apropie acest sezon, au indicat cele două preşedinţii.

Şeful statului ucrainean a subliniat pe platforma X că ţara sa acordă „o mare importanţă ajutorului militar al Franţei”, care a furnizat în special tunuri de artilerie Caesar şi a promis rachete SCALP cu rază lungă de acţiune.

Cei doi şefi de stat au „făcut, de asemenea, un bilanţ al iniţiativei de pace ucrainene şi al problemelor legate de securitatea alimentară”, a menţionat Elysée.

Ei au discutat în special despre coridorul Mării Negre destinat exporturilor de cereale pe care Ucraina vrea sa-l instituie în pofida blocadei ruse.

Cei doi şefi de stat au abordat, de asemenea, situaţia din Orientul Mijlociu cu masacrele comise de Hamas pe 7 octombrie împotriva israelienilor şi riposta Israelului în Gaza.

„Amândoi am subliniat necesitatea de a proteja civilii şi de a evita orice escaladare ulterioară în regiune”, a menţionat preşedintele ucrainean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. NO,NO:NOUS SOMMES ALĂTUREA DE VOI C-U PIC DE INIMĂ, DA BANII ȘI ARMAMENTUL L-AM TRIMIS ISRAELULUI-AȘA CĂ :AU REVOIRE PIANNO-PUȚII!

  2. Deschide coridorul, inchide coridorul…
    Hotărăște-te, buey 🥳ule !
    Sau măcar deschide capacul la pian și ai grijă să nu se-nchidă brusc 8n timpul concertului, măRog…😜

  3. Eduard M😜tZ ot CZern😜witZ Iti retransmit eu : Occidentul,UE,NATO,SUA si aliatii nu vor permite nici unui criminal sau dictator sa sara calul.Ai inteles acum? Nu-ti convine ca traiesti intr-o tara libera, unde ai libertate de miscare,libertate de exprimare si dreptul sa critici fara sa fii arestat? Mergi nene in acele tari .Daca tot Occidentul e putred si e oculta,e globalist sau sorosist.Mergi,ai cale libera ,nu te opreste nimeni.Dar inapoi nu cred ca mai apuci sa vii. Zevzecule.

  4. Nu știu ce-am, da’ eu când aud de Macron, nu-mi pot stăpâni râsu’.

  5. Se pare ca Macelarul Putina o sa si-o ia de la Zelensky direct in SCALP,ca si Macron s-a saturat de porcariile ce i le face javra aia rusnaca in Franta si cu lovituri de stat in tarile africane cu care are Franta relatii comerciale,plus gramada de refugiati ce fug de crimele si bombardamentele lui care ala alaturi de Mao-China si Iranul Ayatolahilor sunt papusarii teroristilor ce ataca de ani de zile Israelul si intrega lume libera.Dar in curand in Franta si apoi in toata lumea libera vin expulzarile de nesimtiti nazisti muslimi,maoisti si putinisti,cu mafiile lor cu tot,care consuma si spurca aerul in lumea libera si consuma painea celor ce i-au primit de mila in tzara lor,iar ei le omoara copiii si apoi mai au si tupeul sa protesteze cand simt ca le vine nota de plata lor si neamurilor lor criminale.Si de multa vreme au venit peste Europa dandu-se amarati,dar,de fapt,majoritatea lor,au venit cu misiune de distrugere a lumii libere si abia asteapta sa faca in tzarile noastre libere haosul islamist si nazi-rusnac.Dar,oricum,noi romanii vom ramane, in curand,fara multi putinisti de pe la noi care vor fi trimisi unde si-a intzarcat dreacu copiii ca sa inchine ode si sa tzucaleasca dictatorii rusnaci,maoisti si islamisti pe acolo pe la aia si nu pe aici pe la noi pe unde fac ei,tradatori de tzara,rau cu propaganda lor putinista si fac si umbra pamantului degeaba.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.