Macron și emirul Qatarului trag de Mbappe  

  Cu puțin timp în urmă, Kylian Mbappe, vedeta lui PSG și probabil cel mai scump jucător din lume la această oră, și-a anunțat oficial decizia de a refuza toate propunerile cu oferte financiare dincolo de orice imaginație din partea șeicilor din Qatar pentru a continua alături de parizieni și de a semna, în calitate de jucător liber, cu Real Madrid. Contractul lui Mbappe cu PSG expiră la finalul acestui sezon și el va merge la parametri zero pe Santiago Bernabeu, urmând a încasa din partea madrilenilor o imensă primă de instalare, în valoare de numai puțin de 125 milioane euro. Și, totuși, deși au declarat că au acceptat poziția jucătorului și că nu vor face nici un fel de greutăți acestuia de a merge acolo unde dorește șefii lui PSG se pare că nu s-au resemnat complet cu pierderea tezaurului clubului și vor încerca în următoarele ore un ultim asalt, cu implicarea unor forțe cu adevărat extraordinare, respectiv însuși președintele Franței, Emanuel Macron și emirul statutului Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani. Marți seară, la Palatul Elysee președintele Macron și emirul din Qatar vor avea o întâlnire iar la dineul programat a fost invitat și Kylian Mbappe!

Diario AS, ziarul de casă al Realului, asigură că nu contractul dintre fotbalist și PSG va fi subiectul principal de discuție. Cina ar fi o formalitate gândită cu scopul de a promova Jocurile Olimpice de la Paris, mai ales că Mbappe este așteptat să conducă naționala de fotbal a Franței la turneul din vară.

PSG a renunțat deja la atacant și nu va insista, mai ales după o întâlnire în care emirul și Macron vor soluționa războiul din Orientul Mijlociu. Mbappe a decis deja, în urmă cu două săptămâni, să părăsească Parisul la finalul sezonului. Decizia lui este irevocabilă și-l provoacă pe Nasser Al Khelaifi (n.r. – președintele lui PSG) să nu insiste, așa cum a făcut-o în 2022”, scrie cotidianul madrilen.

Dar marele cotidian sportiv L’Equipe include și o ultimă tentativă de convingere a lui Mbappe să renunțe la plecarea la Madrid și anunță că va exista o conversație între emirul Qatarului și fotbalist cu tema viitorului acestuia: „Conform unor surse, emirul ar putea profita de această vizită pentru a-i face o ofertă nouă lui Mbappe, astfel încât acesta să se răzgândească.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Ha, ha! Nu-i banc da-i bună!… Poi șeicii qatarez mă-ndoi c-au obiceiuri de-astea. Pintru Macrou nu bag mâna-n fuoc, știu c-aista îi plăcea să tragă buhaiu… Și-acum ar avia și motiv; fără carburanțâ rusiluor dac’ nu ajută Qataru’ jiganțâ franțuji Elf și Total îs pi burtă…

  2. O sa-i mai dea un miliard in plus, acolo, un fleac…Hai, voi, restul, la munca, ce stati?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.