MAE, precizări în legătură cu rusul acuzat de spionaj industrial

„Ca urmare a informaţiilor primite de la DIICOT, MAE a transmis părţii ruse clarificările necesare despre situaţia unui cetăţean al Federaţiei Ruse împotriva căruia s-a dispus, de către autorităţile române competente, măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, respectiv municipiul Bucureşti. De asemenea, MAE a arătat, conform aceloraşi informaţii de la DIICOT, ca nicio altă măsură preventivă (cum ar fi reţinerea) nu a fost dispusă până în prezent împotriva cetăţeanului rus”, menţionează Ministerul român de Externe într-o precizare transmisă miercuri la solicitarea Mediafax.

Ambasada Rusiei la Bucureşti este „preocupată” de „limitarea drepturilor” cetăţeanului rus depistat cu documente clasificate şi a adresat MAE o nouă cerere pentru informaţii privind motivele reţinerii şi pentru oferirea de acces consular, a informat marţi Vocea Rusiei, în ediţia online.

„Ambasada Rusiei în România a trimis pe 26 octombrie o notă Ministerului Afacerilor Externe din România, dar nu a primit nicio informaţie oficială despre această situaţie”, a declarat un oficial de la reprezentanţa diplomatică rusă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.