
Magiunul natural de prune de Topoloveni a fost medaliat, joi, de International Taste and Quality Institute din Bruxelles cu „Super Taste Award”, fiind primul produs tradiţional din România care primeşte o astfel de distincţie din partea renumitului institut.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetări Alimentare, a evidenţiat că acest aliment este sută la sută natural, autentic românesc, un produs care nu conţine zahăr şi nici conservanţi, informează Agerpres.
Specialistul a subliniat că datorită faptului că nu conţine zaharuri adăugate ci numai pe cel din prune, nu are conservanţi artificiali, ci naturali, este indicat tuturor persoanelor, inclusiv celor care suferă de diabet şi copiilor.
Potrivit specialiștilor, magiunul este bun şi pentru stările de excitabilitate, combătând nervozitatea şi stările de oboseală. Este laxativ şi reglează colesterolul, este şi un bun detoxifiant.
Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a evidenţiat importanţa acestui premiu, reliefând că este un eveniment de succes, care „încununează tradiţia şi perseverenţa pentru un produs care a câştigat o recunoaştere internaţională”.
Mihail Dumitru a apreciat că magiunul de Topoloveni va fi „noul ambasador apreciat în lume al produselor româneşti”.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.