Condamnat la 15 ani de închisoare. Magnatul pro-rus fugar Ilan Şor a părăsit Israelul

Magnatul pro-rus fugar Ilan Şor, acuzat de autorităţile din Republica Moldova că a supravegheat o schemă de „cumpărare” a alegătorilor, a părăsit Israelul în această săptămână, dar nu se ştie unde se află, a declarat joi un oficial Interpol, informează vineri Reuters.

Ilan Şor a fost condamnat la 15 ani de închisoare de un tribunal din R. Moldova în luna aprilie pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari şi a organizat luni de zile proteste de stradă din Israel pentru a cere demisia guvernului preşedintei pro-europene Maia Sandu.

Curtea Constituţională a scos în afara legii partidul său, iar autorităţile le-au interzis aliaţilor săi să candideze la alegerile locale din această săptămână pentru un alt partid.

Oficialii l-au acuzat pe omul de afaceri Şor că a canalizat echivalentul a 50 de milioane de euro în R. Moldova pentru a „cumpăra” alegători.

Viorel Ţentiu, şeful biroului Interpol din R. Moldova, a declarat pentru postul de stat Moldova-1 că Ilan Şor a părăsit Israelul.”Am primit informaţii că Şor a părăsit ţara pe 6 noiembrie seara”, a spus Tenţiu. „Identificarea zborului şi destinaţia rămân necunoscute.”

El a spus că se crede că Şor a zburat în Turcia, dar oficialii turci au spus că ultima oară când acesta a sosit acolo a fost în 2015. Nu există niciun indiciu că Şor se află în Rusia, a spus Ţentiu.

„Rusia este o ţară care cooperează cu Interpol şi, dacă este necesar, R. Moldova va cere secretariatului general al Interpolului din Lyon să ia măsuri”, a adăugat şeful biroului Interpol din R. Moldova.

„Culegem informaţii pentru a stabili unde s-a dus. În conformitate cu solicitarea R. Moldova de reţinere şi arestare a lui Şor, toate statele membre ale Interpolului au fost întrebate dacă acesta se află pe teritoriul lor”.

Jurnalul TV din R. Moldova informase anterior că Ilan Şor urma să se întâlnească la Istanbul cu membri de rang înalt ai Partidului Socialist, favorabil Rusiei, dar membrii partidului au negat acest lucru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. PROSTIIII … 🍥🍥🍥🤦‍♂️
  Altceva … au recuperat MILIARDUL furat (de cine ? do you speak english?) de la Banca Nationala a MOLDOVEI ?

  AUD ?
  (shoholdovenilor, servici-secreticiosi !) 😀

 2. SA VA SPUN …cine(?)
  finanteaza USR-ul ?

  [asta-i o „chestie” pe care si SRI-eaua si SIE-ul o stiu, se vede ! ce au evreii din Franta cu cei din Rusia 😉 ?]
  🙁 🙁 🙁

 3. Numai banii lui Șoroș sunt acceptati in „lumea libera”…
  Slava Z !

 4. La naiba, pozele relatează și explică fara cuvinte și argumente caracterul și interesul creaturilor politice și a oricărei creaturi bipede.

 5. e fascinant să asiști la gimnastica mentală pe care o fac postacii pro-ruși când îl atacă pe zelenki pt că e evreu și în același timp îl apără pe evreul infractor ilan șor.

 6. poveste trista ua unui tepar venit anume din israel in biata Moldova, sa o jefuiasca la blana
  povestea identica,in oglinda cu a lui Elan Schwartzenberg in Romania
  serviciile secrete, rusesti,romanesti va pot depana basme cu tzepari din alte zari, ‘scapati’din mainile justitiei,pana dimineata

 7. Faceau mai repede sa trimita niste moldovenii sa.i rupa mecla si cateva oase lungi

 8. Nu Ilan Shor a furat banii, ci Oaia de la Chishinau. Infractiune continuata: dureaza de ani de zile. Tipa, înterzicând partidele politice de opozitie, savârsind si-o lovitura de stat.

 9. Asa e istoria lumii … PROPAGANDA INVINGATORULUI … devenita adevar in timp !
  – astea-s vorbe cu talc !
  E ca un test cultural practic de inteligenta …
  vezi PROPAGANDA de azi , propaganda de ieri si … pe urma compara-le cu „adevarurile” de alaltaieri …
  spune aundeva Norma Finkelstein ! 😀
  Putini trec testul asta … putini sunt cu adevrat independent-geniali in gandire ! 🙁

  -> „Mi-e frica de … POGROAME !” 🙁

  SHALOM ! … chiar si adevarul … plictiseste candva ! Rautatile oamenilor nu tin seama de ideologie si PROPAGANDA chiar functioneaza de milenii .. la fel ! Prostirea prostilor !
  ____________
  Oricum istoria se repeta !

 10. USR-ul 😀
  partidul finantat din ce interese … DE CINE ? E !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.