Mai grav nu se poate: Cod roșu de caniculă. Premierul cere măsuri

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Meteorologii au emis COD ROȘU de caniculă pentru mai multe județe din Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. Avertizarea e valabilă sambata si duminica și presupune un val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

De asemenea, in aceeași perioada va fi in vigoare un Cod Portocaliu

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Premierul cere măsuri

 

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor Sănătății și Internelor să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții pentru a stabili măsuri ce trebuie adoptate, după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare Cod Roșu de caniculă în aproape toată țara pentru sâmbătă și duminică.

”Pentru că urmează zile în care avem cod roșu de caniculă, solicit Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții și reprezentanții administrației locale. Trebuie luate toate măsurile pentru protejarea populației și pentru adaptarea programului de lucru al agenților economici conform legislației în vigoare.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Păi,. Ai betoane,..Ai investitori imobiliari. Unde-ți sunt parcurile, unde sunt pădurile, unde sunt copacii de pe marginea trotuarelor,.. Le-ai luat și acu ai coduri de mizerie.. Asta ai vrut , asta ai… Mucless bre.

  2. Întreabă-i pe Kior , pe Skior și o să -ți spună că ”Vara nu-i ca iarna „ Noroc că nu v-a prins nepregătiți . Pădurile le-ați ras ,râurile le-ați secat , Paparude la ministere ați angajat ( ”Mediul e numai cu urșii de climă se ocupă tot comandantu Arafat și cu Rafila cu ”clisma) . Dar la caniculă și la economie suntem în sfârșit la nivelul Europei Occidentale , am depășit Polonia și ne apropiem de Grecia , cum zice prefesoru Peiu . / Acolo era climat oceanic , seceta era la Volga . Prezicătoarea Minerva de la BNR și ghicitoarele de la ANM ce zic ? Careva face ”răzbel climatic? Da de unde …. ”CALEA , ADEVĂRUL și VIAȚA ”, nu vă mai vrea , nemernicilor!

  3. Cum ? Mai grav nu se poate ?! Ma,ce-i asta ?! Violul prostiei ? Pai,stati sa vedeti cand o sa doriti sa dati un kg de aur pe un pahar cu apa,dar n-o sa aveti de unde-l lua ! Paharul cu apa,ma,nu aurul ! Nii,ma,chiar nu vreti deloc sa schimbati Insta-ul cu Trinitas-ul,nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.