Mai liberal decât liberalii. Orban, jignit de Ciucă

Nicolae Ciucă nu ar trebui să vorbească de liberalism, cu atât mai puțin să îl chestioneze cu privire la acest lucru, este de părere Ludovin Orban. Întrebat dacă dorește să contribuie la întărirea liberalismului sau la dezbinarea lui, liderul Forţa Dreptei, s-a declarat jignit că Ciucă își permite să vorbească despre liberalism.

 ”Atâta timp cât PNL va fi sluga PSD, a încetat să mai existe ca partid liberal”, a mai arătat Orban.

”Politica post-decembristă a demonstrat că singurul partid viabil de dreapta este PNL, doresc să vă întreb dacă în 2024 doriţi să contribuiţi la întărirea liberalismului sau la dezbinarea lui?”, a fost întrebarea preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, către Ludovic Orban.

”Asta mi se pare o jignire, să îmi vorbească mie domnul Ciucă de liberalism.

Eu mănânc iberalism pe pâine de când am pus prima oară mâna pe cărţi de filosofie, de istorie. (…)

Cred că de-a lungul timpului am arătat că nu numai că gândesc dat şi acţionez ca un liberal”, a afirmat Orban.

”Astăzi, atâta timp cât PNL este condus de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul şi democraţia, care acceptă o funcţionare nedemocratică a PNL, care au călcat în picioare toate valorile şi principiile liberale, atâta timp cât PNL va fi sluga PSD, el a încetat să mai existe ca partid liberal.

Noi suntem adevăraţii liberali, Forţa Dreptei”, a conchis Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

24 de Comentarii

 1. Sică mandolină e un adevărat liberal. A lucrat toată viața în privat, are afaceri de succes, e antreprenor, investitor, are firme vizibile în piața globală. Noul malaxa.

 2. Amândoi bat campii! Orban cand pune dispariția PNL-ului pe seama combinării la guvernare cu PSD-ul (parca ar fi și prima data!) și nu ca urmare a înghițirea prin fuziunea cu PDL-ul lui Basescu. Iar Ciucă cand vede si declara axiomatic (sigur nu stie el ce e aia axioma) PNL -ul de azi ca fiind (singura soluție viabila, declama el??!!) de dreapta. Adica actualul PNL ar fi, după mintea lui Ciucă, de dreapta! PNL nu mai are ideologie! E PDL redenumit PNL!

 3. Asta doar recita lozinci. Daca-l intreaba cineva care a fost sintagma calauzitoare a liberalilor romanesti, ii cad ochii-n gura si-l priveste printre masele.

 4. Mandolina a uitat cand era primul ‘liberal’ al partidului condus de el care insa era 99% PDL. Prietenul sau bun Vama Blaga era liberal? Mare tupeu!

 5. ..ce o fi in capu tau ..ce I fi crezand tu despre politica??cu tze o manshi ma..si cand ; mic dejun ,praz ,cina..ori abia o mirosi…noroc cucatzu ca ai si tu pa cineva n spate..

 6. Bai Orban, tu mai degraba bei liberalism la damigeana… Tu esti o parodie de politicin, ma mir ca natia romana te-a acceptat ca premier. De fapt si-a dat repede seama cine esti si te-a rejectat ca pe o parasuta de aviator…

 7. Domnul liberal Ludovic Orban parazit și nesimțit. Ce a facut ca privat în ultimii 33 de ani. Face ipocrit pe prostul când știe că PNL a încetat să mai existe când Crin Antonescu “a dat regatul” pentru postul un de vice al soție la popularii și a predat Partidul Național Liberal la PDL Blaga, ieșind la UE din liberalul ALDE și trecând la gruparea creștin democrată a Popularilor doamnei Merkel. Când ești afiliat la UE cu Popularii europeni și votezi cu ei contra liberalilor ALDE care liberali? După acțiunile criminale și antiromănești din perioada de prim ministru când se mândreai în Serbia că ai destabilizat țara ca popularii să fie majoritari într-o comisia lui pește a UE, a alungat pe chinezi care făceau treabă pentru România și a continuat împrumuturile descreierate mai are glas? Mâine ar ieși pe scenă slugoi la iohannis să urle “Cine este generalul?

 8. Sica Nandolina e prea sensibil,bautura l-a adus la starea la care poarta pampersi jour et nuit

 9. PSD-ul condus de Dragnea a fost mult mai de dreapta decât întreaga existență a PNL-ului post-decembrist. Orice antreprenor sănătos la cap poate să confirme asta. Cât despre Lucovid, ce să zic?! Alcoolul și luciditatea nu fac casă bună.

 10. Beizadeaua de securist Orban şi liberalismul… Era un liberalism în casele securiştilor înainte de 1989… de murea Brătianu de invidie… sau de greaţă!

 11. Tiiii! Peste tot se ceartă purii cu perfecții.
  Se pare că e deranj mare în paradis, de când au evacuat clasa muncitoare de-acolo.

 12. sica mandolina iar a aparut la tv turmentat. Vreau sa-l mai vad o data cintindu-i la mandolina dulapului de la cotroceni. Asta ca sa vada cine este si sa realizeze sa nu mai faca campanie elecorala beat fiind. Este un liberal care nu a facut nimic altceva in viata, doar a dat din clanta. Se termina si cu asta nu mai pupa paramentul este Pa din viata politica.

 13. Rade ciob de oala sparta si Trombon ruginit de Ghrneral. De parca n-ar produsul aceluiasi partid si presedinte turist, parte a dezastrului …turistic

 14. In Romania doctrinele clasice politice sunt maimutarite pana la extaz. Cu o tara in care 90% impusca francul iar restul de 10% ragaie de bine datorita conexiunilor cu bajetii, n-ai cum sa ai baza sociala pentru acestea. Basca volanu’ si pedalele sunt la Licurici. Despre ce vorbesc astia?

 15. Dacă tot avem baragladine deghizate în straie ţărăneşti, de ce nu am avea şi securişti deghizaţi în liberali?

 16. Nicolae Ciucă nu are nici o treabă cu liberalismul. Este si opinia lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, care a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă sub aspect politic si doctrinar:
  – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
  – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
  – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.

 17. „Atâta timp cât PNL va fi sluga PSD, a încetat să mai existe ca partid liberal” DAR ȘI PSD-UL NU-I SOCIAL DEMOCRAT ! DACĂ AȘ AVEA PUTERE AȘ ORGANIZA UN-CONCURS- „CUM SE NUMEȘTE -MELANJUL PUS DE BIDEN-SĂ FACĂ PE GUVERNUL ÎN PROTECTORAT” -:STRUȚO CĂMILA ESTE PREA LAUDATIV !

 18. CARE VOT? CARE PRIM MINISTRU? TOTU-I PROGRAMAT! PESTE 2 LUNI `„RUSIA” (DE FAPT O ECHIPĂ DE 10 OSTAȘI UCRAINENI TRAVESTIȚI ÎN RUȘI) VA ATACA UN SAT PUSTIU DIN DELTĂ DESCHIZÂND FOC NIMICITOR ASUPRA STUFULI DUPĂ CARE SE VA RETRAGE ÎN SUBMARINUL-MINI- PĂTRUNS ILEGAL ÎN SPAȚIUL LICHID ROMÂNESC- DE FAPT O BARCĂ UCRAINEANĂ-ÎI VA DUCE-N UCRAINA,ÎNTRE TIMP ÎN STUFUL SECERAT DE GLOANȚE-ROMÂNII VOR ADUCE MANECHINI„MORȚI” CARE VOR JUCA ROL DE VICTIME—TELEVIZIUNI,REPORTERI,REPREZENTANȚI ONU-NATO-UE–ȘI -RUSIA A ATACAT ROMÂNIA!-ROMÂNIA STARE DE URGENȚĂ!! ȘIII-SUSPENDAREA AEGERILOR!—ȘI RĂMÂNE CUM ESTE -KWJ-UL „PREȘ”!GUVERNUL CIOLA-MIXT -IAR RAREȘ LA EUROPARLAMENT!–RĂZBOIUL CONTINUĂ !

 19. …..ATUNCI VA URMA „ROMÂNI TRECEȚI DUNĂREA ȘI ELIBERAȚI CRIMEIA DE RUȘI ȘI DAȚI-O UCRAINEI!IAR UCRAINA–DREPT MUL’UMIRE SE SPARGE!

 20. Nu gasesc cuvinte potrivite ptr a caracteriza aceasta jigodie infecta de parazit social numit Orban, alias mandolina. Voma si scarba ptr acest individ care a trait la bunastare, fara munca, toata viata lui.O rusine! Peneleul lui ciuca si Orban? E o vorba la roamani:cum e turcul si pistolul!

 21. „Mananc liberalism pe paine”Prostul asta trebuie inregistrat la OSIM.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.