Mai mulți urși semnalați în Brăila

Alertă neobișnuită și în premieră în județul Brăila. Mecanicul conductor al trenului IR 1862 Constanţa – Iaşi a semnalat prin 112 prezenţa unei ursoaice cu pui în zona Făurei sat, judeţul Brăila.

În urma sesizării au fost constituite echipe de căutare, operaţiunea fiind reluată şi vineri dimineaţă, potrivit IPJ Brăila.

„Astă-noapte, prin apel la 112 primit de la mecanicul conductor al trenului IR 1862 Constanţa – Iaşi şi de la primul impegat unde s-a oprit mecanicul şi a anunţat, a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în zona Făurei sat. Astă-noapte s-au format echipe de la IJJ, Poliţie, Garda Făurei, echipaj SMURD, SVSU Făurei şi Surdila Greci. Au căutat mai multe ore, nu au găsit nimic în zonă, iar în această dimineaţă, după şedinţa care a fost la Prefectură cu factorii de răspundere şi decizie, s-a decis ca în zonă să plece un echipaj de la IJJ, cei de la IPJ pentru a anunţa populaţia din sat, chiar dacă aseară s-a transmis şi RO-ALERT în sat că a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în zonă, pentru ca oamenii să nu se aventureze. DSVSA a anunţat medicul veterinar din zonă să fie pregătit în cazul în care va fi semnalată prezenţa ursului, pentru a lua măsurile care se impun. Este pentru prima oară când în judeţul Brăila este semnalată prezenţa unui urs”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

ISU Brăila a emis joi noaptea un mesaj „RO-ALERT: alertă extremă” în care semnala „prezenţa unor urşi în zona liniei de cale ferată – Făurei – Făurei-Sat” şi le recomanda localnicilor să evite zona, să rămână în locuinţă şi să păstreze distanţă faţa de animale.

„În cursul acestei dimineţi, prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, a convocat în şedinţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea Brăila, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, precum şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. (…) Încă de aseară, efectivele MAI patrulează şi monitorizează zona în care a fost semnalată prezenţa animalelor. Instituţia Prefectului Judeţul Brăila a solicitat primăriilor Făurei, Surdila Greci, Surdila Găiseanca, Jirlău, Vişani, Galbenu şi Mircea Vodă punerea în aplicare a măsurilor şi obligaţiilor ce le revin potrivit procedurii prevăzute de actul normativ amintit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Brăila, Dragoş Gabriel Tudose

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Nu va alarmati, este vorba de o noua specie mioritica mutanta: ursul de balta.
  Este specializat in pescuitul cu undita si setca.
  Norocul ursoaicei este ca nu se plimba prin Covasna si Harghita……[Rumburak]

 2. cauta pe Tudose, il intreaba de Legea Vanatorii. La Cornu, or fi aluns?

 3. Unii … inc’au ramas pe calapodu’ : ” mirseo, fa-te ca lucri ! ” / ursii’s relocati .

 4. Faurei nu e Braila ,e cam 60 km distanta….dar suna mai pompos Braila….

 5. In Romania nici macar ursii nu mai au voie sa traiasca .De oameni stim cu totii ca milioane din ei au plecat din tara ,ursii saracii nu o pot face .Intrebarea mea pt. cei care au aceasta nemultumire pt. ursi, ar fi sa imi raspunda ,daca stiu motivul, sau cauza, pt. care ursii vin atit de aproape de oameni,comparativ cu anii din urma , cautind hrana pt. puii lor si pt. ei.

 6. daca au vazut ca pe padure s-au pus atatea taxe, emigreaza si ei saracii!
  Ce 6 milioane de romani, nu au emigrat?
  Nici ursii nu mai suporta hotii si manelistii!

 7. Relocare sa nu mai fie deranjati bugetarii de lux din politica romaneasca, cei care au ditamai viloaiele in zona muntoasa! De ce sa nu faca ravagii si in zonele de campie unde nu pot trai si nu au hrana? E liber la ucidere bipezi romani.

 8. @Paulian Ionescu
  Este evident ca si ursii au drept sa traiasca. Da’ daca se taie toate padurile, prin munti isi fac vile toti grangurii, se extind asezarile urbane etc, normal ca habitatul ursilor scade vazand cu ochii. Suna cinic dar populatia de ursi nu a mai fost controlata pentru ca, vezi Doamne, sa-l iubim pe Teddy Bear astfel incat populatia de ursi din Romania e cea mai mare din Europa. Nu pun Rusia la socoteala din motive evidente. Occidentalii plang de grija ursilor de la noi dar ei i-au exterminat demult. Asta se cheama ipocrizie la cel mai inalt nivel. Adica iti dau un branci pe scari dupa care te intreb unde te grabesti.Propun sa relocam excesul de ursi in Franta, Germania sau Elvetia. Da n-ai sa vezi, ca le strica fengshuiu’ turistilor alora.

 9. Paul pune Draku mana pe o carte de Geografie. Făurei e in judetul Brăila. Boule

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.