MAI. Șapte noi substanţe psihoactive, pe lista celor interzise

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat, în dezbatere publică, un proiect prin care se doreşte introducerea a şapte noi substanţe psihoactive pe lista celor interzise prin Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

„În marja sesiunii 66 a Comisiei Naţiunilor Unite privind substanţele stupefiante, organizată anul trecut în luna martie la Viena, statele membre au votat favorabil punerea sub control la nivel internaţional a şapte noi substanţe psihoactive, medicamente şi adăugarea lor în tabelele-anexă la convenţia unică a ONU. Prin prezentul act normativ se urmăreşte exclusiv (…) transpunerea deciziilor adoptate în cadrul sesiunii menţionate”, a declarat, joi, şeful Agenţiei Naţionale Antidrog, comisar-şef Ramona Dabija, la dezbaterea publică organizată la sediul MAI.

Analiza critică preliminară cu privire la substanţele puse sub control internaţional a fost realizată în cadrul celei de-a 45-a reuniuni a Comitetului de Experţi în Domeniul Dependenţei de Droguri al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Expunere de vorbe, grohăială fara baza! Practica în justiție pentru stoparea traficului si consumului contează pentru cetățeni! Se consuma și bronzul cu care se vopsesc sobele de fonta, și prenadezul care se folosește la lipit încălțămintea dezlipita, nu le-a interzis nimeni!

  2. Conform WEF, carnea, branza, ouale si in general tot ce mancam noi inapoiatii, ar trebui interzis ca fiind substante interzise. Traiasca friptura de lacuste si painea din faina de viermi. Jos comunizmu’si sa-i mancati freptura lu’ Bill Porti!

  3. mancarea sanatoasa, plantele, legumele si fructele vor deveni curand substante psihoactive si prin urmare si apa potabila si aerul…dar mai ales fraierul care ii crede pe ticalosii si nemernicii astia. criminali, traficanti de copii, niste monstrii, care instituie prin abuz legi discretionare, neconstitutionale, impotriva omului de rand, care n-are bani de-o paine. da’ e infractor ca traieste, mah. HAI SIKTIR!

  4. Aveti grijă la apa vie de la Dorna!…îi făcea reclamă Haplea!…și uite ce-a pățit!…
    Deci aveti grijă la apa minerală!…

  5. Daca aparatele politiei de masurat acele substante dau rezultate false positive, drugtesterele nu sunt ca si inutile, dar …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.