Mai săraci cu o legendă. Nea Tică nu mai e printre noi

Fostul antrenor de volei masculin Tănase Tănase, cu peste 2.400 de partide oficiale ca principal, dintre care 239 în competiţii europene, a decedat la vârsta de 98 de ani, a anunţat, miercuri, CSA Steaua.

„A murit legendarul Tănase Tănase! La 98 de ani, ne-a părăsit cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul românesc.

Tănase Tănase a stat pe banca tehnică în peste 2.400 de partide oficiale în calitate de antrenor principal, dintre care 205 au fost meciuri interţări şi 239 de întâlniri din competiţii europene!

Nea Tică, aşa cum era cunoscut în lumea voleiului, a condus Steaua Bucureşti la cinci titluri de campioană naţională între 1967 şi 1971. Tot cu Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europeni (1969) şi alte două semifinale în cea mai importantă competiţie intercluburi”, au anunţat reprezentanţii clubului CSA Steaua pe pagina oficială de Facebook.

În 2022, la finala Cupei României, de la Braşov, Tănase a primit din partea echipei Steaua tricoul oficial înaintea partidei cu Arcada Galaţi.

„Steaua e echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive de campion. Îmi aduc aminte, în 1967, când am obţinut primul titlu de campion din istoria stelistă! Acea aniversare chiar a fost una de neuitat, pentru că în acel an toate secţiile de jocuri sportive, volei, baschet, handbal, fotbal, au cucerit titlurile de campioane!”, declara atunci fostul antrenor.

Născut la 28 mai 1925, Tănase şi-a început cariera de antrenor la Tractorul Braşov în 1951 şi a cunoscut consacrarea la Steaua, unde a cucerit de 5 ori titlul naţional.

Volei masculin: Fostul antrenor Tănase Tănase a decedat la vârsta de 98 de ani

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.