Maia Sandu îi îndeamnă pe moldoveni să studieze limba română

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi îndeamnă pe cetăţenii moldoveni să se înscrie la cursurile gratuite oferite de Programul naţional de studiere a limbii române, se menţionează într-un comunicat al Direcţiei informare şi comunicare cu mass-media a preşedinţiei de la Chişinău.

„Guvernul vă va ajuta să învăţaţi limba română. Adulţii care doresc să înveţe limba română se pot înscrie la cursurile gratuite, organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în cadrul Programului naţional de studiere a limbii române, lansat anul trecut”, a transmis ea într-un mesaj public.

Cursurile sunt destinate adulţilor care vor să-şi perfecţioneze cunoştinţele de română, dar şi celor care vor să înveţe limba română de la zero, şi vor fi organizate în perioada martie – decembrie 2024, cu prezenţă fizică sau online.

Doritorii se pot înscrie la cursuri până la 29 februarie 2024 prin completarea acestui formular online: http://bit.ly/programlimbaromana sau pot apela la numărul de telefon 068686004, în zilele de lucru, între orele 9:00 şi 17:00, precizează comunicatul.

În mesajul său, Maia Sandu subliniază că, anul trecut, în cadrul Programului naţional de studiere a limbii române au fost instruite 6550 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. ar fi mai usor un schimb de populatie?
  Dam rusi la schimb cu romanii din Siberia, sa zicem.

 2. Buna inițiativa. Ar trebui extinsă și la noi. Mai ales pentru piloții de trotinete care vorbesc o anglo-romana care daca se extinde se va citi Eminescu ca poezia latina acum peste o generație.

 3. Auristi, aveti grija sa nu va fie impusa aceasta independenta CIA la presedentie !Nu intamplator Departamentul de Stat al SUA se ocupa insistent de SMTion.

 4. S-au înscris 6550 de persoane la cursurile de limba română! O grămadă, nu-i aşa 😉?
  Aceştia sunt rusofoni care vor cetățenie română ca să poată emigra în UE.
  Bună treabă face Maia. Felicitări!

 5. Comentariu #Nu dela 18:35 este corect,sustenabil(ca e la moda),posibil si fezabil;schimburi de populatie/populatii au mai avut loc in decursul vremurilor asa ca nu ar fi o noutate ori ceva iesit din comun;cheltuilile se pot suportade Romania pt.ca ea este mai mult interesata.Aici trebuie(nu creca,creca..)sa ai oameni de stat si nu niste ciuhe.Aproape ca imi vine sa cred ca decit un alt Iohannis mai bine D-na Maia Sandu.Nu va luati dupa aparente,Domnia Sa nu are cale de ales decit sa fie oscilatorie;cred ca in adincul sufletului sau este romanca!

 6. Și Iliescu ne-a îndemnat in anul de grație 1991 sa învățăm engleza!

 7. Miile alea de rusi,ucrainieni, gagauzi vor pasaport romanesc ca sa se duca la munca in Germania ! Dar….nu este rau, las sa stie romaneste tui mam lor ….

 8. Dar absolventa asta de la fac. din Langley-Virginia-SUA a invatat sa spuna „Multumesc !” romanilor cand a primit energie gratis ?

 9. daca in Basarabia limba oficiala este regionalismul moldovenesc inseamna ca si rusii, gagauzii, ukrainenii au invatat moldoveneasca/romaneasca si ca este doar o parodie pt a demonstra ca limba romana este diferita de cea moldoveneasca, voi nu intelegeti ca ei NU VOR SA FIE ROMANI decat pt a avea libera trecere in UE.

 10. @ridicol:

  Ridicol esti tu.

  Pretinsa limba moldoveneasca a fost repudiata demult, de toti istoricii si lingvistii de probitate, drept care in prezent nu mai are nici cod de limba.

  Daca spui ca limba romana e diferita de ‘moldoveneasca’, tradu-ti textul tau in ‘moldoveneste’.

 11. Norocul moldovenilor este ca eu cunosc ambele limbi: romana si moldovineasca.
  Ofer meditatii. Vreau sa-mi cumpar si eu 7 case cu banii din meditatii……[Rumburak]

 12. Doamna Maia Sandu este necăsătorită, căsătorită, divorțată, are partener / parteneră ?
  In internet nicio informație.

 13. Nu vadeti ca tot circul asta cu invatarea limbii romane este pt. fraierii care pun botul la povestile acestei madame Maia Sandu ? Cum sa invete limba romana persoanele in virsta, atita timp cit majoritatea lor limba romana este limba lor materna ,invatata de la parintii si bunicii lor. De ce nu se ocupa de generatia tinara, sa invete romaneste ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.