Maia Sandu: România ne-a oferit lumină

Maia Sandu nu a ratat Ziua Națională a României și a transmis un mesaj unificator pe pagina sa de FB.

„La mulți ani, România!

România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România.

România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe. Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România“, a scris Maia Sandu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

14 Comentarii

 1. O, daaa..Dar mai ales pașapoarte să pleci la furat în Europa..

 2. Maia ramane diplomata. Este inteligenta si stie sa-si vanda marfa mai ales ca s-a prins cat ii duce mintea pe Iohanis cu guvernantii sai. Pana si moldovenii unionisti s-au convins ca ar veni la paguba in cazul unei uniri. Romania lui Iohanis este in faliment total. Ar veni aia sa-si nenoroceasca si stranepotii? Stau foarte bine la ei acasa.

 3. Cind anunti Unirea, fatuco. Asta e important, nu cuvinte frumoase, dar gaunoase!!

 4. Bre, CDM , ce impresionant a punctat Oaia asta ziua nationala a Romaniei! Putea sa nu vie deloc la Buharest, cum a si facut, dar sa trimita un ravas scurt si inaltator ,parfumat cu levantica , nu putea sa rateze ! Ghiolbanul de la Agnita , la randul lui ,pfutea sa absenteze azi,avand in vedere o deplasare urgenta , vizita de Stat in Qvatar, te joci? Dar uite ca i-a raspuns Oiztei o scrisoare ! Si cate are el pe cap azi! Are de daruit neste cocoratii, ordine si medalii fruntasilor, are sa stea cu mana la passaport, tzapan ca un lemn in tribuna oficiala la strigarea clasei si la apelul de desteptarea al Rumanilor, sireacu de el!d Dupa care fuje urjent la airport sa reprezinte, de mana cu Capra lui , Rumania in Golfu’tzi mai bine, a gasit timp sa-i raspunda la ravas!Astia doi sunt fauritorii Romaniei Mari , reload !¬

 5. Ba,ce nu cascati ochii ? Ne ia peste picior ,lumina ,,la propriu,,inseamna curent electric.Un ditamai scuipatul tras smechereste intre ochi de ziua nationala drept ,,multumire,,pentru curent,gaz si bani moca.Mai invatati sa ,,cititi,,printre randuri ca nu strica.

 6. Mai adăugați mașini pentru elevi,lemne, cărbuni, păcură,alimente,samd!cu bani de unde?

 7. Stai sa vezi cand iti da Putin lumina de nu o poti duce,cred ca atunci tu fato esti prima care speli putina.

 8. Cred ca de ziua nationala a României fatuca maia i-a facut o vizita ” pretinuli” zelenski ,la București doar la mana întinsă la pomana !

 9. Moldovenii sant fratii nostri si asa v.a fi pentru totdeauna,ne leaga VATRA,ne leaga HORA,ne leaga sangele,ne leaga limba ,ne leaga istoria, IN VECII VECILOR,AMIN!

 10. Mamaya asta tot n-a invatat sa spuna „MULTUMESC”. Oricum, dupa ce va ajunge guvernator de provincie in Ukraina, nu va mai vorbi limba romana.

 11. @parere…. :
  Tare e greu când te lipești de alții și scrii in numele lor! Bade, pune un nume, oricare nume sa te reprezinte! Cât despre mafalda care va pierde alegerile in tara ei, doar plasarea o mai poate salva, i-au dat lumina și cetățenii români au plătit lumina cu vârf și îndesat, care nu a avut bani, a stat cu lumânarea, că în zonele unde nu exista sursa de energie.

 12. Eu cred ca la greu Romania nu va intoarce spatele Moldovei, asa cum face si acum , spre disperarea celovecilor , adusi in R.Moldova, de Stalin, in locul moldovenilor/romani autentici, deportati aiurea in imensitatea Siberiei si nu numai , pentru a schimba structura etnica din Moldova, folosindu-se si de rusificrea prin indobitocire a celor ramasi acolo ! Aproape ca a reusit ! Ce trist! E foarte greu si foarte mult pana departe !

 13. V-am mai dat si gaze. Bine-i sa stii ca ai un frate in dreapta Prutului!……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.