Maia Sandu și Zelenski deschid șampania

Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina, precum şi acordarea statutului de ţară candidată Georgiei, relatează Reuters şi AFP.

„Comisia Europeană recomandă Consiliului începerea negocierilor de aderare cu Ucraina”, a anunţat executivul UE la Bruxelles, anunţ făcut şi referitor la Republica Moldova.

În cazul Ucrainei, Comisia recomandă ca negocierile să fie începute odată ce Kiev îndeplineşte condiţiile rămase privind combaterea corupţiei şi întărirea standardelor de protecţie a minorităţilor.

În cazul Republicii Moldova, aceste condiţii se referă la combaterea corupţiei şi ameliorarea reglementărilor financiare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

26 de Comentarii

 1. Daca ar sti numai bietii locuitori ai acestor tari ce inseamna UE, si-ar musca limba inainte sa mai laude aceasta organizatie de tip lagar, si n-ar mai vrea sa auda de ea.
  Dar de unde sa stie, cand totul le este prezentat in culori pastelate de catre presa aflata sub obroc?

 2. Titlul corect este Romania ,Maia Sandu si Zelenski deschid sampania .Trilaterala capata si mai mult contur .

 3. Alții care MUTĂ DECISIV pe ritmurile „Another One Bites the Dust” !
  Spre 200 miliarde coco datorie externă, măRog…😜

 4. Ce era cândva un nucleu civilizațional devine ușor ușor o adunătură. Acesta pleașcă geopolitică nu poate avea ca perspective decâ groapa de gunoi a istoriei. Dar cu așa „lideri” jalnici nici nu-i de mirare.

 5. În anul 2022 Ucraina a avut un PIB pe locuitor de 4.534 dolari, putin peste Iran, Egipt, Iordania si Vietnam, dar sub El Salvador, Mongolia, Namibia și Indonezia, iar Moldova 5.562 dolari, Spre comparație Libia avea 6.716, Albania 6.802, Belarus 7.905, Serbia 9,393, Muntenegru, 9.893, Turcia, 10.616, Rusia 15,345, Bulgaria 13.772, Romania 15.892. Sursa, Banca Mondială
  Avand in vedere si populatia mare a Ucrainei, 38 milioane locuitori, mai mare decat Polonia, 37 milioane, este foarte posibil ca de la data admiterii Ucrainei in UE toate fondurile UE să fie alocate doar Ucrainei si celelalte tări să nu mai primeasca absolut nimic. Piata muncii din UE va fi umpluta de lucrători din Ucraina. Probabil ca acest sistem nu va functiona si UE va risca sa se autodistrugă. Si cand te gandesti ca toata panarama din Ucraina a pornit in anul 2013 cand UE a refuzat cererea Ucrainei de a suplimenta un ajutor oferit de UE de 610 milioane de euro, drept pentru care presedintele de atunci al Ucrainei a refuzat sa semneze acordul de asociere cu UE. Reprezentantul UE a declarat atunci ca UE nu este de acord sa dea nici macar un euro in plus Ucrainei. Iata ca după 9 ani, după ce UE s-a zgârcit la 2-3 sute de milioane de euro, este gata sa platească Ucrainei sute de miliarde, daca nu cumva trilioane de euro.

 6. Se bucura ca sare doulde la stecla, singur, dar o sa le sara ochii din cap când se vor trezi la realitate😉.

 7. Integrarea-n ceva in disoluție spre desființare evidenta e altă invenție oligofrenă, din categoria ăleia cu răspândirea COVID de către morți.

  In afară de tuta Moldovei, de prăfuitul Ucrainei și de românii lui Ciolacu și Drula, toată lumea a înțeles că UE nu va mai exista la alegerile de la anu’.

 8. Astea is glume pentru eclectoratul idiot.Fac pariu pe orice că nici in 10 ani nu is admiși.Doar poate dacă fac ei UE separat .Conditii de eligibilitate”combaterea coruptiei”.Cum faceti ? Hai că is tare curios !

 9. Sper să nu aibă restricții medicale că de deschis șampanii e ușor. Acum fără glumă după rezultatele de duminică în R. Moldova de la alegerile locale ( care la noi nu se dau că nu dă bine) nu văd R. Moldova curând în UE ci mai degrabă în altă parte, iar Ucraina nici nu merită să mai comentezi doar hiper entuziaștii mai marșează la așa ceva. Dar e bine măcar că mai au șampanie.

 10. Daca intradevar una din conditii este eliminarea coruptiei in Ukraina ,atunci sigur peste o suta de ani vor putea sa indeplineasca aceasta conditie.La moldoveni se pare ca sa uitat sa se puna conditia coruptiei,asa ca la fel tot peste o suta de ani se va realiza.Pana atunci sint convins ca ce vad ca se intimpla cu tarile care sint in EU le va trece pofta sa mai vrea ca sa adere la EU si vor ramane asa cum sint acum pt. ca le merg mai bine comparativ cu tarile care sint in acest lagar de exterminare EU.

 11. @giba: haholule, Romania deschide buzunarele. Le dam gaze, curent si ce mai au nevoie pe gratis. UE o sa le dea ..ie. E buna si pentru tine.

 12. E bine, ca jeglenski le va interzice si moldovenilor limba, cum a facut cu ceilalti romani din Ucraina. Bravo, maia, esti o adevarata cur …cubea.

 13. Republica Moldo3va, condusa de Maia Sandu de ce nu vrea unirea cu Romania? Ce le trebuie intrare in UE? Unirea cu Romania trebuie sa fie dezideratul lor, Romania fiind deja in UE, li se indeplineste automat dorinta. Maia Sandu unealta sorosista si guvernul ei vor sa stea separati, ca o mica provincie fiind folosita de sorosisti sa zgandare pe rusi, pana cand o sa-i ia aia cu totul.
  Unirea cu Romania, trebuie sa fie scopul lor, nu-i vad pronuntand aceste cuvinte, pe nici de pe-acolo.

 14. Rep .Moldova nu poate decit a accepta aderarea .Geografia ne spune adevarul si ca unora place sau nu place .UE se extinde spre est pentru a doua oara .Trilaterala nou formata incepe sa produca efecte .Doar in cazul in care Rusia ar ajunge la granitele Rep.Moldova dupa ce a cucerit intreaga Ucraina ar putea modifica rezultatul aderarii ceea ce evident este exclus .Trupele Rusiei aflate in Transnistria fie vor pleca de bunavoie fie vor fi obligate .Vedem cum Rusia se fereste mai ceva ca „dracul de tamiie” sa atace vreo tara NATO.Rusia a inteles care este forta NATO si pe masura ce NATO preia toate cunostintele militare ce cindva au apartinut Rusiei si Ucrainei ca si toate planurile si pozitionarile armamentului si cel al fortelor armate rusesti si pe masura ce expertiza NATO inlege exact modelul de functionare al armatei Rusiei avem in fata adevarul .NATO stie totul despre Rusia si asta multumita Ucrainei .Schimbul de informatii intre Ucraina si NATO este la cel mai inalt nivel .Toate secretele tehnologice ale Rusiei (implicit si cele ale Chinei ce se bazeaza pe fortele sovietice nucleare de aparare )sunt acum stiute si contrabalansate ca si lovitura de raspuns .Rusia va tinuta in transee atita timp cit este necesar spre a oferi regazul ce ne duce cu pasi mari catre dezvoltarea armamentului si fortelor armate ale Europei .

 15. In tôt Raul este si un bine! Ei vor asta? Ok. Noi nu vom avea granita directa cu rusii.Si foarte bine!

 16. E limpede pentru toată Planeta șamd: După ce am bătut câmpii @ 14:12, persist în GENIALITATE @ 17:44 și MUT DECISIV @ 18:09…măRog…😂

 17. mamaaaa…daca aderau la BRICS sa fi vazut aplauze pe aci. hai baieti, mai cu spor

 18. TRILATERALA Moldova, Urcaca & România MUTĂ DECISIV:
  Racul, broasca şi o ştiucă
  Într-o zi s-au apucat
  De pe mal în iaz s-aducă
  Un sac cu grâu încărcat.
  Şi la el toţi se înhamă:
  Trag, întind, dar iau de samă
  Că sacul stă neclintit,
  Căci se trăgea neunit.
  Racul înapoi se da,
  Broasca tot în sus sălta,
  Ştiuca foarte se izbea
  Şi nimic nu isprăvea…etc.
  măRog…😂

 19. @ochi ager
  Nu doar Rusia se opune perfid ideii de reunificare a Republicii Moldova cu România. Există mari state UE, care NU vor o Românie Mare Socialistă în Uniunea Europenă, și accelereză la maxim intrarea anemicei Rep. Moldova în UE, singură, neunită cu România, sperând că asta va bloca Unirea. Sunt mari interese economice și politice aici, și din păcate basarabenii, rusificați, deznaționalizați și educați de ruși să-i urască pe ceilalți români, pun botul la această prostie strategică a aderării Rep. Moldova la UE, ca alternativă la Unirea cu România. Între timp, Rusia se face că se ceartă cu Maia Sandu, KGB-ista lor de fapt, infitrată în establishmentul european la nivel înalt.
  Foarte corectă observația făcută de alt utilizator pe acest forum: RDG s-a unit cu RFG și nu a aderat separat la UE iar acum tocmai Germania se grăbește la maxim să bage Rep. Moldova pe repede înainte în UE. Acum, când intenția populației Rep. Moldova este tot mai mult pentru reunificarea cu România.
  Rusia are DOUĂ CONTINENTE DE ȚARĂ, și NU este interesată ce se va întâmpla cu pământurile, viile, livezile și pădurile Rep. Moldova odaată intrată singură în UE, ci doar de „păstrarea statalității molovenești” pentru a o instrumentaliza pe viitor contra României, și cu banii peșin de la UE pe deasupra.

 20. Floare la ureche.. Nimic interesant și nou.. Adică britanicii au făcut Brexitul că sunt mai prosti decât cei care se cer un UE. ..
  Iată dacă ascultați discursul lui Blinchen, referitor la ofensiva de vara a ucrainenilor, veti înțelege f. bine si va fi f.intetesant să cunoașteți ce inseamna demagogie americană .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.