Maia Sandu va candida pentru un nou mandat

Foto: presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a confirmat că va candida pentru încă un mandat prezidenţial la alegerile de anul viitor, într-un interviu publicat de Bloomberg în care şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030, informează miercuri portalul Newsmaker din Chişinău.

Referitor la pericolele din partea Rusiei, care duce un război în Ucraina vecină, Maia Sandu a afirmat în interviu că Moscova încearcă să destabilizeze şi Republica Moldova.

Cât priveşte perspectiva europeană, ea şi-a exprimat speranţa ca Republica Moldova să fie primită în UE în următorii şapte ani, în pofida prezenţei trupelor ruse în Transnistria, regiune separatistă din estul republicii.

„Secretul soluţionării conflictului separatist este continuarea reformelor economice şi a luptei cu corupţia”, a afirmat Maia Sandu, adăugând că succesul reformelor va arăta locuitorilor din Transnistria că legăturile cu Uniunea Europeană, şi nu cu Rusia, sunt în beneficiul lor.

Întrebată dacă va candida pentru un nou mandat, Maia Sandu a răspuns afirmativ, argumentând că doreşte menţinerea sentimentului proeuropean în rândul populaţiei moldovene şi evitarea unei scăderi a sprijinului pentru ieşirea Republicii Moldova de sub orbita Moscovei.

Maia Sandu a fost învestită în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova pe 24 decembrie 2020, după victoria din 15 noiembrie 2020 în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale asupra contracandidatului său prorus, Igor Dodon. Anterior, în perioada iunie-noiembrie 2020, ea a deţinut funcţia de prim-ministru.

Următoarele alegeri prezidenţiale la termen sunt prevăzute să se desfăşoare în Republica Moldova în 2024, notează Newsmaker.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Păi candidează …dar nu prea ai voie să critici puterea din Moldova căci se destabilizează democrația …. toți care o critică sunt declarați teroriști …. nu știu de ce nu se declară președinte direct ?

  2. Alegeri libere și corecte cu stare de urgență. Dimocrăsi!
    Bine-ar fi ca statul artificial R Moldova să crape iar astfel cei ce ne călăresc vor fi nevoiți, împotriva dorinței lor, să relipească, firesc, Basarabia României.

  3. Foarte bine! Nu are egal. E singurul bărbat cu testicule. Nimeni, dar absolut niciunul nu face nici cât un nasture de la sacoul Doamnei.

  4. Sandule, s-ar putea sa ai dreptate. Maia o fi avand si oua in underware si botez cu briciul, doar e sustinuta de Sorosh si Nula.

  5. Are timp pana la urmatoarele alegeri sa aresteze orice lider al opozitiei, sa modifice si constipatia moldoveana, deja 3/4 din institutiile de forta sunt reformate de FBI/DOJ si Departamentu’ de Stat… inainte de urmatoarele alegeri la moldoveni, o sa stea bot in bot cu Nuland. Moldova e ukropland 2.0, coruptie institutionalizata si depenti 90% de bani de la straini, UE, rRomania, SUA, USAID, NED si alte paravane, si garantat si vreo 200-300 milioane de la unchiu Soros

  6. Deoarece capitalismul ioropian a învins în orașele și satele ( vai mama lor!) de pe ambele maluri ale Prutului ,s-a statuat principiul democratic conform căruia cu cât crește cantitatea de ulei de nucă în părul prezidențial brun , respectiv platinat , cu atât scade cantitatea celui de floarea soarelui din galantare. Nefiind cazul zicerii – *poale lungi , minte scurtă * – din cauza neândeplinirii primei condiții , în 2024 , fiind alegeri pe ambele maluri , vom fi *asaltați * zi și noapte cu sloganul electoral – ^SÂRMA , MĂ^ ! (la cele din Capitală numai -Sârma-n c8r!* )

  7. @Zic…, Maia Sandu e fenomenală. Mai marii lumii civilizate o adora și o sprijină. Până și sângerosul pitic de la Kremlin o respectă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.