Majoritatea trupelor din sudul Fâşiei Gaza retrase de Israel

Armata israeliană şi-a retras în noaptea de sâmbătă spre duminică toate trupele din sudul Fâşiei Gaza, păstrând în enclavă doar o brigadă, a declarat duminică pentru EFE o sursă militară.

Retragerea se produce după patru luni de lupte în zona Khan Yunis şi în momentul în care se împlinesc şase luni de la începutul războiului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas în Gaza.

În prezent, în enclava palestiniană a rămas o singură brigadă israeliană care este responsabilă de asigurarea unui coridor între sudul Israelului şi ţărmul Fâşiei Gaza, blocând trecerea către nordul Fâşiei şi facilitând operaţiunile în centrul şi nordul teritoriului.

Potrivit Reuters, armata israeliană nu a oferit imediat detalii suplimentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Au înfrânt că și ” vitejii” lor slugi amerikakani lgbtq.
  Ăștia nu sunt in stare să învingă niste desculți cu Kalashnikov și vor război cu Rusia, China, Iran sau Corea de Nord.
  Slava amerikaka

 2. au sters deja urmele crimelor impotriva umanitatii pentru ca analiza criminalistica sa fie sabotata zat is za cheuscen

 3. Ce motiv ar avea pentru retragerea armatei în afara că e jale în sânul israelei, și trebuie aparat lacheul criminal acum după spitalizare, ii trebuie liniște și stabilitate în tara. Ceva intimidare cu armata in sânul israelei, pentru a calma spiritele privind revolta maselor largi.

 4. La ce le pregateste Iran e nevoie de multe trupe sa se apere.

  Asta e motivul retragerii.

  Vad ca loaza cu nick parere continua sa emita flatulente…

 5. Este o minciuna, nu vor retrage deloc trupele militare! Au inchis granitele si toate comunicatiile internationale, nimeni din exterior nu poate vedea si transmite ce se intampla in Israel. Evreii care sunt invadatori veniti dupa WW II, vor continua holocaustul impotriva populatiei palestiniene care este nativa de mii de ani pe aceste teritorii, in timp ce khazarii, niste falsi evrei, nu au nici o legatura istorica sau genetica cu populatiile semite.

 6. Holocaust este ce fac evreii in Gaza. Daca e adevarat ca s-ar fi retras, oare ce pregatesc?

 7. Va rog respectuos sa inchideti comentariile la acest articol, asa cum ati facut-o si la acel articol despre victoria finala a Israelului. S-a umplut aici cu ghiauri antisemitzi care iau numele Domnului Bibi in desert, evident aflati in solda amantului domnului Sosoaca care este la randul lui controlat de la mare distanta cu arme psihotronice de rusi care sunt controlati si ei de la foarte mare distanta cu dobanzi.

 8. Analistul israelian al postului ‘Channel 13’, Eyal Berkowitz: „Israelul a eșuat în război, pentru că nu s-au realizat patru lucruri, și anume slăbirea Hamas, returnarea prizonierilor, oprirea tragerilor de rachete și întoarcerea rezidenților evacuați la casele lor”.

  Potrivit acestuia, „războiul nu se va încheia, pentru că șeful guvernului de ocupație, Benjamin Netanyahu, nu vrea”, subliniind că lui Netanyahu „nu îi pasă de nord sau de sud, ci doar de puterea lui”…

 9. Eu nu incerc să nu pun anatemă pe nimeni. Încerc să constat ce rămâne după acest război. Ce a câștigat Israelul după acest război. Câteva mi de morți neesențiali în problema strategică, ură cât cuprinde din exterior, mit spulberat ca nație persecutată și probabil în viitorul apropiat lovituri din extern mult mai profunde față de acum. Aliații puși în situații extreme, iar pe dușmani i-a unit cum nu cred că a reușit vreodată. Mulțumiri lui Netanyahu , el și-a mai amânat puțin sentința iar restul…, Dumnezeu cu mila. Ce e mai grav că cei din conducerile din „vestul democratic” au căzut în cursă și i-au jucat în strună și acum pierderile pentru poporul israilean sunt irecuperabile și se vor vedea în viitor. Nu e ceva deosebit căci se pare că cei din conducerea vestică pur și simplu habar nu au de ce au nevoie populațiile lor sau sunt profund vânduți altor interese.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.