„Limbaj batjocoritor” pentru mama lui Navalnîi

O instanţă din oraşul Labitnanghi din Siberia, situat în apropierea lagărului unde a murit disidentul rus Aleksei Navalnîi, a respins acţiunea intentată de mama acestuia pe motiv că fiul ei nu a beneficiat de îngrijiri medicale corespunzătoare, transmite Reuters.

Informaţia a fost făcută publică joi de Ivan Jdanov, fost asistent al lui Navalnîi.

Conform apropiaţilor lui Navalnîi, în certificatul de deces al acestuia s-a consemnat că moartea a survenit din cauze naturale. Autorităţile penitenciare comunicaseră că el şi-a pierdut cunoştinţa la scurt timp după revenirea dintr-o plimbare în aer liber.

Familia şi susţinătorii disidentului l-au acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că este răspunzător de uciderea lui Navalnîi, care supravieţuise unei otrăviri cu agent neurotoxic de tip Noviciok în 2020 şi relelor tratamente din sistemul penitenciar, inclusiv unor perioade îndelungate în izolare. Kremlinul a respins categoric acuzaţiile.

Jdanov a scris în aplicaţia Telegram că „Aleksei a intentat de multe ori procese pentru neacordarea de îngrijiri medicale în colonii (penitenciare – n. red.). Acum că a fost ucis, ei îi refuză familiei revendicările, folosind un limbaj batjocoritor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Iar ne bagati in ochi reclama la firma asta de propaganda? De mama lui Eminescu ati auzit? Chiar a fost interzis bunul simt in presa?

 2. Sa lasam jurnalistii sa scrie cum vor !!! Cotidianul e singurul Sait din Romania care da libertate pe Forum…. Mama lui Navalnay nu stie ca alte mame rusoaice si – au pierdut copiii pe front, ca nici ramasitele corpurilor nu au fost gasite? Copii care nu au fost platiti de ONG -uri occidentale sa intre in politica ca sa numere palatele imaginare sau nu ale lui Putin? ….Armatele NATO sunt la granitele Rusiei…Ce au facut Navalnay si mama lui ca sa apere Rusia de Armatele NATO aflate la granita Rusiei? Au colaborat cu Inamicul Rusiei…Cel mai probabil Alexey Navalnay a fost cautat si depistat de agentii SBU si eliminat…Pentruca Ucrainei ii foloseste cel mai mult un Navalnay mort intr – o inchisoare rusa…ca sa aiba fanii lui Navalnay ocazie sa il injure pe Putin.

 3. @sungur ,ești dus rău.Ce ai,orcule? Cu ce te ajutăm?Ai căzut de fraier,ai căzut la femeie?Sau de pe scară? Ce-ai pățit?

 4. @lili – poate n-ai aflat ca postacii pro-ukrani vor crapa in lagare de munca!

 5. @singur:
  „De mama lui Eminescu ati auzit?”
  Da, am auzit!

  Bunicul ei, Alexa Potlov, tatal Paraschivei Jurașcu, era un rus de pripas prin Moldova.
  Zestrea Ralucăi:
  „Una icoana Maica Domnului, fericată în argint, Una candela tij de argint, Patru ineli cu diamant, Una parechi cercei cu mărgean, Un fermual, Două brățele de aur, Una perechi de cercei cu coletul lor, Una alesida de aur, 12 linguri, 12 cuțite, 12 furculițe,
  12 lingurițe, 1 lingura mare, Un paneraș lucrat în ajur, Una lada mare, Șasă tingiri de aramă, Două tablale de Liptca, 6 sfeșnice,
  Un lighean, Un ibric de alamă, Un salop de atlas, 7 rochii de matasă, 1 rochie de alibet, 8 straie de cit, 2 măsuți de cărți, 3 tacâmuri de masă, Pânză de fabrică, 4 tacâmuri, Pânză de casă, 24 bucăți – cămăși și fuste, 4 bucăți scorturi, 2 scrinuri, 2 salteli, 2 oghealuri, 3 rânduri prostiri, 8 perini cu trei rânduri de feti, 3 capeli, 7 șaluri și unul turcesc, 2 mindiri de lână.
  8 prosoape, 1 gardirop, 10 părechi scarpe de tot soiul, 12 părechi colțuni, Sticlării și farfurii, Bani în numărătoare înaintea cununiei 1.500. de galbeni, Bani în numărătoare în ziua cununiei la 29 iunie anul 1840, rest 1.500 de galbeni. Adică în bani 3.000 de galbeni și zestre în haine și obiecte.”

  A avut 11 copii. Unii din frații și surorile lui Eminescu au fost secerați de boli incurabile în secolul al XIX-lea, sau au suferit toată viața de afecțiuni grave.

 6. @singur:
  Daca nu iti place Reuters,
  „Two years later, TASS’s membership in Reuters Connect came under scrutiny in the wake of the 2022 Russian invasion of Ukraine; Politico reported that Reuters staff members were „frustrated and embarrassed” that their agency had not suspended its partnership with TASS.”,
  nu servi de la ei stiri!
  Si eu ii evit, citesc selectiv din sursele mele.
  Cere ziarului link-ul la articolul de la Reuters!
  Trebuie sa aiba transparenta, sa citeze sursa. Altfel este calcarea dreptului de copyright si dezinformare, nu informare chiar daca este adevarat ceea ce sustin.
  Nu toate practicile sunt oneste. Nici macar in media. Eu de exemplu nu servesc Cristoiu indiferent de ceea ceea ce ar spune. Nu are credit in fata mea.

 7. Ce credeti, are sanse vaduva Navalny sa schimbe regimul in Rusia ?
  Haideti, luminati-ne si pe noi.

 8. Haha, valeu popor ca s-a trezit axonu si a trecut degraba la butoane potrivit mercurialului de la pravalia rusnaca! Ia lumineaza tu lumea pasarica, dar repejor pana nu se stinge buleftrica in bordei!

 9. Mioritzo , eu nu cred nici un politruc , nici un giurnalist , gresesc ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.