Manager de spital reținut pentru corupție

Medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, a fost reţinută, marţi, de procurorii de DNA Suceava pentru infracţiuni de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, Adăscăliţei este urmărită penal în dosarul fraudării examenelor de angajare în unitatea medicală din Botoşani, în care au mai fost reţinuţi pentru corupţie şi fostul manager al spitalului, Doina Caba, fostul director de îngrijiri, Coca Stela Crîşmaru, dar şi doi medici şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei.

Reţinerea managerului Spitalului Judeţean a avut loc în urma unor percheziţii făcute în cursul dimineţii de marţi atât în biroul ei, cât şi la locuinţa sa.

Monica Adăscăliţei a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” în luna august a anului trecut, în urma scandalului privind decesul în Maternitatea Botoşani a Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care ajunsese la spital în stare gravă, dar a fost ignorată de medicul de gardă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. N-avem medici,n-avem medici! N-avem 20.000 de euro pentru siaga la spitalele de stat. In fiecare an intra la rezidențiat 5.000 de medici și termina ca specialiști vreo 4.000 de medici! Unde o iau la vale medicii specialiști? Fac al doilea rezidențiat, se angajeaza la privat sau iau drumul pribegiei fiindcă la stat trebuie sa dai spaga 20.000 de euro pentru un post. Corupție la maxim! De ce nu organizează ministerul sănătății examen de ocupare a posturilor de medici specialiști din spitale! Ca sa ia șpagă managerii!

  2. In curand, la cum sunt haituiti de „justitea” coloniala medicii autohtoni, puscariile vor avea medici mai buni ca spitalele publice!
    „Unde te-ai operat?”
    „La Rahova, ca era o echipa de specialisti mai buna!”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.