Managerul Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, premiat

𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐑𝐚𝐧𝐢𝐧, regizor, scenograf și manager al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, a primit 𝑷𝒓𝒆𝒎𝒊𝒖𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑺𝒄𝒆𝒏𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒆, acordat de 𝑼𝒏𝒊𝒖𝒏𝒆𝒂 𝑨𝒓𝒕𝒊𝒔̦𝒕𝒊𝒍𝒐𝒓 𝑷𝒍𝒂𝒔𝒕𝒊𝒄𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒂.
Gala de premiere a avut loc zilele trecute la Muzeul de Artă din Timișoara și a reprezentat cel mai important eveniment cultural al forului reprezentativ al artiștilor vizuali profesioniști din România.
Evita – Tango (2022, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște), Don Juan (2022, Teatrul de Vest Reșița), Dispariții (2023, Teatrul „Sava Ognyanov” din Ruse, Bulgaria), Argonautas (2023, coproducție româno-coreeană, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște) sunt principalele spectacole, din ultimul an teatral, pentru scenografia cărora i-a fost decernat premiul.
Gala Premiilor, cel mai important eveniment cultural organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, s-a desfășurat anul acesta la Timișoara – Capitală Culturală a Europei.
Evenimentul a avut loc pe data de 15 septembrie 2023, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă din Timișoara. Gala Premiilor UAPR este susținută de Ministerul Culturii și are parteneri instituții importante ale vieții culturale și educaționale din Timișoaraꓽ Muzeul Național de Artă, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Timișoara, Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, Filiala Timișoara a UAP din România.
Manifestarea a fost transmisă în direct de TVR Timișoara.
Cu acest prilej Uniunea Artiștilor Plastici din România a acordat și titlul de „Prieten al Artelor” unor personalități și instituții care s-au remarcat în susținerea culturii naționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

 1. va reamintim cu aleasa consideratie si deosebit respect:
  Teatrul Tony Bulandra Târgovişte
  este langa Zid,
  langa unitatea militara terrorista care i-a captusit pe cei 2 ceausesti cu
  pedeapsa cu moartea.

  (Targoviste trebuie tamaiat,
  daca se spovedesc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.