Dacă nu mai știi ce să mănânci, ai nevoie de ceva rapid și relativ ușor, mâncarea de vinete poate fi o soluție. Mai ales că nu ai nevoie de mari abilități de chef.
Ingrediente:
Vinete – 1 kg, ardei dulce – 500 g, roșii – 700-800 g, ceapa – 2 buc, usturoi – 4 catei, pătrunjel – 1 legătură, sare, piper după gust.
PREGATIRE
Curata vinetele de coaja si taie-le in felii de 0,5 cm grosime. Adauga sare, pune-le intr-un bol si lasa-le sa elibereze zeama. Curăță ardeiul din semințe și taie-l în fâșii.
Puneți pe o farfurie, lăsând puțin pe fundul cratiței.
Macină usturoiul cu răzătoarea sau printr-o presă, adaugă pătrunjel tocat și amestecă.Apoi, adăugați un strat de vinete, apoi piper. Presara patrunjel si usturoi, adauga sosul etc. Acopera cu un capac si pune la foc mic.
Mancarea rapida…care ia cel putin o ora sa prajesti rondelele de vinete…daca adaugai carne tocata iesea musaca de vinete.
Cine nu a trecut macar ca observator prin bucatarie totul i se pare usor, rapid…un amanant e grea la ficat/fiere pt unii..