Manda scapă cu prescripția. La fix

ÎCCJ a dispus definitiv încetarea procesului penal, ca urmare a prescrierii faptelor, împotriva europarlamentarului PSD Claudiu Manda, într-un dosar în care este acuzat că ar fi intervenit, pentru a obţine voturi la alegeri, pe lângă directorul AJPIS Dolj în favoarea mai multor persoane care au încasat un ajutor social necuvenit, conform Agerpres.

Claudiu Manda a fost reprezentat în instanţă de un avocat din oficiu, onorariul acestuia în cuantum de 942 lei urmând să fie plătit de statul român.

În acelaşi dosar, judecătorii au dispus achitarea lui Marius Nicolae Simcelescu, fost director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, care primise la instanţa de fond, în iunie 2023, o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

De asemenea, magistraţii au lăsat nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de AJPIS Dolj.

Instanţa supremă a aplicat în acest caz două decizii ale Curţii Constituţionale şi o hotărâre a Instanţei supreme privind prescrierea faptelor.

Acuzațiile DNA

Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2021 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. El era acuzat că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Dolj a PSD, ar fi intervenit, la data de 5 iunie 2015, pe lângă directorul AJPIS Dolj, Marius Nicolae Simcelescu, simpatizant şi militant al aceluiaşi partid, ocazie cu care şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurgeau din calitatea de preşedinte al organizaţiei judeţene, pentru a-l capacita pe director să se implice în soluţionarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti, lucru pe care directorul instituţiei l-ar fi făcut prin încălcarea legii.

Claudiu Manda este şeful PSD Dolj şi candidează pentru un nou mandat de europarlamentar pe lista comună PSD-PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. se putea Olgutul sa ajunga la parnaie? Il voteaza iaras oltenii, fala tarii!

 2. Intrebarea pe care sint convins ca multi romani si-o pun este ce a facut pt. Romania si pt. romani acest individ Claudiu Manda Olgutu ,cit timp a fost europarlamentar.Cit tupeu si obraznicie poate avea Olgutu ca sa mai aibe pretentia sa fie din nou la Bruxelles ? De ce nu este informat poporul roman de ce a facut fiecare europarlamentar roman, care datorita voturilor date de romani ,acesti politicieni au ajuns sa fie europarlamentari la Bruxelles ? Fiecare din acesti europarlamentari care au fost la Bruxelles, ar trebuii sa isi prezinte in fata celor care i-au ales, tot ce au facut ei acolo pt. tara si oameni si de abia dupa asta sa mai ceara inca un mandat .

 3. Dizgratios , scarbavnic , insipid personaj …..

  OLGUTA – sa tii incuiat dormitorul .

 4. Și vreți să-mi spuneți mie ,că acești indivizi mai sunt in preferințele cetăților cu drept de vot ,in așa în încât să obțină pe bune peste 50%nici draku nu mai alege aceste cancere politice și alogene

 5. Javra asta a fost dacă nu mă înșel a fost șeful comisiei de control Sri din bordelul de la Casa Poporului.Pe vremea lui Hellvig altă jigodie care nu a venit o dată să dea raportul în Parlament timp. Ii ținem minte pe trădători!

 6. nulitate . A fost europarlamentar 5 ani 2019-2024 . N-a existat ,nu a vorbit ,nici un interviu sau luare de pozitie . Zero activitate ,trimis de Romania . Prezent NUMAI LA CASIERIE SAU CANTINA ! Si mai vrea un mandat . PS :Nu dati girul la SCUR SURI …

 7. Manda scapă cu prescripția?
  -adica l-au divortzat de Olgutza,
  a scapat de pedeapsa?

 8. Câte mii de dosare s-au prescris de când Predoiu goghiu ai peneleului au luat ministerul justiției! Nu e normal într-un stat sa nu pedepsești faptele penale, asta e o amnistie gen dragnea

 9. Multi politicieni au fost nenorociti cu dosare lucrate de oamenii lui Coldea si Luluta, unul autor de protocol securist iar altul executant fidel. Inca nu se stie daca procurorii actuali din DNA nu se inchina in continuare la acel protocol.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.