Marcel Ciolacu: „Cred că o să avem un candidat comun PSD – PNL” pentru Primăria Capitalei

Adio, Firea candidat? Liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat convingerea marţi că o să fie un candidat comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este de acord cu un candidat comun PSD – PNL la alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti, Ciolacu a răspuns: „Eu cred că o să avem un candidat comun”.

În privinţa sectoarelor Bucureştiului, el a menţionat că încă nu s-a decis în coaliţie dacă cele două partide de guvernare vor susţine candidaţi comuni.

Premierul a mai fost întrebat dacă PSD ar accepta ca acest candidat comun la Capitală să fie un om de afaceri.

„Este incorect din partea mea şi a domnului Nicolae Ciucă să discutăm întâi cu presa aceste lucruri şi apoi cu colegii noştri în coaliţie. Aţi văzut şi data trecută, imediat după decizie am venit în faţa presei şi am răspuns la toate întrebările dumneavoastră”, a arătat Marcel Ciolacu.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că, până în acest moment, nu a fost finalizată analiza privind un candidat comun al coaliţiei pentru Primăria Capitalei, menţionând că a discutat cu omul de afaceri Dan Ostahie, iar liberalii vor continua să aibă astfel de întâlniri, pentru că este nevoie în politică de oameni care „au performat în diverse domenii de activitate”.

„Până în acest moment, nu avem încă o analiză finalizată, fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluţie astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat care să câştige alegerile”, a afirmat Ciucă, la Palatul Parlamentului, întrebat în legătură cu discuţiile legate de candidatul comun pentru Primăria Capitalei din coaliţie şi dacă a fost găsit acest candidat.

Despre discuţia pe care a avut-o cu omul de afaceri Dan Ostahie şi dacă acesta ar fi o variantă pentru Primăria Capitalei, liderul PNL a spus este nevoie de implicarea în politică a oamenilor care „au performat în diverse domenii de activitate”.

„În acest moment, vreau să vă spun că am văzut toate discuţiile şi tot ceea ce s-a relatat, Partidul Naţional Liberal va continua să aibă astfel de discuţii pentru că avem nevoie în politică de oameni care au performat în diverse domenii de activitate, iar domnul Ostahie este un antreprenor de succes în România şi, dacă va considera şi va aprecia că poate să facă pasul către politică, va fi foarte bine, dar nu i-am propus fie candidat. Mi se pare corect şi normal faţă de orice om, nu doar de un om de afaceri, să fie consultat, să fie întrebat dacă poate fi sau nu sondat”, a adăugat liderul PNL.

Potrivit acestuia, deciziile se vor lua prin vot, după discuţii în partid.

„Ţineţi foarte bine minte că de fiecare dată când au fost decizii de luat, nu le-am anunţat şi nu am considerat că este de responsabilitatea unui singur om să ia o decizie. Toate trebuie discutate la nivelul partidului, să se pronunţe conducerea partidului prin vot cine va fi sau nu va fi selectat pentru o astfel de poziţie”, a explicat Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Inpertinenta asta de Firea se incapatineaza si insista cu obrazare sa ajunga la Primaria Capitalei.Stie foarte bine ca asa ceva nu se va intimpla niciodata ,dar ea continua sa insiste obraznic si cu mult tupeu.

 2. Cred ca si femeile s-au saturat de incompetenta PSD.
  Firea este cea mai dezaprobata faptura prin manifestarile de cancan pe care le are. Caminele groazei dau de gandit electoratului care are de balansat si slujba si familie. Se Va ocupa aceasta de ceva in afara de propria bunastare?
  Undeva la ea ceva nu se potriveste cu scaunul, cu sarma. La ce ne trebuie sa stim ce aceste amanunte? E vulgar!
  Ca femeie m-as simti degradata sa fiu comentata in chiar intimitatea mea. Dar nu Firea, ceea ce este nu doar atentat la pudoare ci de-a dreptul obraznicie.
  Sa te tot fatai in public stiindu-ti antecedentele, nu e decat o alta dovada de inconstienta.

 3. Firea are pe maini sangele alora omorati in azile. parca asa se zicea, ca ea cu Pandele erau la curent cu ce se intampla, nu? macar ca a tipat Marian Ceausescu la sefa aia de azil si tot e o pata pe fata doamnei Firea.
  se vede tot mai clar ca oamenii vechi de la putere nu pot fi dati la o parte, ca prostii voteaza, desteptii profita.
  salutare

 4. Nu poate fi niciodata Firea primarul general al Bucurestiului atita timp cit doamna a fost informata de tot ce se intimpa in acele Camine sau Azile de batrini din Voluntari si informatia primita a tinuto in secret ,nici macar lui nenea Pandelica sotul si primarul orasului nu ia spus nimic.Am auzito cu totii cind a recunoscut asta la emisiunea data la TV unde doamna Alexandrescu a intrebato.Asa ca Firea a recunoscut cu gurita ei si pt. asta inca nu a raspuns penal in fata justitiei.Este la fel cum cineva ar stii cine a comis o crima si nu spune .

 5. Un candidat independent si tehnocrat va fi acceptat de ambele partide. Ar readuce armonia in coalitie. Iar daca Ostahie va accepta (nu este sigur) atunci ar fi varianta castigatoare cunoscuta anticipat. Nicusor ar fi liber sa-si ia catrafusele si sa se intoarca la el acasa. Toata lumea stie ca l-a adus secu cu pluta in Bucuresti.

 6. Si’ase … „pas cu pas” ni’ntoarcem la origini / ‘nainte di ’89 … tricute fix !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.