Marea Britanie revizuiește declarația care a inflamat spiritele

Premierul britanic Rishi Sunak a dezminţit duminică vreo intenţie a guvernului său de a desfăşura instructori militari în Ucraina, el venind astfel cu clarificări după o declaraţie a ministrului său al apărării care a sugerat că instructori militari britanici ar urma să pregătească trupele Kievului direct pe teritoriul ucrainean, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Sunday Telegraph, ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, numit luna trecută în acest post, a declarat că doreşte să desfăşoare instructori militari în Ucraina, suplimentar faţă de instruirea militarilor ucraineni în Marea Britanie şi în alte state occidentale. El a mai spus că există posibilitatea de a oferi programe de instrucţie armatei ucrainene direct pe teritoriul ucrainean şi că a avut o discuţie în acest sens cu comandanţii armatei britanice.

„Vorbesc astăzi despre aducerea instrucţiei mai aproape şi de asemenea chiar în interiorul Ucrainei. Mai ales în vestul ţării, cred că oportunitatea acum este de a aduce mai multe lucruri în ţară”, a adăugat ministrul intervievat.

La câteva ore după publicarea interviului, premierul Sunak a precizat că nu există vreo intenţie imediată de a trimite în Ucraina militari instructori. „Ceea ce a spus ministrul apărării este că ar putea fi într-adevăr posibil într-o zi în viitor să facem o parte din această instrucţie în Ucraina”, a nuanţat Sunak într-o declaraţie dată presei la începutul congresului anual al Partidului Conservator, care se desfăşoară în oraşul Manchester.

„Dar este vorba despre ceva pe termen lung, nu aici şi acum. Niciun soldat britanic nu va fi trimis să lupte în actualul conflict” dintre Ucraina şi Rusia, a adăugat Sunak.

După declaraţia ministrului britanic al apărării, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent numărul doi în Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse, a ameninţat că trupele britanice din Ucraina vor fi ţinte legitime pentru armata rusă.

În cadrul ajutorului militar furnizat Ucrainei pentru a o susţine în războiul cu Rusia, pe lângă arme şi muniţii Marea Britanie oferă armatei ucrainene programe de instrucţie cu o durată de cinci săptămâni. Armata britanică a pregătit anul trecut circa 20.000 de soldaţi ucraineni în cadrul acestor programe şi intenţionează să instruiască mai departe un număr similar de soldaţi.,area

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

22 de Comentarii

 1. O da acum la intors premierul musulman ,nici ei nu stiu ce vor.Nu doresc sa caracterizez acest popor ,dar cine a trait acolo mai mult timp, va poate spune foarte multe despre educatia si comportamantul englezoilor.

 2. Dă-o la întors, după ce te-a luat gura pe dinainte. 😁 Adică bagă şi minciuna, că poate nu s-or prinde fraierii. Adevărat caracter de politician. Măcar asumă-ți ce ai zis!
  Iar în altă ordine de idei, nu pricep ce ar avea de învățat soldații ucrainieni, de la poponarii ăia din armata engleză, care n-au văzut război decât la televizor!

  • Pentru ca UK a fost mereu civilizatoriu-educationala cu lumea … cucerita crestineste-ANGLICAN, de ei ?
   Asa a fost numit de lumea UK (commonwealth-ul de azi = coloniile de ieri)

 3. Nu știam de unde mi-e cunoscută fața ^garoiului . A fost și prin Ferentari cu Alba-Neagra , până s-ajungă în Anglea .

  • 😜👍🏻.kronkanu’ ăsta cu alba-neagra e din Oltenița.Lu’ unchiu-su i se zice ilici.

 4. Mai ramine doar de stabilit doar cind le vor lua rusi „glanda” instructorilor britanici : la orele de teorie sau la cele de practica ?

  • ..cum era?”avaramuuu,uuu,avaramuuuu,uuuu!”sau „abaramuuu!abaramuuu!am uitat-să caut pe youtube pe Raj Kapoor(redivivus)

 5. Rau a ajuns imperiul britanic daca descultul asta este premier!!!! S-a mutat Raj Kapur in Downing street!

 6. Domne, sint pline ministerele britanice de puradei din astia, e ceva de groaza ! Si cred ca n-au fost necesare decit vreo citeva pirande sosite de prin Rajastan, care au puiat ca iepuroaicele pe malurile Tamisei !

 7. ”armata britanică a pregătit anul trecut circa 20.000 de soldaţi ucraineni” … și le-a ajutat la ceva???? Oare câți dintre ei mai trăiesc??? „În prezent, o coloană de tancuri sau o coloană de trupe care avansează poate fi descoperită în decurs de 3 până la 5 minute și lovită în alte 3 minute”, a spus adjunctul generalului Kirilo Budanov. „Rata de supraviețuire a forțelor aflate în mișcare nu este mai mare de 10 minute”, a subliniat el. Deci????

 8. Ziua in care Fentanilul a fost la reducere. Tot acum un ministru lăuda marile performante ale economiei britanice , uitând să spună ceva de inflatie, prețuri și celelalte realizări ale ultimilor guverne progresiste. Guverne care s-au schimbat cam cum schimbă sosetele ( traditionale) britanicii.

 9. „CINE ȘI CE E ACESTA?” MĂCAR ÎMBRĂCAȚI-L MAI DE DOAMNE AJUTĂ ȘI DAȚI-L CU PUȚINĂ FĂINĂ PE OBRAZ,,NICI ENGLEZI NEAOȘI NU SUNT MIS-STERII LUMII DAR TOTUȘI…!? ȘI APOI RAJ KAPUR ERA MULT MAI ALBINEȚ!OHH MY GOD!

 10. nici nu va imaginati ce de lovele pierd astia daca nu-i scot pe rusi de pe resursele cumparate de ei de la ukrainieni…eheeee
  fonduri de pensii se topesc…deh…

 11. Arata ca Raj Kapoor in „Prietenii mei elefantii” tin minte dispretul lui Biden fata de el la vizita-n Irlanda atunci cand gasise cineva hartia aia secreticiosa ,cu pozitile agentilor SECRET SERVICE 🙁 din paza lui JOE (nici nu i-a dat mana yankeul cu brunetul)
  … Kapoor asta, o sa dea o palma City-ului londonez currand … prea curand = toate eforturile lui BORIS vor fi in zadar, dupa 🙁 !
  😀
  nu frumos sa te iei de etenia 😉 , boala, inteligenta sau aspectul fizic al cuiva 🙁 …insa chiar are urechile PRASHTIE „englezul” :))) … hahaha !
  SHALOM !

 12. Daca poti rade de tine insuti CE te-ar oprii sa razi, fara rautate, si de altii ?
  SHALOM !❤️❤️❤️

 13. S-au cacat pe ei de frica dupa ce rusii au spus ca militarii englezi vor deveni tinte legitime pentru rusi.
  Acum o scalda ca la Ploiesti(parca asa era o vorba)…

 14. Ce mai remake ar iesi la „O floare si doi gradinari”, cu Ursula (putin mai bronzata), Rishi si Marcel in rolurile principale !

 15. Sonat sau Sunak e diar servitirul satanei incorobate care su-a omorat nevasta. Servitirul doar executa si duce olita cu rahat.

 16. Sonat seu Sunak est servus satanae coronatae qui occidit uxorem suam. Servus iustus exsequitur et stercore ollam portat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.