Marea dorință a lui Roger Federer

Fostul mare tenisman elețian Roger Federer îşi doreşte ca într-o zi să fie căpitanul echipei Europei pentru Cupa Laver, dar elveţianul nu are planuri imediate să-l înlocuiască pe Bjorn Borg, transmite Reuters.

Federer, care a ajutat echipa Europei să câştige trei titluri în Cupa Laver, învingând Echipa Lumii, va fi prezent la ediţia din acest an de la Vancouver, unde vineri va avea loc o festivitate care să marcheze un an de la ultimul meci competitiv al campionului elveţian cu 20 de Grand Slam-uri câştigate în carieră.

În acea partidă, Federer, 42 ani, a făcut pereche cu Nadal la dublu şi s-au înclinat în faţa perechii Jack Sock/Frances Tiafoe din Echipa Lumii.

”Există ceva în mine care este Echipa Europei. Sunt fericit dacă Echipa Lumii câştigă, nu mă înţelegeţi greşit, dar cumva simt asta în adâncul sufletului, vreau ca Europa să câştige. Îmi place să fiu în sfera tenisului. Poate într-o zi voi fi căpitanul echipei. Nu există planuri deocamdată, dar cred că ar putea fi destul de frumos”, a spus Federer.

Începând cu 2017 s-au disputat cinci ediţii ale Cupei Laver, primele patru fiind câştigate de echipa Europei şi ultima, din 2022, de echipa Lumii.

Legendarul suedez Bjorn Borg este căpitanul Europei, iar marele său fost rival american John McEnroe conduce Echipa Lumii.

Pentru ediţia 2023, cele două echipe au următoarea componenţă:
Echipa Europei: Andrei Rublev (Rusia/numărul 6 ATP), Casper Ruud (Norvegia/9), Hubert Hurkacz (Polonia/16), Alejandro Davidovich Fokina (Spania/25), Gael Monfils (Franţa/142), Arthur Fils (Franţa/44).
Căpitan: Bjorn Borg (Suedia); vice-căpitan: Thomas Enqvist (Suedia).

Echipa Lumii: Taylor Fritz (SUA/8), Frances Tiafoe (SUA/11), Tommy Paul (SUA/13), Felix Auger-Aliassime (Canada/14), Ben Shelton (SUA/19), Francisco Cerundolo (Argentina/21), Christopher Eubanks (SUA/32, rezervă), Milos Raonic (Canada/322, rezervă).
Căpitan: John McEnroe (SUA); Vice-căpitan: Patrick McEnroe (SUA).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.