Marea greșeală a Simonei Halep! Episodul New York

Jurnalistul sportiv Iulian Anghel a făcut o radiografie a perioadei în care Simona Halep a colaborat cu antrenorul Patrick Mourtaglou, fiind absolut evident, în opinia sa, că i-a fost fatală această colaborare Simonei Halep. Iulian Anghel a punctat că „tot în perioada Mouratoglou, Simona Halep a divorțaț, cu două luni înaintea de o nuntă fastuoasă programată la Sinaia. Toni Iuruc a fost super băiat și n-a povestit ce s-a întâmplat la New York”.

Iată analiza, integral:

Am scris cu destulă strângere de inimă chestiile astea și este fix părerea mea personală:
• Simona Halep s-a dopat! Cum, necum, voit, nevoit s-a dopat! Sau a fost depistată pozitiv, ca să folosim expresia de catifea.
• Este exclusiv vinovată pentru tot ce i se întâmplă!
• Din orgoliu sau alte interese nu-și asumă vina! Public!
(vinovată e și dacă s-a dat pe mâna altora, care au trădat-o)
• În jurul ei s-a format o tabără de apărare absolut inutilă și aș spune ușor jenantă. Nu interesează nici pe dracu si nici pe tac-su de la TAS, ITIA, WTA etc. că George Cosac, Adrian Marcu, Bogdan Stelea, Jaqueline Cristian sau mătușa de țară se jură pe tot ce prind că Simona e nevinovată.
• Nu sunt de acord nici cu personaje gen doctorul Pompiliu Popescu, care a dat niște declarații atât de toxice că ar infecta și penicilina. Circul Serenei Williams e mizerabil, de asemenea.
• Viitorul se prezintă sumbru pentru Simona din punct de vedere sportiv. Posibil/probabil va reveni cândva, peste un an-doi-trei- pe teren, așa ca să nu iasă defintiv pe ușa din dos. La un turneu din România, de 125 WTA, poate juca și la 40 de ani.
• Adevărata Simona Halep, jucătoare cel puțin de Top 10 mondial, nu mai există. Cu părere de rău cariera ei la nivel înalt cred că s-a terminat. Nu săptămâna aceasta, ci mai demult.
• E absolut evident că asocierea cu Patrick Mourtaglou i-a fost fatală Simonei. Omul a vrut monopol pe ea, iar Halep a acceptat. A înlăturat tot ce avea lângă ea de când era copil. A dat-o afară pe Virginia Ruzici, care era managerul ei de când avea 17 ani și nu făcuse nimic în tenis, l-a executat pe Teo Cercel, pe care-l mai dăduse afară de vreo trei ori, dar care îi era fidel până la moarte. A înlăturat tot ceea ce putea fi măcar a doua părere! Simona a ajuns la vorba aia: Să te ferești de darurile grecilor!
• Tot în perioada Mouratoglou, Simona Halep a divorțaț, cu două luni înaintea de o nuntă fastuoasă programată la Sinaia. Toni Iuruc a fost superbăiat și n-a povestit ce s-a întâmplat la New York.
• Nu insinuez că Halep ar fi avut vreo legătură intimă cu Mouratoglou, nici vorbă de așa ceva, doar că omul a dereglat-o complet, a dus-o într-o lume cenușie, controlată doar de el, cu combinațiile lui exclusiviste, iar ea a mizat total pe o carte necâștigătoare. Mai rău, chiar distructivă. Dureros, făcând-o să uite de tot. Cei care plâng acum pe umărul ei, puteau să o tragă de mânecă atunci, dar n-au făcut-o. Sau poate au făcut-o și s-au lovit de un zid.
• E greu de înțeles cum, Simona, jucătoare consacrată, s-a pus cu totul în mâinile unui antrenor considerat top, dar personaj totuși dubios. Dintotdeauna! Stai, mă frate, că sunt Halep, am 30 de ani și 23 de titluri WTA, două Grand Slamuri, până să te cunosc pe tine Mourtagloule. N-am venit cu pluta la academia ta! De ce ți-aș da ție toate drepturile asupra mea?
• La fel de greu de priceput e și de ce timp de un an ne-a spus aproape obsesiv că e nevinovată și n-a luat nimic, când raportul ITIA arată clar că a luat. Adevărul a ieșit la iveală, după cum spunea chiar ea, dar cu pete prea murdare.
• În esență, Simona e un om simplu și bun, cu un PR interior prea puțin cizelat. A fost învățată să muncească, n-a știut niciodată să fie populară decât prin rezultate, a fost stingheră cu celebritatea chiar și în cele mai mari momente ale carierei ei. Mi se pare complet debusolată la momentul actual. Nu merită să dăm în ea doar pentru că nu știe ce să mai spună. Într-o zi poate o va face. Dacă nu, tăcerea o va apăsa pe ea.
• Pentru mine, care am cunoscut și zâmbetul ei minunat, dar și ciufuțenia ei regală, fiind prezent la câteva turnee de Grand Slam, Simona Halep rămâne o mare sportivă. Emoțiile, bucuria, lacrimile, tensiunea, mândria de a fi compatriot cu ea nu mi le poate lua nimeni. Sunt fericit că i-am fost alături în Australia, la New York, Paris, Madrid și oriunde am mai avut norocul. Când a câștigat, m-am simțit și eu învingător! Mâine dacă mă întâlnesc cu ea pe stradă o iau în brațe. Peste cinci ani, la fel, orice verdict ar da TAS!
• Mare parte dintre români cred că gândesc la fel. Faptul că ne trezeam la 3 dimineața sau stăteam până la 2 noaptea să o vedem, că eram în metrou sau la volan și căutam pe net rezultatul meciului ei, au fost bucurii ale vieții. Mici, dar însemnate. Am râs cu ea, am plâns cu ea, ne-am dat mari cu ea, am uitat de neajunsuri, de supărări cu ea. A fost numărul UNU mondial, nu o zi sau două, ci săptămâni la rând. O greșeală pe care a făcut-o la final, poate prostească, sigur indubitabilă, nu ne poate lua asta. Vom putea povesti oricând cu bucurie copiilor, nepoților și strănepoților despre meciurile Simonei Halep. Nu facem niciun păcat, ba din contră, îi încurajăm să creadă în ei, în șansa lor. Simona nu e o rușine națională și nu va fi niciodată!
• Datorită ei, mii de copii s-au apucat de tenis în ultimii zece ani, datorită ei am aflat și noi ce e ăla clasament live, cine e Ostapenko sau Garcia, unde se află Bod Homburg ori Hertogenbosch, cum se ajunge la Turneul Campionilor și multe alte lucruri care ne-ar fi trecut pe lângă ureche precum o știre despre alegerile electorale din Burkina Faso. Halep a generat o emulație națională, ne-a dat hrană tuturor. Sufletească sau financiară. Am scris sute de mii de știri despre ea, am făcut audiențe, s-au cumpărat drepturi tv , au venit reclame, donații, acțiuni umanitare, etc. A fost parte importantă din România ultimilor zece ani.
• Teoretic, Simona nu ne datorează nimic, tot ce a reușit a reușit prin propriile surse, sentimental ne datorează iubirea, aprecierea, compasiunea și tot ce i-am oferit fiecare din acel colțișor al inimii pe care i l-am dedicat. Sunt absolut sigur că asta o doare, că a dezamăgit.
• Aceasta este povestea noastră, doar a noastră. Azi, mâine și probabil mult timp, dacă nu pentru totdeauna, John din Oregon, Marcelinho din Sao Paolo, Xi din Shanghai, Ahmet din Abu Dhabi sau Ghepardul Adormit din Sierra Leone când vor da auzi de Simona Halep vor da un google scurt și primele 150 de referiri la ea vor fi legate de dopaj. Drept pentru care nu le va fi niciodată un erou. Și nici un exemplu de urmat. #pentruei
În fond, fiecare își alege singur locul în istorie.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Ioana Radu 8277 Articole
Author

42 de Comentarii

 1. O analiza extraordinara care pune adevarul la locul lui.
  Toti parerologii trecuti si viitori ar trebui sa citeasaca ceasta analiza si apoi…sa taca !

 2. asa o simti dl.Anghel… dar NIMIC nu va mai exista ca triumful d-lor ION TIRIAC si ILIE NASTASE ! ei sunt si marii campioni si-atentie-si mari CARACTERE!
  ei doi si echipa de handbal au scris istorie in sufletele romanilor

 3. Exceptionala analiza imbinand obiectivul cu subiectivul sentimental…De la un RASIST precum AGENTUL SOVIETIC Rammstein din HAITA hemo roida ANTISEMITA, RASISTA in general, a Cpt core nu era de asteptat alta DEJECTIE, la fel nici de la GEAMANUl lui Rammstein,
  „zaltukin” care IDOL LATRAizeaza doi AGENTI MULTIPLI, unul GENERAL DE SECURITATE in 1990, azi precis MARESAL si celalalt GENERAL
  de contrainformatii militare!!! MONSTRII care si MORAL-CARACTERIAL sunt de o abjectie respingatoare…

 4. Pentru un sportiv de performanta, un vaccin este dezastru. Doua sunt incheierea carierei. Altii au murit deja practicand ce iubeau. Asta e cireasa de pe tort, pe langa alte probleme ale ei.

 5. Pai saraca a vazut ca „tratamentul” dureaza de ani de zile la Serena si ca nu a fost prinsa, asa ca a riscat pe mana antrenorului Serenei… A uitat un singur lucru: ca ea (Simona) nu face parte din „rasa” ariana americana, care-si permite sa se rasteasca la controlorii WADA si la presedintele WTA !
  Pe de alta parte, poate e bine asa: a ramas feminina ! Altfel, dupa inca vreo 5 ani cu acel tratament, ar fi aratat ca Serena, o femeie-barbat cu „bile”…
  Hai Simona !

 6. stii din proprie experienta ca a fost eroarea parintilor tai si daca esti cetatean roman a Romaniei sa-ti dea cetatenia…

 7. Foarte corect consider ca a scris dl Iulian.

  Fiecare dintre noi sa ne analizam pe noi, unde suntem, unde am ajuns, pe ce cai am facut-o si mai usor cu aruncatul pietrelor.

 8. Iulian ANGHEL = altul care INTOXICA. E drept ca Simona Halep e insuportabila ca personaj public si privat, însa de drogat, NU S-A DROGHAT. COLAGENUL NU-I SUBSTANTA DOPANTA. Respectivul ANGHEL face parte din sistem. Amestaca lucrurile pâna la greata. Daca e de facut procesul tipei, de ce nu se refera la viata ei PERSONALA, ratata, la vârâtul ei în casatoriile altora, si, cred, si-n petreceri de grup, deocheate. La banii care i-au luat mintile, dar în viata PERSONALA. Ori, ca sa-ti permiti asemenea lucruri condamnabile în viata PERSONALA, si repet, PERSONALA, e la mintea cocosului c-ai nevoie de PUTERE. De seductie. De care Halep nu-i în stare, pe care n-o are. Si-n plus, Simona Halep n-a avut si n-are un partid, n-are finantari publice, în fata ei S-AU DESCHIS PREA PUTINE USI sau DELOC, asa ca SINGURUL EI REPER, SINGURUL EI SPRIJIN, inclusiv pentru o viata personala de beizadea prost-crescuta, era PROFESIONAL. De asa ceva ORICINE, orice precupeata-si da seama. SINGURUL LUCRU CARE-I PERMITEA sa fie INSOLENTA PERSONAL, era în meserie. Sa fim seriosi. Bill Clinton cu Monica Lewinsky a lui (si-nca MULTE ALTELE) n-a renuntat la viata publica. Marii criminali actuali, de la Bush, la Robinette si UrSSula, nici nu se gândesc sa depuna armele, si-ca si mai grav, nimeni nu le cere s-o faca. Si-n tara, lui Iliescu, Nastase Adrian si complicilor, Isarescu, Ciuca, Ciolacu, Ponta si tuturor restului de gropari ai tarii. Ori, Halep n-a-ngropat pe nimenea. N-a adus nici un prejudiciu PUBLIC, asa ca NICI DE PROCES PUBLIC, de INCHIZITIA ANGLO-SAXONA, N-ARE NEVOIE. Poate prea aproape temporal, însa tipa, daca-i mai ramân bani, poate face o fundatie. Tiriac poate, si el, sa-i faca loc în propriile afaceri. Si @Cotidianul, sa-i puna capat actualei Golgotha. Sperând ca Simona a priceput lectia si n-o repeta. Faptul însusi ca s-ar fi rezumat la Muratoglu dovedeste ca n-are nici cerc personal, nici experienta de femeie.

 9. Cine sunt agentii aia formidabili, bre, damblagiu cominternist? Tiriac si Ilie Nastase? Cert e ca Nastase si Tiriac au fost primii si ultimii tenismeni romani de top alaturi de care am pus suflet….Ei nu au dat impresia ca joaca pe bani in Cupa Davis a caror finala au jucat – o….Agentul termic Ilie Nastase a recomandat public evitarea unui razboi cu Rusia, o dovada ca e intreg la minte. D -aia il proclama agent formidabil un scrib rusofob scelerat si dornic de bombe in cap?…Nu am vizionat vreun meci al lui Halep, nu ma intereseaza si nu conteaza nimic din Sportul romanesc din ultimii 20 de ani.

 10. Autorul e doar un idiot, la fel si cei care comenteaza aiurea.
  Articolul nu abordeaza temele esentiale:
  1. Cu ce e vinovata simona daca a luat un supliment care NU avea voie sa contina nimic interzis?
  2. Avea simona datoria sa faca PERSONAL (din moment ce isi asuma si erorile stuff ului) analiza chimica a tot ceea ce ingurgiteaza?
  3. Cantitatea dovedita e infima sau nu? Putea avea un rol decisiv in victoria pe teren?
  4. A fost pedeapsa deplasata sau nu? Pentru infantilul autor nuantele nu conteaza; or nu e asa din moment ce se da 4 ani sau doar unul (sau sustine ca melodiul e de 4 ori mai slab decat ce a luat simona?)
  5. Exista politica in dopaj? E adevarat ca sunt cazuri similare trecute cu vederea? si cunoscute in bransa?
  Poate chiar redactia cotidianul ar trebui sa aplice un astfel filtru-chestionar (augmentat). Si sa nu ne mai consume timpul degeaba cu articolase ale unor punditi de carton.

 11. Dr. Pompiliu Popescu fost medic al echipei nationale multi ani de zile spune ca Halep are musculatura lucrata atent cu substante.E un specialist.

 12. O analiza proasta, dupa parerea mea. Nu e argumentata, nefacand nici o trimitere la motivarea deciziei, ce convinge si ce poate fi pus in discutie. E o insiruire de pareri. Ca perioada Mouratouglu a fost nefasta e clar, ca a gresit renuntand la persoane care i-au fost loiale iar e clar dar atat. Uneori testele medicale pot fi gresite, nereguaritatile din pasortul biologic nu sunt explicate, cum multe lucruri nu sunt explicate: cine i-ar fi putut da preparatul, unde l-a cumparat, cand apare in sange dupa consum, de ce un expert francez zice ca e nevinovata, etc. Eu cred ca daca a avut acea sustanta in organism i s-a dat fara stirea ei. Iar ITIA a fost, in mod evident impotriva ei. Cei care o cunosc garanteaza pentru ea si nu cred ca gresesc. „Greseala” majora e ca a invins-o pe Serena.

 13. „Datorită ei, mii de copii s-au apucat de tenis în ultimii zece ani”, șî rezultatu’-i că „antrenorii” lor le soog banii părinților (în cele mai multe cazuri cîștigați FĂRĂ NICI UN EFORT)!
  Oare cît contează cîteva mii dă RATAȚI CU RAKETE păstă 10 ani, fără nici o performanță notabelă (o știu pă fiica unei familii dă coledzi dă sirvici – șuolduovieni visători, zero ca profesioniști, da’ buni șpăgari, deci cu acces la salarii mari – a ajuns 900 WTA, șî cu asta s-a ales! șî să nu uităm dă fodbaliatorii kontimporani!), cînd terenurile dă șporți ale școalelor șî liceelor, acu’ tartanizate frumos, stau goale ÎNCHISE CU LACĂTU’ la poarta dîn gardu’ metalic înalt dă tri metri înălțîme, șî cu paznicu’ PARTICOLER, PLĂTIT dîn banii M.E.Î., pîndind dă dupe perdeaua dă la holu’ clădirii, ca nu cumva să intre un elev pă ele?! Ba, să nu mint: în vikende intră pă ele CONTRA ȘPAGA STRĂMOȘEASCĂ 15 APeVijdi borțoși în vîrstă dă 30-40 dă ani, la „unu’ scurt” cu mingea, pă 5 navete dă bere! …că ei e angajații Minsterului Învățămîntului, nu-i așea? …șî la cele 100 dă kile ale lor individual strică mai puțîn tartanu’ dăcît elevii la greutatea dă 50……[Rumburak]

 14. @ axon
  Dar EVIDENT pompiliu nu ne spune si cum ar trebui sa arate musculatura simonei FARA substante! De pilda indicand un alt sportiv.
  Adica ce efect NATURAL au sutele de mii de repetate si grele lovituri cu racheta.
  AR TREBUI SA ARATE SIMONA CA O BALERINA? SI DACA NU ATUNCI CUM?
  Si djokovici se dopeaza, pompilica de carton? Ca nu vad nici o diferenta la muschi in instantaneele luate imediat dupa ce loveste mingea.

 15. @axon
  Pompiliu Popescu aduce în discuție ca argument ca e matematica în probe, iar în realitate tocmai ca nu prea e ce trebuie, el ar trebui sa explice primul.Rezultate (zis)calitative exprimate numeric, eșantioane cu diferențe mari(pe internet sunt exprimate în unități de măsura diferite). Acum ce sa zic, noi l-am cam evaluat și pe axon,nu e prima data când postează, cum e sacul și peticul.
  Si ,daca urmarim cu atenție potopul de observații și argumente fără un suport solid, făcute de indivizi care cauta notorietate, ca alt motiv cat de cat onest eu nu vad, totul incepe sa semene a card de gaste urmarind artagos o vulpe.

 16. Dez axon natul rollasonat scapat recent din Balamukul astral si aterizat in Balta fetida a Brailei unde troneaza pe-o frunza de nufar Ba-Tracianul Al Cibiade care e jumate rene si jumate marius dejectand pe puncte, de data asta jumatatea marius, rene fiind
  din nou intubat…In primul rand jurnalistul sportiv a scris un articol de inalta clasa depasindu-l in talent beletristic pana si
  pe Nea Cornel!!!In al doilea rand, responsabilitatea ii apartine chiar daca NU A STIUT ce supliment consuma!!!Putea sa-si sustina
  APARAREA pe NECUNOSTINTA DE CAUZA si NU PE NERECUNOASTEREA doparii!!! Automat urmau investigatii in randul membrilor echipei ei, Cpt core ar fi zis mai pe romaneste, „team”…Dez axon natul a uitat ca pe vremea CRIMINALULUI COMINTERNIST CONTRA UMANITATII, Ceausescu, dopajul era la ordinea zilei, POLITICA DE PARTID BOLSEVIC valabila in TOATE COLONIILE, inclusiv in IMPERIUL SOVIETIC!
  Simona spre deosebire de MARESAL si GENERAL care cu scandalurile celebre, unul pe teren si in viata privata tumultoasa, celalalt
  cu ESCROCHERIA ORDINARA prin care l-a USURAT pe Boris Becker de 18 milioane DM, ca si cu afacerile SECURITATII cu China BOLSEVICA
  intermediate, cazul cu „exportarea” a 500.ooo de autoturisme Mercedes din stocurile nevandute in China BOLSEVICA, devenind ca si SÖROS-MILIARDAR BOLSEVIC cu PROCURA-deci Simona ramane, vorba fericita a cuiva in PATRIMONIUL MATIONAL asa dificila, inconstanta
  si labila psihic!!! O labilitate care-i determina caracterul dificil si inconstanta!!!Cel mai nemilos ADVERSAR al Simonei e ea insasi…

 17. Ba, AXOANE,

  Esti mai DOBY decat TINE ieri !

  Te ai depasit in Prostie SI RAUTATE.
  E O Cestie …:)
  Chiar nu te credeam in STARE.

  DA’ AI REUSIT !
  IN ABJECTIE …

 18. Da, da Simina e vinovata!!! Cei ce nu sunt cunoscuți nici de oamenii din satul în care s-au născut sau de vecinii de bloc, cei ce nu au transpirat nici o secunda pe terenul de joc, cei ce nu știu ce e beția succesului și amărăciunea înfrângerii, cei ce nu înțeleg visul și nici calea de a ajunge la el, cei ce se considera simbolul moralității, dar care calcă în picioare gesturile nobile ale Simonei, cei ce se pretind patrioti, dar se tem, când sunt in străinătate, sa afirme ca sunt romani, cei pentru care nu s-a ridicat steagul tarii pe catarg și nu s-a intonat imnul national, cei ce nu inteleg ca dragostea pentru sport și performanta te face mai bun și mai frumos, cei ce condamna orice păcat și nu se privesc în oglinda spre a-si vedea barna, cei ce se bucura de neecazul ei, cei ratati, frustrați, ranchiunosi, cei ce nu au cunoscut beția vântului de pe piscuri și zborul vulturilor se simt acum impliniti și satisfăcuți. Simona e alături de păcătoși și de păcat. Și asta le da dreptul lor sa fie reprezentații fair planului pe pământ. Sărmane ființe. Toate trec. Dar ea va rămâne cea mai mare tenismana a României. Despre ea se va vorbi mult și bine. Despre ea se vor scrie cărți. Despre ea se vor face reportaje. Dar despre voie, detractori notori, cine își va mai aduce aminte. Poate, vecinul de bloc sau poate Blocul Democratic National?

 19. Da, se pare ca Simona are marea vina ca s-a dat pe mana dubiosului Patrick Mourtaglou, care se pare ca avea misiunea sa o scoata din circuit. Si Tiriac a remarcat exact perioada in care Mourtaglou a savarsit nelegiuirea, probabil pe bani multi, pentru ca mizele financiare in tenis sunt mari si jucatorii din tarile mici sunt scosi subtil pe bara sau la nivel de figuratie.

 20. Unul dintre prea putinele comentarii care merita luat in seama este cel al Ilenei Rollason. Ea aduce in discutie un aspect trecut cu vederea. Acela ca Simona Halep este, totusi, o femeie, tinara, pentru care aplauzele nu inseamna chiar totul.

 21. @ Contestatarul..Cu Basarabia realitatea este fix cum am scris…Am spus ca nu am vazut niciun meci jucat de Halep caci nu ma intereseaza sportul romanesc dupa 1990. Am reprodus ce a declarat un specialist, medic de echipa nationala. Ce ma priveste pe mine Simona Halep? Ca s-a dopat sau nu, imi este total indiferent.E Capitalism, fiecare e pe cont propriu. Nu imi fac iluzii…@ Charlie. Schizoid, despre sportivii din Comunism s – au scris tone de laturi, din oftica si invidie pentru numarul mare de medalii castigate. Dar nu conteaza decat suspendarile oficiale, capitol la care conduc detasat sportivii din Occident, gen Lance Armstrong dopat in 7 ani de Turul Frantei…

 22. @axon: Cu Basarabia ai spus numai prostii, la fel ca ics. Sinteti cei mai abjecti si mincinosi troli ai propagandei rusofile.

 23. Madam Rollason (14:34) , acum sunt intr-o mare dilema : Simona s-a drogat sau d-ta ?
  Posteaza dupa ce iti trece.(Daca iti trece).
  Cu scuze !

 24. Nu suna ca naiba, Contestatarul sa se converseze cu dez axon natul rollasonat dezamagit ca „nu-l credea in stare” si nici nu mai conteaza in ce privinta, prim matul dejectand numai materii fecaloide…Nu suna ca naiba, ca DELIRANTUL ceausist Anonim sa ignore mizeriile rollasonatei despre Simona dejectand o „apreciere” demna de stalinista abjecta…O executie mai ticaloasa a unei personalitati prin invocarea unor „tare personale” imaginare „nu credeam ca poate fi in stare” nici macar STALINISTUL MONSTRUOS Ileana/Diana/ileana Rollasonata dez axon nata…

 25. Din ce tara sunteti de la ”nea” Anghel care isi castiga painea scriind articole la toti comentatorii care par rudele cu Serena sau alta jucatoare invinsa de Simona. Chiar in Romania nu mai exista ziaristi si cetateni care sa o apere si sa creada in nevinovatia Simonei? Ati uitat expresia:”Istoria o scriu invingatorii”, iar de zeci de ani apar informatii din intreaga lume care demonstreaza ca uneori am fost dusi in eroare si ca multe tragedii au fost datorate unor fapte grave pe care nu le-am stiut sau ni s-au prezentat eronat. Chiar mai credeti in ceea ce vi se comunica fara sa cautati si alte surse si sa rationati? Cat de amara este painea pe care o mancati de ati ajuns sa urati si sa va aliati cu dusmanul/intunecatul in ceea ce faceti?

 26. @Anonim 18 SEPT. 2023 LA 17:01: Privind-o pe Simona Halep, e vorba de-un proces. Ori, într-o asemenea situatie, este obligatoriu sa te referi la personalitatile persoanelor implicate. Nu mi-e simpatica tipa, însa acuzatorii ei îmi sunt de-a dreptul antipatici. Sunt convinsa ca-i o mare complexata (de viata ei de copil, despre care-mi închipui c-a fost modesta), si de faptul ca, orice-ar face, e numai o minoritate (Macedonia, dupa stiinta mea, nu exista, ca tara). Care voia sa-si ia o revansa prost înteleasa, pe de-o parte, si care, dat fiindca n-avea multe relatii, Modele, s-a referit la familia ei mai mare, cu antrenorul. Echivalent: elevele-ndragostite de profesori. Simona încalcând, însa, un tabù (triunghiul conjugal). Rezultatul lipsei de respect (pe de-o parte, a madamei Muratoglu fata de ea, si, pe de alta, a Simonei Halep fata de propriile calitati). Casatoria tipei: trebuie sa fi fost un dezastru. Discutii de vorbit. Fata Morgana. Cum, si repet, însa, tipa avea de luat revanse strict profesionale (fiindca nu-i frumoasa, feminina, cultivata, adica n-are si-alte refugii) dopajul, în situatie, este (nu „mi se pare”, este) exclus. Singuratatea alergatorului de cursa lunga. În privinta careia, Halep e-abia la-nceput. Si-nca, si prost sfatuita, plus cu tot felul de neaveniti (doctori si chiar avocatul tipei, care recunosc aiurea, când e vorba de reexpertizarea probelor). Sa vedem. Voiam sa spun si scriu si altele, numai ca târziu, si dupa o zi-ncarcata. ps ma surprinde proasta pregatire a „intelectualilor” din România si-a forumistilor, si nu numai în situatia Simona Halep. Multumesc.

 27. @Anonim, ps : nu stiu dac-ai observat ce-a spus Tiriac: „vineri, rezultatele analizelor erau normale, pentru ca luni, sa fi iesit ca s-ar fi dopat”. Ceea ce implica schimbarea-n laborator a esantioanelor analizelor. Lucru deloc imposibil: cazuri judiciare de rasunet au debutat prin analize contaminate. Voit sau întâmplator. Un caz celebru, în Franta, în care cineva a falsificat, prin transfuzie sangvina, pâna si-o proba ADN.

 28. @IR:

  Nu sint chibit de nici un sport, desi am practicat si practic sportul, cit imi sta in putiinta.

  Nu stiu deci mare lucru despre Simona Halep si meciurile sale, cu atit mai putin de biografia sa. Poate ca psihanaliza ta este corecta. Nu cred insa ca originea sa aromana a fost un handicap. Comunitatea aromanilor (machedonilor) este una prospera iar in Constanta Simona este venerata. Nu spun insa ca invidii nu au fost sau nu sint.

  M-am bucurat sincer de victoriile ei. Parea a fi, si intr-o anume masura a fost, o alta Nadia Comaneci, care facea sa se auda despre Romania si altfel decit de rau. Acest lucru nu a scutit-o insa de magariile conationalilor, de magarii in general – a se vedea de exemplu comentariul de ieri de la 15:08.

  Nu pot avea un punct de vedere asupra dopajului. Imi lipsesc datele. Ramine deci ce au semnalat altii: profesional, a deranjat vanitati mult prea mari pentru resursele ei; personal, a intrat, inconstient, in zona tenebrelor. Putea face alegeri mai bune.

  Una peste alta, Simona este a Romaniei si nu trebuie lasata la greu, indiferent cauza acestuia.

 29. Trădarea scrie pe frontispiciul vostru. Sunteți jalnici. Jalnici și pupincuristi ademeni lui Radu Tudor.

 30. Simona Halep , este cel mai mare sportiv al Romaniei din ultimele 3-4 decenii . Asa va ramine in istoria sportiva a Romaniei ! Iar viata ei personala este doar a ei – si asa trebuie sa ramina . Asa cum viata voastra personala este doar a voastra . Are dreptul la prezumtia de nevinovatie . Urmeaza apelul la TAS si vom vedea ce va mai fi !

 31. @Anonim: România, la vremea lui Tiriac-Nastase, transmitea meciuri de tenis. Acuma, în teorie, ar fi vorba de posturi TV specializate, marea majoritate, si platite. Plus ca meciurile de tenis dureaza ore-n sir, trebuie s-aibi timp si rabdare. Si fiindca veni vorba, numai pentru ca Simona Halep rezista la eforturi de ore-n sir pe zi, vede bine si-si concentreaza atentia, si merita pretuire. Si-n rest, data fiind „explozia” informatiilor, chestiunile devin personale: te intereseaza ori nu. Esti în stare sa pricepi, ori nu. Macedonenii: am sa caut, numai ca, fara tara, sunt cantitati neglijabile. La fel evreilor înaintea statului Israel si restului comunitatilor sau popoarelor fara un teritoriu national delimitat. Chiar daca-nstariti. Si tziganii fiind înstariti. Privirea comuna asupra lor, în România, fiind aceeasi ca asupra oricarei minoritati nationale : dispret si, daca prospera, invidie. De acord privind situatia. Tipa a deranjat si derajeaza fiindca a reusit. Sunt sigura si ca Serena Williams, când spunea de „8, mai bine” ori asa ceva, îsi exprima deziluzia ca n-a scapat de Halep decât 4 ani. Daca ultima e inteligenta si avocatul, cu relatii, adica minutios si inteligent, performant si DEDICAT, om de SPECTACOL, Serena o sa-si muste pumnii. Altfel, nu. ps am vazut „comentariile” . pps si tu faci comentarii aiurea privindu-i pe rusi. Despre care te-asigur ca sunt si muncitori, au performante stiintifice si culturale uriase, si sunt si patrioti. Nu-s un popor „inferior” deloc. Rusia e-o tara frumoasa si dezvotata. Si-o mare putere mondiala. De-aia deranjeaza. La fel Simonei Halep.

 32. Exista vreun jurnalist care s-o întrebe pe Simona halep dacă firma de construcții SC Hidroconstructia SA București a jucat vreun rol în lansarea ei în tenisul mondial??

 33. IR:

  Exagerezi grosolan cu dispretul fata de machedoni (aromanii stabiliti in Romania). Nu sint deloc dispretuiti, din contra. Ei au dat multe personalitati Romaniei. Pe moment, imi amintesc doar de Toma Caragiu si Elie Carafoli.

  Pina nu o iei tu pe ararura, nu te simti in pielea ta. Romanii nu ii considera popor inferior pe rusi, dar nici raul facut de ei romanilor nu e de uitat si nici de iertat.

 34. @Anonim: da, ai dreptate cu macedonenii, însa privind ROMÂNIA. În care tipii s-au si refugiat de prea multii „prieteni” pe care-i aveau primprejur, între care, Bulgaria si Grecia. Pe plan international asociati, eventual, conflictului din fosta Yugoslavie si fitzelor teritoriale pe care le-au grecii-n privinta lor. Si cu „raul” facut de … „rusi” românilor, iar confunzi borcanele : e vorba de UCRAINIENI (de „rusii mici”, nu de bolsevici, „rusii multi”, si nici de Rusia). Vezi si ce se-ntâmpla acuma: UCRAINIENII i-au lasat pe românii ajunsi în (deocamdata) tara lor, fara nici un drept, nu rusii. La fel cum i-au lasat, UrSSula, polonezii, balticii si ucrainienii, fara nici un drept si pe rusi.

 35. @IR: Da, asa e cu aromanii din alte tari, dar nu e cazul Simonei.

  Cu rusii, o scalzi. Politica externa a URSS se facea la Moscova, nu la Kiev. Fara Rusia, Ucraina nu era mare lucru. De acord ca, fata de romani, ei sint mai rai dect ungurii si rusii luati impreuna.

 36. @Anonim : Îti dau dreptate. Adauga si Vestul, între care SUA, care si-ntre Razboaie, si-acuma, jefuiesc bogatiile naturale ale României. N-ataca militar populatia, dar o saracesc. ps Simona : ai vazut ultima ei gaselnita : sa dea-n judecata fabricantii de complemente alimentare. Tipa laudându-se c-ar fi intentat actiunea acuma 2 luni (adica, si de fapt, rezultatele suspendarii tipei se stiau deja de doua luni. Si repet ca SINGURA ei sansa e TIRIAC: teste falsificate-ntre vineri (primul examen, negativ) si luni (al doilea examen, pozitiv. Al aceluiasi eshantion?) Mai ales ca tipul stie ce stie, si pe pielea proprie. De jucator, adica.

 37. @IR: Nu sint la curent cu actiunile Simonei. Nu stiu ce succes poate avea ea in fata marilor corporatii producatoare de tot felul de otravuri. Imi pare insa rau de ea, pentru ca promitea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.