Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de astăzi, s-au scurs clipe, momente, istorii, experiențe care au creionat omul de astăzi.

 

Artista a acceptat invitația jurnalistului Adrian Artene de a-și povesti istoria, fără artificii, romantism sau dublă măsură, în cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”.

Maria Dragomiroiu și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie. La o vârstă fragedă, a părăsit comuna natală pentru a se stabili în București, unde a urmat cursurile Liceului „I. L. Caragiale”. În timpul anilor de liceu, a participat la concursul „Floarea din grădină”, însă juriul a ezitat să-i ofere trofeul, considerând că vocea ei seamănă prea mult cu cea a Mariei Tănase. Primul album al artistei, „Floricică de pe coastă”, lansat în 1983, a fost un succes răsunător, vânzându-se în peste un milion de exemplare.

Primii pași în muzică i-a făcut îmbrățișând un acordeon pe care abia a reușit să și-l cumpere din ceva bani câștigați de ea după ce a vândut țuica produsă de tatăl ei.

„Tăticul meu mi-a cumpărat, că mi-am dorit foarte mult, un acordeon cu 12 bași. Am văzut că un coleg de-al meu mai înstărit avea acordeon și nu l-am lăsat pe tăticu până nu mi-a luat. Și cum mi l-a luat? Tot prin munca mea… pentru că să faci rost de 1.200 de lei, salariu unui om de la oraș, trebuia să muncești, să vinzi… țuică, băuturi.

Eu am muncit o vară întreagă și tăticul meu făcea cea mai bună țuică de prune și mă duceam cu ea la piațetă unde mergeam să o vând. Și așa am făcut bani și pentru acordeon, dar și să ne acoperim casa noastră. Asta însemna fericire pentru un copil de la țară”, a spus Maria Dragomiroiu în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Viața artistei nu a fost una simplă, ba chiar la un moment dat a avut o cumpănă teribilă când s-a întâlnit cu moartea. Acestea este un episod pe care îl povestește cu greu pentru că încă doare.

Podcastul integral poate fi urmărit aici: 
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. A ajuns la un liceu valoros din Bucuresti. Liceul Caragiale din acea perioada era frecventat de multi copii ai nomenclaturistilor. Se facea carte serioasa.

  2. Cred că minte. Un cunoscut ce a făcut liceul la Vâlcea spunea că a fost coleg de clasă cu Dragomiroaia, care copia de la el la franceză, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.