Marica își face Academie

Fostul internaţional Ciprian Marica şi-a lansat o şcoală de fotbal pentru copii după modelul Academiei Gheorghe Hagi, de la Constanţa, se arată într-un comunicat de presă, remis Agerpres.

„Academia de Fotbal Ciprian Marica îşi deschide porţile pentru tinerii pasionaţi ai acestui sport cu rolul de a construi o adevărată pepinieră care descoperă, pregăteşte şi lansează viitoarele talente în fotbalul românesc. Ciprian Marica, alături de Gheorghe Hagi şi Eduard Wagner, au construit un model inovator, prin crearea unui spaţiu sigur, modern şi performant pentru dezvoltarea holistică a copiilor. Academia de Fotbal Ciprian Marica se bazează pe metodologia Gheorghe Hagi cu rezultate notabile, care include atât Şcoala Căderii, cât şi Şcoala Alergării, consiliere psihologică şi consiliere nutriţională”, precizează sursa citată.

Antrenamentele au loc în cadrul Năstase & Marica Sports Club, unde copiii au acces la terenuri indoor şi outdoor, sală de fitness, safe-guard, vestiare tehnologizate, centru de prim-ajutor modern şi un restaurant care le pune la dispoziţie copiilor meniuri special gândite pentru pregătirea sportivă.

„Vreau să promovez, prin Academia de Fotbal pe care o lansez azi, nu doar excelenţa sportivă, ci şi valorile fundamentale ale disciplinei, respectului, muncii în echipă şi fair-play-ului. Vreau ca fiecare copil care păşeşte pe terenul nostru să plece de aici nu doar un fotbalist mai bun, ci şi un om mai bun. Acest proiect reprezintă încununarea carierei mele, a educaţiei şi a viziunii mele pe termen lung. Vreau să fiu, prin implicarea mea, un punct de referinţă în formarea viitoarelor generaţii de fotbalişti şi să contribui la dezvoltarea fotbalului românesc”, a declarat Ciprian Marica, fondatorul academiei de fotbal.

Conform sursei citate, accesul în cadrul Academiei de Fotbal Ciprian Marica se realizează printr-o preselecţie riguroasă şi are la bază mai multe tipuri de abonamente. De asemenea, există în plan un sistem de granturi şi burse, cu ajutorul sponsorilor, pentru a sprijini copiii talentaţi, dar fără resurse financiare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Ne-am dat dracu’ soro, uite de unde vine academia, nici nu te-ai fi gandit ca cocalaru asta libidinos stie cupiura RON, daramite sa faca consiliere psiho nutri, in aria roccoco mangâru. Pazea, ca vine valul de entelectuali extrasi din fotbalisti de matineu, urca tara pan’la cer si-alta nu!

 2. Academie de fotbal feminin pentru femei cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani,maritate sau nemaritate.Cu hotel,cu prosop,cu de toate.

 3. Academii peste tot! Nu te poți urina că dai de o academie. Vezi și academia de.. poliție tati!!!😁😁😁🤮🤮🤮

 4. Scoala Căderii si Şcoala Alergării:))kakademie de fotbal
  Cosmonauti ii fac pe copii paduchelnitele astea

 5. Academiile de fotbal fara – baza nationala de selectie dintr-un program al sportului de masa – ramane o afacere platita de catre parinti in beneficiul proprietarilor de ” academii”.
  Daca Ministerul de resort ar reinfiinta la nivelul judetelor, campionate de fotbal de copii si juniori cu o suma de antrenori (cautatori de talente)prin care copii sa fie reorientati catre sport si miscare in general, ar fi o imensa realizare nationala. Nu numai fotbalul are nevoie de talente, atletismul, canotajul, baschetul, voleiul si handbalul sunt alte sporturi cu mare deficit de talente.
  Il aud pe Hagi plangandu-se ca nu primeste ajutor din banul public sau ca nu vine nici un investitor cu bani la afacerea lui.
  Nu-l intereseaza sau nu l-am auzit eu vorbind despre reinfiintarea cluburilor scolare de fotbal si al campionatelor de copii si juniori. Noi jucam in campionate judetene in ghete de imprumt, de cele mai multe ori cu numere mai mari si echipament spalat pe la nu stiu ce spalatorii cu detergenti …..fara miros.
  Ne duceam cu autobuzul prin te mir ce vagauna de unde uneori plecam haituiti de localnicii furiosi ca pierdudera meciul. Ne antrenam de trei ori pe saptamana si duminica de duminica jucam de la 9:00 sau 11:00 functie orarul seniorilor. Nu exagerez dar peste 20% din copii din cartier erau legitimati pe la diverse cluburi, de la gimnastica, scrima, haltere, lupte si pana la popice.
  Comunistii acelor vremuri se ocupau de educatia copiilor.
  Astazi, totul este pe bani, in Romania, conform unui trend politic pe care nu vreau sa-l definesc pentru a nu fi cenzurat.. In alte tari din Europa si nu numai, accesul copiilor la sport este gratuit, asigurat de catre stat.
  Se aude pana-n fund, la tandemul Ciu-Cio ?!!?

 6. Romania e condusa de securisti. Prosti. Ca o mare unitate militara. Burleanu epus si ghidonat de securisti adica sri. Astia habar nu au organizare proiectata spre viitor a unei societati. Astia stiu atat: munca, nu misca nimeni in front pumnii lirminte nu are, daca vocifereaza vreunu ceva contra se pun pe el si il distrug. Sa fie toti nivelati la linie.
  Fotbalul in Romania e dezastru. La Euro nu facem 1 punct macar. Bulgaria si Ungaria la echipe de club sunt departe hat departe. Dar acolo securitatea nu e in tot si in toate. Ca frf lpf etc Cine vrea sa faca performanta sin sport sau in orice are o singura directie- paraseste tara!

 7. Academia de Prosoape…
  Și ăsta-și închipuie că a fost fotbalist!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.