Mărturiile unor români din Israel. „Frica a fost mai mare”

Dragoş Nelersa, un român stabilit în Israel, a declarat, duminică dimineaţă,  că nu se aştepta la atacul Iranului, dar a arătat că încrederea israelienilor în armată este foarte mare.

„A fost o noapte dificilă, am stat cu emoţii. Acum nu se mai trage, să sperăm că lucrurile vor intra pe cale diplomatică. Locuim la 30 km sud de Tel Aviv. Populaţia este pregătită, pentru cele mai grele şi groaznice scenarii. Avem mare încredere în sistemul de apărare, în armată, sperăm că lucrurile nu vor degenera mai mult. Există o aplicaţie a apărării civile, care ne spune când se trage, unde să intrăm, sunt adăposturi, buncăre deschise de primăriii. Se ştie câte minute ai, unde să te adăposteţi. Avem 9 minute de la mine până la un buncăr. La mine nu au sunat alermele, dar în Ierusalim au sunat. Nu credem că va merge această provocare, am fost uimiţi că începe ceva. Ne-a surprins, dar fiecare suntem pregătiţi”, a declarat el la Ştirile Pro TV.

Întrebat dacă se gândeşte la o revenire în România, acesta a răspuns: „Sunt mulţi români aici, dar avem familie, eu am copiii în armată, aici este casa noastră, aici trăim”.

Roxana Perez. româncă stabilită în Israel, mai exact, în Ashdod, în sudul ţării, a relatat la Observatorul Antenei 1 duminică: „Situaţia este foarte tensionată şi în momentul de faţă, ne aşteptăm la un contraatac din partea Israelului, încă nu este decis dacă va fi sau nu, la ora 15:30 intră Cabinetul în şedinţă, la ora 17 s-ar putea da un rezultat. Nu se ştie ce va fi. Situaţia e tensionată, oamenii de o săptămână jumate sunt atenţionaţi în această privinţă, mai ales că vin sărbătorile de primăvară şi copiii au intrat în vacanţă dar oricum există şcolile de vacanţă şi anumite activităţi şcolare care au fost suspendate. Este foarte greu, dar suntem obişnuiţi”.

Ea a fost chestionată dacă s-a simţit diferit noaptea trecută fată de rachetele dinspre Hamas.

„Frica a fost mai mare, pentru că nu se ştia la ce vom fi supuşi, cum vom fi. În orice moment se putea întâmpla mai grav, oamenii sunt împărţiţi, sunt oameni care nu mai au încredere în armata israeliană şi atunci frica pentru ei este mult mai mare, alţii au încredere în armată. În noaptea aceasta armata şi-a făcut treaba şi încrederea a crescut după acest atac”, a afirmat femeia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

29 de Comentarii

 1. Daca marile puteri nu le va pune sula-n coaste iudeilor,războiul va continua cel puțin încă 2.000 de ani!

 2. Cică și Ciuca s-a trezit din somnul cel de moarte și a declarat că e de partea iudeilor care au făcut genocid în Palestina! După ce l-au ucis pe Iisus Hristos, evrei ii omoară si pe palestinieni cu sprijinul Satanei! Free Palestine!

 3. Corul bocitoarele sioniste asimptomatice face ravagii. Imi creste o lacrima in chept.

 4. Am stat treZi toată noaptea !
  Am citit la Clasicii Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite…
  Nopți în șir ? măR🤣g…
  ●{RumburKK- 273K Cesius WOW ! -RumburKK}●

 5. Războaiele pornesc întotdeauna de la big money și big politics.Omul de pe strada n-are nici un chef de ele și fie el din Namibia, Polonia, SUA China, Afganistan etc și ar trăi bucuros fără ele însa nu poate pentru că nu înțelege această uriașă minciună pe care o finanțeaza fără să vrea.Binențeles că sunt destui reduși mintal creduli care girează”tot ce are omenirea mai rău” că să-l citez pe politologul B.Klaas adică pe defecții lacomi de putere și bani , lipsiți de caracter și simț moral care populează invariabil clasa celor care nu fac nimic, în cel mai bun caz, că în cazul „republicii procurorilor” cei doi ani care au schimbat macazul Italiei spre bine, acum 40 de ani când vreme de doi ani s-au redefinit în lipsă politicii.Cel mai rău stau teocrațiile împănate de dilii ale Orientului, apoi degringoladele mafiote africane și amero-latine, apoi teocrațiile criptocomuniste și postcomuniste mâncate de cultura corupției și oligarhiile fascistoide gen Rusia, SUA si Occident.Analiza fiecăreia o las la latitudinea fiecăruia pentru că incumbă și nițica autoanaliză și o privire saggace asupra prezentului imediat.

 6. Este razboiul Editat cu intreaga lume. Dupa genocidul din Gaza, au nevoie sa se victimizeze. Iar teroristii americani, condusi tot de evrei, sprijina actiunea. Chiar senilul Joe a declarat ca merge pana in panzele albe. Si lui i-ar trebui un giulgiu.

 7. „La mine nu au sunat alermele”…
  Mai Nelersa, cu nume de roman neaos si probabil taiat de jur imprejur, provocarile in acea zona le fac doar evrei si colegii lor iudeo americani…

 8. Japitele sioniste, merită cu prisosință ceea ce primesc! Bumerangul, se intoarce!

 9. Toate NAPARCILE condamna atacul Iranului…!

  Dar atacul Nazistilor Teroristi Satanisti khazari asupra ambasadei Iranului de ce nu l-au condamnat ?
  Adica Teroristii condusti de Bibi Satanyahu au voie sa atace pe cine vor, iar Iranul nu are voie sa riposteze in LEGITIMA APARARE ?

  Sper ca Rusia sa extermine cat mai repede toate NAPARCILE din Europa ca sa fie curatenie generala !

  Israelul Terorist Nazist Satanist va disparea de pe fata pamantului !

  Satania Vacareasca SUA Company Rockefeller se va scufunda in ocean !

 10. Care e problema? Guvernul israelian a zis ca eficienta sistemului iron done a fost de 99%. Deci Iranul a tras 300 rachete si drone au fost doborate 297 adica 99%, au trecut doar 3. Deci n-a fost nimic ce tot ne agitam! Am vazut un video la A3 unde erau patru explozii mari la sol in cam 10 secunde deci video era fake!

 11. Lectia de chimie (WOW) ptr tov F Kalach Motz pupink00rZdu putinizdu:
  Asa cum apa nu-i un lichid total incompresibil, nici -273*C nu este Zero Absolut.
  -273,15*C inseamna Zero Absolut. Detaliile conteaza. De unde se vede ca tot po$tiZdu a ramas: nici sa copieze o valoare nu-i capabil.
  *[F Kalacu Motz: lingatoriZdu putiniZdu]

 12. vezi ca A3 si toate televiziunile ruleaza aceeasi scena de cate 7 ori la rand in toate filmarile, ca sa se uite prostii mai mult

 13. e doar un Editat mincionos
  i s-a urcat haloimisu la cap
  a vazut covizi si acum vede drone
  -la 30 de km de tel/aviv,
  măi!

  protv poate ca are cheia de decriptare a cartii de telefon din haifa/tel/aviv
  sau poate ca gata, „dragosh” e roman 100%.

 14. Dupa ce am citit raspunsurile dumneavoastra o intrebare se Pune : sint romanii singura natiune ce doreste distrugerea crestinismului ????
  Vorbim aici de islam impotriva judeo-crestinitatii!

 15. schimbati titlul! Dragos Nelersa e roman? Nu, nu orice vorbitor de limba romana este roman, nici orice Dragos.

 16. Voi nu vreți sa veniți în România dar palestinienii să-și părăsească locuințele și sa meargă ori în mare ori unde vad cu ochii.

 17. Cică nu vor să vină în România. 😉
  Păi atunci de ce-au mai construit pe aici acele cartiere rezidențiale ?
  Sau, de data asta o fac pe șest.
  Nu ca altă dată pe tancurile sovietice ? 😎

 18. @past
  Eu sint ROMANCA, dar Cind citesc aceste raspunsuri va spun ça MI-E RUSINE sa spun (ça sint rominca).

 19. Auzi,Crina,păstrează sentimentele pentru tine! Bibi cauta război și sionistii știau ca Israelul va ataca Iranul pana la sfârșitul anului 2023,tot zgandare măcelul și provoacă.Cauta-l pe agentul Florin Antonie,ala de pretinde ca e pastor evreu mesianic,trăiește la Londra a făcut afirmația public în ianuarie 2023.lasati-ne cu ipocrizia mizerabila! Sa-ti fie rușine ca nu condamni orice poziție belicoase,sunteti setosi de sânge,diabolice,ori de câte ori va poziționați de o parte sau alta taberelor războinice. Sa-ti fie rușine,satanisto,ca tatăl tău este diavolul,singurul care îndeamnă la crima,de la Adam încoace!

 20. @ R Humor – sint aerian la acest capitol : unde sint locuintele evreilor la noi , sint goale sau locuite , exista vreo lista cu indivizii ( 500.000-1500.000 ) care se presupune ca au obtinut cetatenie , …. Sint dovezi sau mormaim in pustiu ?

 21. @ tot pentru R Humor ( daca exista , pentru ca nu-i asa noi sintem o democratie si toate legile date de onor politrucii trebuie cunoscute de prostime ) Unde putem vedea listele cu despagubirile pentru holacash ?

 22. atentie la cer in noaptea de 21/22 aprilie:
  -va fi ploaie de meteoriti,
  curentul Liridelor!

 23. „@Radu Humor spune:
  13 APR. 2024 LA 22:44
  De ce nu musca iranienii momeala si nu ataca (inca) ISRAELUL cum: NU a prophetit PROPHETUL 😀 ?
  INTREB pentru case pare ca mishteaux … stie(!) ceva ! 😉 😀 😛”
  ___________________________

  „INTREB pentru case pare ca mishteaux … stie(!) ceva ! 😉 😀 😛” … ce c-o ora inainte de balci 😀 ante-stia misteriosul mishteaux ? Mi-e nu-mi pare deloc narcisist ci REAL-PROPHET acest strahnik-misterios mishteux !
  „NU” ? ! 😀

 24. Un kazhar statea pe gânduri și, fiindcă era prea greu, gândurile s-a sufocat.
  Un khazar mergea aplecat înainte de masa. Altul înapoi în timp.
  Un kazhar a fost condamnat la o pedeapsa capitala de județ.
  Un ka zar juca table cu un zar alb și unul negru. Și fiindacă zarurile au fost aruncate au fost aruncate cu tot cu vitamina Ka.

 25. V- ati dus de buna voie acolo, v- ati ingramadit sa plecati! Nu va era bine in Ro?
  Sper sa aud ca anumite persoane sunt judecate la curtea de la haga! O saptamana linistita va doresc!

 26. Da de copii aia in Gaza ca se bucurau ca vad si ei artificii gratis nu spune nimeni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.